16 Sty 2023, 01:36:04
Drodzy Obywatele
Szanowni Mieszkańcy
Czcigodni Goście na winkulijskiej ziemi
Wiwat Winkulia!
Szanowni Mieszkańcy
Czcigodni Goście na winkulijskiej ziemi
Dokładnie rok temu, 15 stycznia 2022 roku obchodziliśmy jedno z ważniejszych, możnaby rzec, drugie najważniejsze święto Winkulii, a trzecie całego Związku Winkulijskiego. Nie bez podstawy sądzę, że wybór mojej osoby na Króla Związku Winkulijskiego był jedną z najlepszych rzeczy, które spotkały nas w ubiegłym roku i cieszę się, że przez ten rok mogłem dzielić się z Wami moimi pomysłami i realizować je z Waszym wsparciem. Nie ulega wątpliwościom, że był to rok intensywny, przynoszący ożywczy impuls do naszego życia. W końcu, zakończyliśmy rok o wiele aktywniej, niż każdy poprzedni, a to jest zjawisko, które w części państw ma trend odwrotny. Jestem pewny, że w tym roku uda nam się pobić ten wynik jeszcze bardziej.
Niemniej, nie będzie to możliwe bez Was, bez Waszego zaangażowania, Waszego wsparcia i udziału we wspólnych inicjatywach. Wierzę, że każdy z Nas znajduje w Winkulii swoje miejsce, że zostawił tutaj swoje serce i będzie dalej rozwijać się w Związku Winkulijskim. Nie martwię się o to, jak potoczy się przyszłość, bo leży ona w naszych rękach i to my ją kształtujemy. Jesteśmy jedną z najbardziej zgranych mikronacyjnych społeczności i zdecydowanie umiemy to wykorzystać.
Dzisiaj, gdy realioza dopada nawet mnie, ciężko jest jednak odczuwać ten duch aktywności, który towarzyszył nam rok temu, świeżo po koronacji. Brakuje trochę zaangażowania, które spowodowało, że przez pewien czas, na nasz kraj skierowane były oczy i uszy całego mikroświata. Byliśmy przez pewien czas stolicą kultury i rozrywki, nie ustępując w tym miejscu nawet Leotom! I chociaż teraz jest ciężko to jestem pewien, że przetrwamy ten chwilowy zastój i ponownie wrócimy z licznymi inicjatywami.
Wiem to, bo dzięki Waszemu zaangażowaniu i współpracy, jesteśmy w stanie przenosić góry. Wasze umiejętności i chęci do działania są niezwykle cennym skarbem, który to właśnie my, Winkulijczycy, posiadamy. Dlatego też chcę Wam wszystkim podziękować i wznieść za Waszą cześć toast. Żyjcie w zdrowiu i rozwijajcie Związek Winkulijski. Już niebawem będzie okazja, aby wznieść tych toastów jeszcze więcej.
Wiwat Winkulia!
![[Obrazek: 99527777916551826.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1054/99527777916551826.png)
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I