20 Lut 2022, 15:22:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26 Lut 2022, 09:46:49 przez Alfred Fabian.)
Poniżej przedstawiam listę wszystkich nowych zasad, na Sezon 2 MW GT AK.
Ostatnim proponowanym projektem, jest wprowadzenie możliwości transferów. Jak sama mówi za siebie, będzie można podpisywać kontrakty z zawodnikami z transferu, ale też chyba najważniejsze-nie trzeba czekać aż do sezonu, w którym dopiero będziemy mogli wysłać kierowcę na emeryturę i dopiero wtedy dostajemy drugiego kierowcę! Oczywiście kierowcy będą na specjalnej liście transferowej i będzie ona aktualizowana co jakiś czas. A i oczywiście między sobą, też można ,,wymieniać" kierowców, ale kwestie finansowe, musicie indywidualnie ustalić między sobą, a mnie powiadomić tylko, jaka będzie finalna wersja ,,wymiany" kierowców .
1.Zmiana nazwy z AMLWA na MW GT AK(Sprofesjonalizowanie wyścigów)
Projekt ma przede wszystkim zmienić, ponieważ by wyścigi stały się jeszcze bardziej atrakcyjne. Jako że zgłosiło się aż tylu chętnych do takich wyścigów, to chcę by wyglądały one jeszcze bardziej profesjonalnie. Oczywiście zmiana nazwy wyścigów, to nie jedyna zmiana, ale dla mnie najważniejsza. Mianowicie stara nazwa Amatorska Mini Liga Wyścigowa Albionu zamieniła by się na nazwę Mistrzostwa Winkulii Grand Tour im. Artura Kardacza.
2.Wyścigi we wszystkich regionach Winkulii
Uznałem, że skoro wyścigi mają być sprofesjonalizowane i dodatkowo biorą w niej udział osoby z całej Winkulii, a nawet poza Winkulii, to chciałbym działalność rozszerzyć na wszystkie regiony Winkulii. To oznaczałoby, że można by było poszukać lub zbudować więcej torów wyścigowych na potrzeby właśnie takich wyścigów. No i przy okazji, o ile oczywiście nazwa MW GT AK, została by zaakceptowana, to jednak wypadałoby, by taka nazwa miała większy sens, a nie że całe mistrzostwa rozgrywają się tylko w Albionie.
3.Profesjonalny jeden rodzaj samochodu wyścigowego
Obecnie w wyścigach jeździcie samochodami, które tak naprawdę zostały tylko zmodyfikowane pod standardy wyścigów, ale i tak do idealnych nie należą. Dlatego składam propozycję zbudowania kompletnego samochodu wyścigowego od podstaw. Oczywiście firma Red Star Car Corporation, zajęła by się tworzeniem takiego nowego modelu samochodu, który byłby jak wspominałem, zbudowany od podstaw na wyścigi.
4.Połączenie Obu Klas Wyścigowych
Mianowicie sprawa jest prosta. Zamiast obu oddzielnych klas wyścigowych, powstała by jedna łączna klasa wyścigowa. Czyli wszyscy uczestnicy z pierwszego sezonu+nowi uczestnicy z drugiego sezonu, braliby udział w tej samej Kl asie wyścigów. Dlatego zagłosujcie jak wam jest wygodniej.
5.W przypadku remisów za i przeciw, organizator ma decydujący głos
Tu też sprawa jest w miarę prosta. Podczas głosowania jest remis 2 za, do 2 przeciw. W obecnej formie, jaka teraz jest, projekt jest po prostu odrzucony. W przypadku tej zasady wyżej, ja jako organizator miałbym prawo wtedy i tylko wtedy dać decydujący głos w sprawie projektu. Oczywiście z wiadomych przyczyn nie mogę wstrzymać głosu. Mogę być tylko, albo za, albo przeciw. Oprócz samego głosu, musiałbym dać krótką argumentację, dlaczego to popieram, bądź dlaczego sprzeciwiam się wprowadzenia tego projektu.
6.Rozwój Samochodu i Główny Mechanik
Najbardziej skomplikowany z wszystkich przedstawionych 3 najnowszych projektów. Mianowicie jest to spowodowane zgłoszenie go tym, że nie został wyjaśniony jaki miałby mieć rozwój nowy samochód wyścigowy. Dlatego będziemy mieć możliwość rozwoju samochodu wyścigowego, poprzez lepsze części silnika, hamulców i zawieszenia! Przedstawię to od najsłabszej części, do najlepszej-Standardowy>Średni>Dobry>Bardzo Dobry>Świetny>Doskonały>Perfekcyjny>Legendarny. No dobrze, ale zapytacie, jak mielibyśmy zdobywać te coraz lepsze części? Dlatego od tego będzie Główny Mechanik. Główny Mechanik, będzie robił nowe części na zasadzie %. A żeby mieć większą szansę na zrobienie części, to naturalnie trzeba takiego głównego mechanika ulepszyć. Jak go się ulepsza? Można w 2 sposoby-Za każdy odbyty wyścig(miejsce w wyścigu nie ma znaczenia), główny mechanik dostaję 1 poziom doświadczenia więcej. Drugim natomiast sposobem jest po prostu zapłacenia za dostanie kolejny poziom doświadczenia do głównego mechanika. Jednak z góry uprzedzam, że za każde ulepszenie finansowe, jest to coraz droższe. A i też bardzo ważna rzecz-im lepszy główny mechanik, tym dłużej trwa mu ulepszenie danej części! No i oczywiście jak ktoś ma wątpliwości odnośnie tego projektu, śmiało może mnie pytać zarówno publicznie, jak bezpośrednio do mnie prywatnie.
7.Opony Przejściowe i Wilgotność Toru
Na początek chciałbym przedstawić wam projekt z oponami przejściowymi i wprowadzenie wilgotności toru. Zacznijmy od tego drugiego. Wiemy że pogoda bywa różna i deszcze, albo nawet ulewy się zdarzają na wyścigach. Dlatego żeby miały jeszcze one większy wpływ na wyścig, proponuję dodanie wilgotności toru. Przed wyścigiem, na każde okrążenie, będzie przewidywana wilgotność toru, na każde okrążenie wyścigu! Odbywało by się na zasadzie % i by pokazywało mniej więcej wilgotność toru z pomyłką maksymalnie do 5%. Prosty przykład:
-Pierwsze okrążenie: Wilgotność toru 0-2%
-Drugie okrążenie: Wilgotność toru 1-6%
-Trzecie okrążenie: Wilgotność toru 5-10%
Natomiast opony przejściowe, to takie, które przydają się do powierzchni toru, który jest już dość wilgotny(szacunkowo 5-45 %), ale nie jest dosłownie zalany i tym samym opony deszczowe, jeszcze nie są na nim wymagane.
Także myślę że wyżej przedstawione pomysły urozmaiciły by pit-stopy oraz miały większy wpływ na wyścigi, podczas deszczowej i ulewnej pogody.
8.Usunięcie Kondycji
Kolejnym projektem, byłoby usunięcie umiejętności kondycji u zawodników. Pomysł wpadł mi do głowy, ponieważ wtedy można było by się bardziej skupić na wyprzedzaniu, zakrętach i hamowaniu. Ponadto dzięki usunięciu kondycji, można by było nawet dać krótki opis, dla jakich kierowców, taki tor może być świetny , a dla jakich może się stać wręcz koszmarem.
9.Zautomatyzowanie Napraw
Obecnie naprawy wyglądają tak, że musicie obliczać, ile pieniędzy musicie poświęcić, by naprawić samochód, a ja muszę sprawdzić czy faktycznie koszty się zgadzają. To ma ułatwić i spowodować, że po każdym wyścigu, nie musicie zgłaszać że samochód jest do naprawy, tylko mechanicy sami go naprawiają. Natomiast koszty by były mniej więcej takie same,
ale jednak byłaby odrobina różnicy. Oto daję wskaźnik napraw i ich automatyczny koszt:
Samochód Stan 0-25%: Koszt 6 0.000$
Samochód Stan 26-50%: Koszt 20.000$
Samochód Stan 51-75%: Koszt 10.000$
Samochód Stan 76-100 %: Koszt 5.000$
10.Możliwość Transferów
Ostatnim proponowanym projektem, jest wprowadzenie możliwości transferów. Jak sama mówi za siebie, będzie można podpisywać kontrakty z zawodnikami z transferu, ale też chyba najważniejsze-nie trzeba czekać aż do sezonu, w którym dopiero będziemy mogli wysłać kierowcę na emeryturę i dopiero wtedy dostajemy drugiego kierowcę! Oczywiście kierowcy będą na specjalnej liście transferowej i będzie ona aktualizowana co jakiś czas. A i oczywiście między sobą, też można ,,wymieniać" kierowców, ale kwestie finansowe, musicie indywidualnie ustalić między sobą, a mnie powiadomić tylko, jaka będzie finalna wersja ,,wymiany" kierowców .