Na początku zaznaczam, że nie trzeba na ten tekst nijak reagować. Autor tego nie żąda ani nie wymaga. To, co zapisano poniżej jest krzykiem człowieka o niespełnionych wielkich planach albo aktem personalnego oskarżenia pod adresem mikroświata. Jeśli nie chcesz czytać dalej, nie czytaj. Ostatnio sporo osób z mikroświata odchodzi, ogranicza swą działalność, rezygnuje z rozwijania swych krajów i tak dalej. Możliwe, że deklaracja ta powstała na tej fali, choć ja nie mam własnej mikronacji. W końcu Voxlandu jest pana Jego Wysokości (nigdy nie rozumiałem tej manii autotytułowania się; czyżby samozachwyt?), w Westlandzie miałem swoją część, jednak już dawno się go wyrzekłem. To już nie jest mój Westland, dzięki miłym panom z FN i dzięki Novakowi. Nie winię was jednak za to, spełnialiście swój cel, choć w przypadku FN to trochę zapomniał wół, jak cielęciem był, kiedyś też powstawaliście. A tak, na siłę wrobiliście naszą mikronację w pełną dorosłość od razu. Chęć odłączenia jeszcze zrozumiem, ale chcieć ją zniszczyć? Hipokryzja, zresztą wszechobecna w mikroświecie, w którym dla mnie osobiście większość miejsc przypomina śmietnik. Ale idźmy dalej. Oczywiste było, że ZP prędzej czy później upadnie, że Norwegland upadnie, Winkulia, że mikroświat upadnie. Ja nie chciałem na tym zyskać, nie miałem własnego interesu tylko interes dobra innych. Chciałem łączyć, ale pozostali chcą dzielić. Gratuluję, wygraliście to starcie. Następnego nie będzie. Pokonaliście mnie, jestem tym zmęczony. Mam dość. Tworzymy państwa o krótkim terminie przydatności. Samo ZP powstało pierwotnie tylko po to, by dołączyć do FN. Stanie się czyjąś częścią, jednoczenie kilku mikronacji było jego przeznaczeniem. A ja chciałem łączyć. Widać, lud wybrał sobie złego prezydenta. Betonowy lud to i betonowego przewodnika powinien mieć. Kapitana, który zatonie ze swoim okrętem. Mnie trzebaby było przywiązać do steru, abym się na to zgodził. A obok były kolejne statki, ja was namawiałem do skorzystania z ich pomocy. Nie. Toniemy, toniecke. Ale robicie to z własnej woli i tego chcecie. Wy w ZP, wy w Norweglandzie i gdzie indziej. Wasza wolna wola. Lecz i ja mam wolną wolę. Dlatego schodzę do szalupy ratunkowej i odpływam. Próbowałem was uratować. Nie chcieliście. Tońcie więc beze mnie. Wola ludu. Zawsze ona była dla mnie ważna. Wygraliście. Przegrany się wycofuje, nie będzie wam już wadził. W sumie nazwijcie to tak wulgarnie jak tylko chcecie. To już nic nie zmieni. To tyle. Nie mam nic do dodania. Niestety.
August van Hagsen de la Sparasan
Jak zwykle: narobisz chaosu a potem spierdalasz. Czemu mnie to nie dziwi...
Jak nie Joahim to August musi spierdalać. W głowach się wam pierdoli.
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Przeczytałem jeszcze raz tą wypowiedź. Nie wiem naprawdę co ci się dzieje. Ale.
1. Nie wiem o co chodzi.
2. Nie wiem o co chodzi
3. Nie wiem o co chodzi.
To ty teraz odchodzisz i destabilizujesz nam państwo, serio. Nie masz dystansu i traktujesz wszystko dosłownie. Bierzesz każde słowo do siebie. Ale zrozum że jesteś nam potrzebny, przecież dotychczas żyliśmy normalnie. Nie wiem czemu wydaje Ci się, że upadamy czy coś. Mamy dobrą aktywność. Po powrocie Joahima mogło wszystko wrócić do normy. Wszystko jeszcze może wrócić do normy tylko... Wróć do kurwy nędzy bo nie po to znów się godziłem z Voxlandem i pozwalałem na ustępstwa byś teraz spierdolił nie wiadomo dlaczego. Proszę byś nie robił z historii ZP kolejnego komediodramatu. Proszę, wróć.
Nikt nie chciał Cię pokonać. Na serio nie wiem o co Ci chodzi. Czy się kiedyś dowiem?
Przecież mamy być stabilną mikronacją! Myślę że wiele państw chciałoby zawrzeć z nami współpracę. Dlaczego odchodzisz w takim momencie? Gdy wszystko idzie po naszej myśli? Jest tak jak chcieliśmy! Wszystko jest na swoim miejscu! Więc po co odchodzisz? Nie chce Ci się już siedzieć w mikronacjach? Powiedz mi to kurwa w twarz.
Lecz jeszcze na końcu; masz kurwa wrócić! Ku chwale ZP!
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Jestem oburzony tym, jak potraktowano w naszym państwie Pana Helmuta von Hurrdur. Domagam się wyjaśnień.
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
Ale on sam odszedł pod byle pretekstem. Jak mieliśmy go potraktować.
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Z należytym szacunkiem dla tak zasłużonego mikronauty. Domagam się ściągnięcia go z powrotem i oficjalnych przeprosin ze strony władz Zjednoczonego Państwa.
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
On już umarł i mauzoleum jest budowane w Vozlandzie. A ja chyba mam prawo do swojej opinii. Otóż August destabilizował państwo już nie mówiąc o przeszłości związanej z nielegalną aneksją ZP przez ZKRM którego ten człowiek był władzą okupacyjną.
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
A to zmienia postać rzeczy...
Nic nie szkodzi.
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
|