20 Lut 2022, 12:17:32
4xWstrzymuję się

|
Amatorska Mini Liga Wyścigowa Albionu(AMLWA)
|
|
20 Lut 2022, 12:46:29
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20 Lut 2022, 12:47:05 przez Leszek Ebe-Grüner.)
No i dzisiaj będą aż 2 wywiady! Dziennikarze to mają ręce pełne roboty. Dlatego wszyscy przybliżają swoje mikrofony do zwycięzców. Zaczniemy pierw od wywiadu z panem Alfredem Fabian von Tehen-Dżekiem! Leszek Ebe-Grüner: Dzień dobry. Z tej strony wasz ukochany Leszek Ebe-Grüner. Dziś odbędzie się wywiad z panem prezesem Volkiańskiej Ekipy Samochodowej, panem Alfredem von Tehen-Dżek. Na początek, pytanie na rozluźnienie, jak się czujesz? Alfred Fabian von Tehen-Dżek: Dzień dobry panie redaktorze! No cóż, ostatnio mam trochę cięższe dni, chociaż zwycięstwo Verdeńskiej Ekipy Samochodowej bardzo je osładza. Mam nadzieję, że już niedługo będzie można z powrotem czerpać radość z v-życia. [b]Leszek Ebe-Grüner: Oczywiście, miejmy nadzieję, że też tak będzie. W takim razie czas przejść do 6 głównych pytań. Oto pierwsze z nich. Co sądzisz o pierwszym sezonie AMLWA?[/b] Alfred Fabian von Tehen-Dżek: Pierwszy sezon AMLWA był udany, chociaż jest wiele rzeczy, które pewnie można dopracować. Przede wszystkim, negatywnie zaskoczył transfer Roberta Kubicy do Bora Teamu, zabrakło trochę większego wpływu na to, jakie statystyki były trenowane przez zawodników. Na pewno jednak jesteśmy przygotowani na drugi sezon wyścigowy i wierzę, że konsekwentne treningi sprawią, że Jugović już niedługo wejdzie w strefę bardzo dobrych kierowców i zastąpi w niedalekiej przyszłości głównego kierowcę VES - Roberto Ramireza [b]Leszek Ebe-Grüner: No Vasyl Jugovic ma potencjał, a pokazał to zwłaszcza ostatni wyścig. Oczywiście nikt się nie spodziewał że Robert Kubica, jednak przyjmię kontrakt i powalczy o bycie najlepszym kierowcą. Kolejne pytanie. Czy śledziłeś też wyścigi Klasy B, czy skupiłeś się tylko na wyścigach Klasy A?[/b] Alfred Fabian von Tehen-Dżek: Skupiłem się tylko na wyścigach swojej klasy. Zainteresowanie innymi dotychczas nie grało roli, ale z pewnością obejrzę sobie powtórki podczas przygotowań do kolejnego sezonu. Szczególnie w momencie połączenia dwóch klas rozgrywkowych w jedną i większej rywalizacji. [b]Leszek Ebe-Grüner: Na pewno taka wiedza się przyda. Teraz nieco trudne pytanie. Którego zespołu obawiacię się najbardziej. Gelenka Anne, Grüner Rennsport Puch, Azymuckiego Klubu Sportowego czy Koriben Automobilë Sammën?[/b] Alfred Fabian von Tehen-Dżek: No cóż, nie śledziłem poczynań żadnej z tych drużyn, ale najbardziej obawiałbym się Gruner Rennsport Puchu. Co prawda nie jest to szczególnie silny zespół, ale ma szczególnie doświadczonego trenera, który może zrobić ogromną różnicę w trakcie wyścigów [b]Leszek Ebe-Grüner: No mój ojciec tam chłopakom dawał w kość. I nawet są tego efekty, że Thomas Adler został najlepszym kierowcą wyścigowym Klasy B. Teraz pytanie z typu-w wyścigach zawsze coś się dzieje Który wyścig pierwszego sezonu AMLWA, był dla ciebie najbardziej zaskakujący?[/b]Alfred Fabian von Tehen-Dżek: Ten, w którym warunki pogodowe były najbardziej zaskakujące, najpierw mgła i zaskakujący performance Mendozy, a później ciekawa gonitwa pomiędzy Parleyem, a Ramirezem. Z pewnością nikt się tego nie spodziewał [b]Leszek Ebe-Grüner: No to było wielkim hitem Klasy A. A teraz pytanie bardziej turystyczno-atrakcyjne. Gdzie byś widział wyścigi drugiego sezonu MW GT AK?[/b] Alfred Fabian von Tehen-Dżek: No cóż, z pewnością chętnie bym co najmniej jeden wyścig ugościł u siebie, ale wyścig na Los Bananos to by było coś. Trenerzy po wygranej by poszli na drina pod palemką, wyobrażasz to sobie? Bo ja tak [b]Leszek Ebe-Grüner: Oj Los Bananos to najbardziej upalne miejsce. Swego czasu, grały w niej nawet fajne kluby piłkarskie. Ale owszem, tyle ofert drinków mają, że szok! No dobra, powróćmy do wywiadu, bo aż się rozmażyłem i widziałem przed oczyma palmy. Ostatnie główne pytanie. Czy połączenie obu klas wyścigowych, spowoduje że wyścigi będą ciekawsze?[/b] Alfred Fabian von Tehen-Dżek: Na pewno będą większe, może czołówka będzie trochę bardziej tłoczna, ale czy faktycznie to będzie ciekawsze - może tak, może nie. Wszystko się okaże dopiero po pierwszych kilku wyścigach [b]Leszek Ebe-Grüner: No wielka niewiadoma. Ale zawsze to coś nowego. Także na koniec, panie Alfredzie chciałbyś coś dodać?[/b] Alfred Fabian von Tehen-Dżek: Chciałbym pozdrowić Mamę, Tatę, wszystkich którzy mają "von" w nazwisku i Zbycholudy. [b]Leszek Ebe-Grüner: Pozdrawiamy wszystkich, a zwłaszcza Zbycholudy! Dziękuje za wywiad.[/b] I tak zakończył się pierwszy wywiad. Natomiast kolejny wywiad, odbył się ponownie z panem Adamem Aleksandrem II! Jak pamiętamy czekał, jak potoczą się wyścigi w pierwszym sezonie. Więc teraz będzie odpowiadał, jak pierwszy sezon mu się podobał oraz plany na drugi sezon. [b]Leszek Ebe-Grüner: Dzień dobry. Z tej strony Leszek Ebe-Grüner. Tym razem będzie już to drugi wywiad dla AMLWA/MW GT AK, którego udzieli nam Adam Aleksander II. Witaj. Na początek wiadome pytanie. Jak się czujesz?[/b] Adam Aleksander II: Dobry, całkiem dobrze się czuję, chociaż jest jednak lekkie zmęczenie gdzieś z tyłu głowy [b]Leszek Ebe-Grüner: Oby te zmęczenie panu przeszło. Ponoć wypoczynek w Los Bananos, dobrze wpływa na orzeźwienie. I przechodzimy do naszych 6 głównych ulubionych pytań. A oto pierwsze z nich. Co sądzisz o pierwszym sezonie AMLWA?[/b] Adam Aleksander II: Było ok, moja stajnia wygrała, więc się cieszę [b]Leszek Ebe-Grüner: I to wygrała zasłużenie. Kolejne pytanie. Czy śledziłeś też wyścigi Klasy A, czy skupiłeś się tylko na wyścigach Klasy B?[/b] Adam Aleksander II: Tylko na wyścigach klasy B, od drugiego sezonu i tak mają być zmiany, więc najwyżej przeczytam sobie jakieś analizy kierowców zespołów z klasy A [b]Leszek Ebe-Grüner: Wiadomo analiza jest bardzo ważna. Teraz nieco inne pytanie. Co sądzisz o pogodzeniu się Grüner Rennsport Puch z Koriben Automobilë Sammën?[/b] Adam Aleksander II: Nie wiedziałem, że byli jakoś mocno pokłóceni, ale jeżeli takie coś miało miejsce, to dobrze, że nie ma już pomiędzy nimi złej krwii [b]Leszek Ebe-Grüner: Miało po pierwszym wyścigu, gdzie Antonio zachował się niesportowo. Teraz trochę o obiektywności. Czy twoim zdaniem Ben Jimson jest obiektywny w swoich ocenach?[/b] Adam Aleksander II: Nie miałem okazji jeszcze przeczytać jego ekspertyzy niestety [b]Leszek Ebe-Grüner: To polecamy, bo dawał każdy komentarz pod wyścigiem, zarówno z Klasy B, jak i z Klasy A. A teraz pogadajmy o przyszłym sezonie. Czy Ivan Krewczenko ma szansę w następnym sezonie, zostać najlepszym kierowcą MW GT AK?[/b] Adam Aleksander II: Nie jestem w stanie tego przewidzieć, doszły nowe zespoły, które mogą mieć lepszych kierowców, poza tym już w tym sezonie został wyprzedzony przez rywala [b][b]Leszek Ebe-Grüner: No został wyprzedzony, ale nowy sezon, to też nowe zmiany. A odnośnie właśnie zmian. Czy połączenie obu klas wyścigowych, spowoduje że wyścigi będą ciekawsze?[/b][/b] Adam Aleksander II: Wyścigi może nie, dalej robi się kółka w pojeździe z czterema kołami, ale już cały sezon tak, bo zwiększa się rywalizacja [b]Leszek Ebe-Grüner: No teraz rywalizacja będzie naprawdę duża. To tyle z głównych pytań. Czy chciałbyś coś może dodać od siebie?[/b] Adam Aleksander II: To samo co poprzednio, dużo zabawy i dobrych wyników życzę wszystkim uczestnikom wyścigów [b]Leszek Ebe-Grüner: Również życzę i tobie udanej zabawy oraz dobrych wyników. I oczywiście dziękuje za wzięcie udziału w kolejnym wywiadzie.[/b] Adam Aleksander II: Nie ma za co, do następnego razu. Tak też zakończył się wywiad z panem Adamem Aleksandrem II. Tym samym od teraz ogłaszam przygotowania do 2 Sezonu MW GT AK! Dlatego powstał też specjalny dział, gdzie będzie można sobie zobaczyć, jak trwają przygotowania. Będzie też specjalna Loża Komentatorska, gdzie ja i eksperci do spraw wyścigowych, będziemy komentować jak wyglądał pierwszy sezon oraz nasze typowanie podczas drugiego sezonu. Także naprawdę będzie o wiele więcej informacji i ciekawostek! Tym samym ogłaszam, że tu był mój ostatni komentarz i następne ogłoszenia, komentowania, wyścigi i wiele innych odbędą się w nowym dziale! A i najważniejsza, dla przypomnienia-Pan Prezydent Albionu Artur Kardacz ma czas do wtorku, by oddać swoje głosy nad 4 ostatnimi projektami do nowego 2 sezonu. Dziękuje za uwagę
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |