17 Lut 2022, 23:53:52
Nie obiecuję że na początku marca w kolejnym sezonie, ale w samym marcu jak najbardziej

|
Amatorska Mini Liga Wyścigowa Albionu(AMLWA)
|
|
17 Lut 2022, 23:53:52
Nie obiecuję że na początku marca w kolejnym sezonie, ale w samym marcu jak najbardziej
18 Lut 2022, 18:01:38
Więc nadszedł czas na ostatni wyścig Klasy B i ostatni wyścig tego sezonu! Dziś wszystko w Klasie B, się wyjaśni! Klasa B-12 okrążeń(Przez cały wyścig Mgła) Secret Small Alfredo-Fatima ![]() Pole Position: Pierwszy-Ivan Krewczenko Drugi-Thomas Adler Trzeci-Adam Bożydar Czwarty-Oliver Gughinnam Piąty-Ryan Sambell Szósty-Antonio La Plata Czas na ostatni wyścig... Antonio La Plata wrócił. Ryan Sambell czuję się świetnie. Także będzie walka, choć podczas mgły, za którą większość zawodników nie przepada. Wyjątkiem od reguły wydaje się Oliver Gughinnam... Czerwone światło i... Zielone! Ruszyli do boju i na dzień dobry Oliver Gughinnam wyprzedza Adama. Pełno tu zakrętów, więc zakręcanie i hamulce są tu bardzo ważne, a Ivan bardziej lubi proste, niż zakręty... Już na przedostanim zakręcie Thomas Adler wykorzystuję swoje umiejętności skręcania i hamowania, tym samym wyprzedzając Ivana! Drugie okrążenie to pościg Olivera za Thomasem, oraz słabsza forma Adama Bożydara, bo nienawidzi hamować. Ogólnie kierowcy Gelenka Anne coś nie lubią tego toru i nawet sam Ivan powiedział ,,Ten tor jest okropny, za dużo w nim zakrętów.'' W trzecim okrążeniu Ryan Sambell wyprzedza Adama Bożydara na pierwszym zakręcie! Czwarte okrążenie i piąte okrążenie było raczej spokojnie. Ale na szóstym okrążeniu, na trzecim zakręcie Antonio La Plata wyprzedza Adama. Na dodatek kierowcy Gelenka Anne zjeżdżają do pit-stopu po paliwo. Następnie wyjeżdżają i zaczyna się siódme okrążenie. Na drugim zakręcie Oliver wyprzedza Thomasa! Jednak z powodu że tym razem kierowcy Alberta Fryderyka de Espady, zjeżdżają na ósmym okrążeniu do pit-stopu, to Thomas i Ryan wykorzystują to i zajmują pierwsze 2 miejsca! Aczkolwiek Ryanowi, kończy się paliwo... Na dziewiątym okrążeniu Oliver szybko nadgania Ryan'a i go wyprzedza bez problemów na ostatnim zakręcie. Na dziesiątym okrążeniu, na czwartym zakręcie... RYAN'owi SAMBELLOWI ZABRAKŁO PALIWA. CO ZA SENSACJA! Szybko stracił wiele miejsc i praktycznie jego samochód został odholowany. Ryan to zawsze ma pecha, jak nie zderzenie to ramię, jak nie ramię to samochód. Miejmy nadzieję że jego pech w 2 sezonie się skończy, o ile oczywiście Prezes Heinz Werner-Grüner dalej będzie chciał, by ten kierowca dla niego się ścigał. A teraz wracajmy do wyścigu. Przedostatnie okrążenie i Thomas za to ma lekkie problemy z silnikiem, oraz mu kończy się paliwo! Ponadto Antonio La Plata wyprzedza Ivana Krewczenko na pierwszym zakręcie! Oczywiście chwali tym się, aż w radiu słychać ,,Tak to się robi! Jeszcze mam tylko 2 gości przed de mną i łatwa wygrana". Ostatnie okrążenie i Thomas jest coraz wolniejszy, a Oliver coraz szybszy... Ponadto na ostatnim zakręcie i prostej Oliver widzi Thomasa i wciska gaz na maksa! Jadą... Coraz bliżej meta... I wygrywa... Remis!!!!!!! OBAJ KIEROWCY PRZEKRACZAJĄ W TYM SAMYM MOMENCIE METĘ. TYM SAMYM TEN WYŚCIG WYGRYWAJĄ THOMAS ADLER I OLIVER GUGHINNAM! Na trzecim miejscu zajmuję Antonio La Plata, czwarty jest Ivan Krewczenko i na koniec piąty Adam Bożydar. A Ryan Sambell, ze względu na brak paliwa, wyścigu nie ukończył. Tak też się kończy ostatni wyścig AMLWA! Zwycięzcy-Thomas Adler i Oliver Gughinnam Trzeci-Antonio La Plata Czwarty-Ivan Krewczenko Piąty-Adam Bożydar Nie ukończył-Ryan Sambell Tak wygląda punktacja wyścigowa: Thomas Adler i Oliver Gughinnam-6 punktów Antonio La Plata-3 punkty Ivan Krewczenko-2 punkty Adam Bożydar-1 punkt Ryan Sambell-0 punktów A teraz czas na punktację sezonową kierowców(Jeśli jest tyle samo punktów, liczy się wynik ostatniego wyścigu): Złoto-Thomas Adler(Grüner Rennsport Puch): 16 punktów Srebro-Ivan Krewczenko(Gelenka Anne): 12 punktów Brąz-Oliver Gughinnam(Koriben Automobilë Sammën): 11 punktów 4 miejsce-Adam Bożydar(Gelenka Anne): 6 punktów 5 miejsce-Antonio La Plata(Koriben Automobilë Sammën): 2 punkty 6 miejsce-Ryan Sambell(Grüner Rennsport Puch): 0 punktów A tak wygląda punktacja sezonowa zespołów: Mistrz-Gelenka Anne-18 punktów 2 miejsce-Grüner Rennsport Puch-16 punktów 3 miejsce-Koriben Automobilë Sammën-13 punktów TYM SAMYM PIERWSZY SEZON AMLWA KLASY B, WYGRYWA GELENKA ANNE! KIEROWCY IVAN KREWCZENKO I ADAM BOŻYDAR BIEGNĄ W STRONĘ PREZESA ADAMA ALEKSANDRA II I TYM SAMYM ROBIĄ KÓŁECZKO WOKÓŁ SIEBIE, RAZEM Z MECHANIKAMI I SKACZĄ W KÓŁKO, KRZYCZĄC ,,HIP HIP! HURRA! HIP HIP! HURRA!". PONADTO JEDNA Z FANEK GELENKA ANNE PODBIEGŁA Z TORTEM W KSZTAŁCIE OPONY, W KTÓRYM BYŁ WIZERUNEK LOGO GELENKI ANNE. OCZYWIŚCIE CAŁY ZESPÓŁ PODZIĘKOWAŁ ZA PYSZNY TORT FANCE. OCZYWIŚCIE THOMAS I OLIVER RÓWNIEŻ ŚWIĘTOWALI. MIMO ŻE BYLI Z PRZECIWNYCH KLUBÓW, TO ŚWIĘTOWALI RAZEM! Grüner Rennsport Puch I Koriben Automobilë Sammën, ŚWIĘTOWALI RAZEM, NO Z WYJĄTKIEM ANTONIO LA PLATY, KTÓRY PO PROSTU GDZIEŚ SOBIE POSZEDŁ. TYM SAMYM MOŻNA TO TEŻ CHYBA UZNAĆ ZA POCZĄTEK ZGODY MIĘDZY TYMI ZESPOŁAMI. No i na sam koniec oczywiście komentarz fana Gelenka Anne, Thomasa Adlera, Olivera Gughinnama oraz eksperta do spraw wyścigów Bena Jimsona. -Fan Gelenka Anne: Wiedziałem że warto na nich obstawiać! Mimo że chłopaki mieli ostatni wyścig, bardzo ciężki dla nich, to jednak się nie poddali. Ponadto myślę, że w następnym sezonie, Ivan Krewczenko może zostać najlepszym kierowcą MW GT AK! -Thomas Adler: Emocje są duże... Jestem bardzo szczęśliwy w sumie z wielu powodów. Po pierwsze, przede wszystkim udało się w końcu pogodzić nami z zespołem Koriben! Może i jeździmy agresywnie, ale nie chcemy złej krwi, bo zarówno nasz, jak i ich zespół jest zajebisty! A po drugie, no oczywiście że cieszę się, że zostałem najlepszym kierowcą tego sezonu. Szkoda mi tylko że Ryan zajął ostatnie miejsce, ale ten sezon miał wyjątkowo pechowy i mam nadzieję że Prezes nasz, mimo jego wyników, to da mu drugą szansę, bo jako kolega, naprawdę się spisuję! A o drugim sezonie będziemy myśleć potem, teraz cieszmy się wygranym wyścigiem! -Oliver Gughinnam: Mimo złej krwi, to w sumie cieszę się z tego remisu. Daliśmy dobrą rywalizację. I tak to prawda, we mgle czuję się bardzo dobrze. Trochę słabe zachowanie z strony Antonio La Platy, ale dziś nie zamierzam się tym przejmować. Najważniejsze że się pogodziliśmy się! Także będziemy balować cały dzień, a potem będziemy trenować i przygotowywać się do drugiego sezonu. -Ben Jimson: Kolejna bardzo ciekawa rywalizacja i to w dodatku na wymagającym torze! Pełno zakrętów. No i ponadto największe zaskoczenie w historii AMLWA! Jesteśmy świadkami pierwszego eqzekwo wygranej! Uwierzcie mi, takie rzeczy często się nie dzieją. Ponadto cieszę się, że oba zespoły doszły do porozumienia i mam nadzieję, że w następnym sezonie będą ścigać się fair-play. No i najważniejsze, gratuluje Adamowi Aleksandrowi II, za wygraną zespołu. Należy im się. Byli najbardziej fair-play w tym wyścigu. I niech chłopaki świętują, bo czeka ich długi okres przygotowawczy przed drugim sezonem MW GT AK. No i na koniec dodam, nie będę już jedynym ekspertem i razem będziemy komentować wyścigi z Iwo Kogą, od nowego sezonu.
18 Lut 2022, 18:45:10
Serdecznie gratuluję zwycięzcom jak i organizatorowi za naprawdę dobrą rywalizację i wyborną zabawę w tym sezonie. Liczę że przyszły sezon będzie równie owocny. Dla zainteresowanych odsyłam do wypowiedzi w Koribi.
18 Lut 2022, 20:46:38
Dziękuje panie prezesie Albercie również za wzięcie udziału w tej imprezie motoryzacyjnej. Pragnę powiadomić was, że tym samym I Sezon AMLWA został zakończony! Kolejną informacją, to spodziewajcie się ciekawych wywiadów w swoim czasie! A na sam koniec, daje ostatnie projekty pod głosowanie dla prezesów klubów i prezydenta Albionu. 7.Opony Przejściowe i Wilgotność Toru
Na początek chciałbym przedstawić wam projekt z oponami przejściowymi i wprowadzenie wilgotności toru. Zacznijmy od tego drugiego. Wiemy że pogoda bywa różna i deszcze, albo nawet ulewy się zdarzają na wyścigach. Dlatego żeby miały jeszcze one większy wpływ na wyścig, proponuję dodanie wilgotności toru. Przed wyścigiem, na każde okrążenie, będzie przewidywana wilgotność toru, na każde okrążenie wyścigu! Odbywało by się na zasadzie % i by pokazywało mniej więcej wilgotność toru z pomyłką maksymalnie do 5%. Prosty przykład: -Pierwsze okrążenie: Wilgotność toru 0-2% -Drugie okrążenie: Wilgotność toru 1-6% -Trzecie okrążenie: Wilgotność toru 5-10% Natomiast opony przejściowe, to takie, które przydają się do powierzchni toru, który jest już dość wilgotny(szacunkowo 5-45%), ale nie jest dosłownie zalany i tym samym opony deszczowe, jeszcze nie są na nim wymagane. Także myślę że wyżej przedstawione pomysły urozmaiciły by pit-stopy oraz miały większy wpływ na wyścigi, podczas deszczowej i ulewnej pogody. 8.Usunięcie Kondycji Kolejnym projektem, byłoby usunięcie umiejętności kondycji u zawodników. Pomysł wpadł mi do głowy, ponieważ wtedy można było by się bardziej skupić na wyprzedzaniu, zakrętach i hamowaniu. Ponadto dzięki usunięciu kondycji, można by było nawet dać krótki opis, dla jakich kierowców, taki tor może być świetny, a dla jakich może się stać wręcz koszmarem. 9.Zautomatyzowanie Napraw Obecnie naprawy wyglądają tak, że musicie obliczać, ile pieniędzy musicie poświęcić, by naprawić samochód, a ja muszę sprawdzić czy faktycznie koszty się zgadzają. To ma ułatwić i spowodować, że po każdym wyścigu, nie musicie zgłaszać że samochód jest do naprawy, tylko mechanicy sami go naprawiają. Natomiast koszty by były mniej więcej takie same, ale jednak byłaby odrobina różnicy. Oto daję wskaźnik napraw i ich automatyczny koszt: Samochód Stan 0-25%: Koszt 60.000$ Samochód Stan 26-50%: Koszt 20.000$ Samochód Stan 51-75%: Koszt 10.000$ Samochód Stan 76-100%: Koszt 5.000$ 10.Możliwość Transferów Ostatnim proponowanym projektem, jest wprowadzenie możliwości transferów. Jak sama mówi za siebie, będzie można podpisywać kontrakty z zawodnikami z transferu, ale też chyba najważniejsze-nie trzeba czekać aż do sezonu, w którym dopiero będziemy mogli wysłać kierowcę na emeryturę i dopiero wtedy dostajemy drugiego kierowcę! Oczywiście kierowcy będą na specjalnej liście transferowej i będzie ona aktualizowana co jakiś czas. A i oczywiście między sobą, też można ,,wymieniać" kierowców, ale kwestie finansowe, musicie indywidualnie ustalić między sobą, a mnie powiadomić tylko, jaka będzie finalna wersja ,,wymiany" kierowców. Także czas na głosowanie macie 4 dni. Proszę wszystkich prezesów klubu oraz Prezydenta Albionu na zagłosowanie w kwestii tych 4 projektów nowych zasad, odnośnie drugiego sezonu MW GT AK.
19 Lut 2022, 01:08:03
1.Za 2.Przeciw 3.Za 4. Za Chciałbym też pogratulować reszcie kierowców za osiągnięte wyniki i za wzięcie udziału w tym wydarzeniu. Adam Aleksander II
Perzys iksis nāmorghūlilaros
19 Lut 2022, 14:42:06
Co za wyścig! Zabrakło wiedzy na temat tankowania. Gdyby tylko to się zmieniło to myślę, że miałbym dwójkę na podium, a tak... Cieszymy się z sukcesu indywidualnego Adlera, ale mocno wierzymy, że w przyszłym sezonie Sambell będzie miał więcej szczęścia i przede wszystkim powodów do radośći. Już dziś gwarantujemy start obu zawodników, chyba, że na horyzoncie pojawi się jakiś młokos z podobnymi umiejętnosciami do Ryana. 7. ZA (opony ważny czynnik, ale nie róbmy też z tego 50%powodzenia. Silnik, panie, silnik) ![]() 8. WSTRZYMUJE SIĘ (nie bardzo rozumiem koncept) 9. ZA (pozostaje jednak pytanie, jak ktoś nie ma gotówki to co jest naprawiane w pierwszej kolejnosci?) 10. PRZECIW ( w trakcie sezonu nie widzę potrzeby zmian. Narybek powinien być przygotowany do transferów przed/po sezonie) I do ostatniego taki zapisek - Jeśli to jest technicznie możliwe, to może wprowadzić kierowcę rezerwowego (jak w przypadku kolizji w pierwszym sezonie). Kierowca rezerwowym mógłby być takim zapleczem w razie "wu"...
19 Lut 2022, 16:03:59
Ja jak zwykle, 4xZA.
![]()
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor ~JKW Mateusz I
19 Lut 2022, 17:03:26
Dziś mamy dla państwa zaszczyt przedstawić 1 z 3 wywiadów dla MW GT AK! Kolejne 2 wywiady pojawią się jutro i będą to wywiady z zwycięzcami swoich Klas z pierwszego sezonu! Ale czas przedstawić wywiad z Królową Fatimą von Hohenburg-Chojnacką! Leszek Ebe-Grüner: Witajcie. Z tej strony Organizator MW GT AK(dawniej AMLWA). Dziś zrobię wywiad z szlachetną panią Fatimą von Hohenburg-Chojnacką. Pierw pytanie na rozluźnienie. Jak się pani czuje? Fatima von Hohenburg-Chojnacka: Witam Szanownego Pana. Dziękuję, czuję się wręcz znakomicie. Leszek Ebe-Grüner: A to bardzo dobrze. W takim razie czas na również znakomite, główne pytania. Jest ich ogółem sześć. A więc pierwsze pytanie. Jak podobał się pani pierwszy sezon AMLWA? Fatima von Hohenburg-Chojnacka: Mam bardzo dobre odczucia, co do tej inicjatywy. Organizacja bardzo dobra, chyba Szanowny Pan ma to po ojcu we krwi. Śledziłam całość i zaciekawiło mnie. Szczególnie cieszy duża aktywność i zaangażowanie wszystkich. Było pełno pozytywnych emocji. Być może wezmę udział ale jeszcze się zastanawiam nad tym. Leszek Ebe-Grüner: Cieszę się, że ta impreza wyścigowa, cieszy się też pani zainteresowaniem. Co do ojca, jest to możliwe. Aczkolwiek ja bardziej idę w stronę wyścigów GT, aczkolwiek uważam że rajdy też należą równie ciekawych wyścigów. Dobrze, czas na kolejne pytanie. Która Klasa się bardziej podobała? Klasa A czy B? Fatima von Hohenburg-Chojnacka: To bardzo cieszy, że obydwaj razem działacie w temacie motoryzacji. Wspólna pasja łączy. Liczę na jakąś wspólną inicjatywę w przyszłości. Ale wracając do pytania.. Myślę, że obydwie. Nie będę wskazywać, która była lepsza. Wszędzie byli wspaniali zawodnicy, świetnie przygotowani. Rywalizacja była równa. Leszek Ebe-Grüner: Myślę że to bardzo dobra odpowiedź. I owszem, wszyscy zawodnicy się przygotowywali. Dobra, a więc. Co sądzi pani o Verdeńskiej Ekipie Samochodowej? Fatima von Hohenburg-Chojnacka: Ahh.. No cóż mam powiedzieć.. Ekipa mojego męża więc wspierałam całym sercem. Cieszy mnie szczególnie ta wygrana. Alfred znakomicie ich przygotował. Oczywiście wysłałam całej ekipie skrzynkę mocnego trunku, by chłopacy godnie poświętowali. Leszek Ebe-Grüner: To bardzo miłe z żony, jak wysyła mocne trunki, by chłopaki dobrze się zabawili po licznych trudach na torach wyścigowych. Dobra, a teraz o nieco innym zespole, który wygrał Klasę B. Co sądzie pani o Gelenka Anne? Fatima von Hohenburg-Chojnacka: Hmm.. ich zdobywanie miejsc było różne. Było widać, że jeden kierowca jest słabszy, a drugi lepszy. Przez co w tabeli wyników było ciekawie. Ale jednak jak widać nie przeszkodziło to w wygraniu sezonu przez tą ekipę. Pokazali, że mimo wszystko są silni. Cieszy również fakt, że klasę B wygrała ekipa z Volkianu, a klasę A z Winkulii. Leszek Ebe-Grüner: No akurat tutaj wygrały ekipy tutejsze, jednak zagraniczne ekipy też są silne. Dobra, a teraz trudne pytanie. Co jest ważniejsze przed wyścigami-wsparcie i podpowiedzi fanów czy taktyki ustalane przez ich prezesów? Fatima von Hohenburg-Chojnacka: Hmm.. wszystko po równo, zdecydowanie. Leszek Ebe-Grüner: Rozumiem, neutralne odpowiedzi są fajne. No ale mam nadzieję, że przy kolejnej odpowiedzi będzie mniej neutralne odniesienie. Teraz ostatnie główne pytanie. Czy połączenie obu klas wyścigowych, spowoduje że wyścigi będą ciekawsze? Fatima von Hohenburg-Chojnacka: A, neutralniej zawsze lepiej i bezpieczniej. Co do pytania.. Myślę, że raz na jakiś czas można tak zrobić. Ale jednak nie na stałe, ponieważ jednak takie rozdzielenie sprawia, że wyścigi są dużo ciekawsze i bardziej przyciągają uwagę bo są dwa różne "światy", że tak ujmę. A można też sprawić, że będą awanse i spadki do różnych klas. To dopiero by było uatrakcyjnienie. Leszek Ebe-Grüner: Zgadzam się, w przypadku gdyby ilość uczestniczących była większa. Na ten moment myślę że jedna Klasa starczy. Cóż, chciałaby pani Fatimo na koniec coś dodać, od siebie? Fatima von Hohenburg-Chojnacka: Owszem. Gratuluję Panu świetnej organizacji i tego pomysłu na wyścigi. To jest bardzo dobra inicjatywa, która jak widać dała dużą aktywność. Życzę, by dalej trwała i rozwijała się. Zwycięzcom pierwszego sezonu serdecznie gratuluję oraz dziękuję pozostałym za wzięcie udziału oraz świetną zabawę. Leszek Ebe-Grüner: A dziękuje bardzo, przede wszystkim za udzielony wywiad. Jak widać powoli coraz bardziej rozwijamy organizację MW GT AK. Także jeszcze raz, dziękuje za wywiad. Fatima von Hohenburg-Chojnacka: No dziękuję Leszku gitess. |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości |