11 Sty 2020, 04:41:31
Wysoka Izbo!
Szanowny Prezydencie!
Składam projekt nowego regulaminu Izby Poselskiej. Projekt ten zawiera kosmetyczne ale dość znaczące zmiany. Mógłbym zmienić to po cichu poprzez edycję, jednak wybrałem drogę żmudnej biurokracji aby wszystko odbyło się zgodnie z prawem. Co do art. 1, według konstytucji obowiązki Wiceprezydent w Izbie Poselskiej przejmuję Przewodniczący. Art. 5 pozwala na zgłaszanie projektów ustaw/uchwał podczas posiedzenia IP. Jak doskonale wszyscy wiemy dawno już porzuciliśmy pomysł posiedzenia dlatego niezwłocznie ten zapis trzeba zmienić.
Art. 1
Otrzymuję brzmienie:
Otrzymuję brzmienie:
Otrzymuję brzmienie:
Art. 5
Otrzymuję brzmienie:
[/hr]
Żeby nie pisać dwa razy, rozpoczynam debatę która potrwa do 13 stycznia.
Szanowny Prezydencie!
Składam projekt nowego regulaminu Izby Poselskiej. Projekt ten zawiera kosmetyczne ale dość znaczące zmiany. Mógłbym zmienić to po cichu poprzez edycję, jednak wybrałem drogę żmudnej biurokracji aby wszystko odbyło się zgodnie z prawem. Co do art. 1, według konstytucji obowiązki Wiceprezydent w Izbie Poselskiej przejmuję Przewodniczący. Art. 5 pozwala na zgłaszanie projektów ustaw/uchwał podczas posiedzenia IP. Jak doskonale wszyscy wiemy dawno już porzuciliśmy pomysł posiedzenia dlatego niezwłocznie ten zapis trzeba zmienić.
Art. 1
Cytat:Głosowania, posiedzenia i debaty ropoczynać może tylko i wyłącznie Wiceprezydent.
Otrzymuję brzmienie:
Cytat:Głosowania, posiedzenia i debaty rozpoczynać może tylko i wyłącznie Przewodniczący Izby Poselskiej
Cytat:Za Posła Izby Poselskiej, (zwanego dalej "Posłem") uważa się każdego obywatela Winkulijskiej Republiki Egvallandu. Poseł, który nie był obecny na dwóch następujących po sobie głosowaniach może zostać wykluczony z grona Posłów na mocy zarządzenia Wiceprezydenta.
Otrzymuję brzmienie:
Cytat:Za Posła Izby Poselskiej, (zwanego dalej "Posłem") uważa się każdego obywatela Winkulijskiej Republiki Egvallandu. Poseł, który nie był obecny na dwóch następujących po sobie głosowaniach może zostać wykluczony z grona Posłów na mocy zarządzenia Przewodniczącego Izby Poselskiej.
Cytat:Wiceprezydent w drodze zarządzenia, przywraca do grona Posłów, wcześniej usuniętego lub pominięto obywatela na jego wniosek w terminie 7 dni.
Otrzymuję brzmienie:
Cytat:Przewodniczący Izby Poselskiej w drodze zarządzenia, przywraca do grona Posłów, wcześniej usuniętego lub pominięto obywatela na jego wniosek w terminie 7 dni.
Art. 5
Cytat:Obywatele mają prawo do zgłaszania projektów ustaw podczas posiedzenia Izby Poselskiej.
Otrzymuję brzmienie:
Cytat:Obywatele mają prawo do zgłaszania projektów ustaw w dowolnym momencie.
[/hr]
Żeby nie pisać dwa razy, rozpoczynam debatę która potrwa do 13 stycznia.