• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Koncepcja natury podatkowej
Szanowni Państwo to czytający,
Ostatnio prace nad słynnym projektem systemu gospodarczego w Insulii nieco przymarły. Na mój chłopski rozum doszedłem do wniosku, iż przyczyną jest brak obiegu waluty, czyli secesa naszego wspaniałego. Remedium też wymyśliłem, więc jestem, nieskromnie pisząc, istnym rejkinem finansyjery.
Opodatkujmy przekleństwa w przestrzeni publicznej Cesarstwa.
Nie mówię zabrońmy, nie mówię karajmy. Opodatkujmy.
W ten sposób zapewnimy przepływ secesa z kieszeni opodatkowanego do szerokiej kieszeni państwowej.
Proste, innowacyjne, oryginalne.
Jestem z góry wdzięczny za słowa uznania.
August van Hagsen de la Sparasan
Szanowne Towarzystwo,

Kradną.

Cytat:Ostatnio prace nad słynnym projektem systemu gospodarczego w Insulii nieco przymarły.
Ta... Myślę że to dlatego, że jestem zbytnim leniem by spytać się Alfreda jak do cholery działa (albo raczej nie działa) ten jego bank XD
Super pomysł, ale co jak kogoś nie będzie stać na zapłacenie podatku?
 [Obrazek: 101005704499826635.png]
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
No i to jest właśnie jedyna luka w tej koncepcji.
August van Hagsen de la Sparasan
(04 Lut 2022, 19:58:05)Kamiljan de Harlin napisał(a): Super pomysł, ale co jak kogoś nie będzie stać na zapłacenie podatku?
Wtedy nie będzie go również stać na nic innego, z drugiej strony.
Amai Furukawa
Jak pojawi się ten funkcjonalny bank pollinu to walniemy cały szereg podatków, by budować wirtualny dobrobyt,
 [Obrazek: 101005704499826635.png]
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości