04 Sty 2019, 22:33:36
![[Obrazek: signature_qsahasr.png]](https://s6.ifotos.pl/mini/signature_qsahasr.png)
I kanclerz Republik Zjednoczonych Prowincji, Marszałek WAR
Marszałek Parlamentu V kadencji

|
IV posiedzenie Parlamentu Federacji Nordackiej
|
|
04 Sty 2019, 22:33:36
![]() I kanclerz Republik Zjednoczonych Prowincji, Marszałek WAR Marszałek Parlamentu V kadencji
05 Sty 2019, 13:05:17
Informuje wszystkich posłów i zgromadzonych obywateli że czas głosowania zostaje wydłużony ze względu na bardzo małą frekwencje. Głosowanie zakończy się 05.01.2019 o godzinie 23:00. ![]() I kanclerz Republik Zjednoczonych Prowincji, Marszałek WAR Marszałek Parlamentu V kadencji
05 Sty 2019, 16:22:00
Konstytucja: ZA Poprawki Harlina: Przeciw Poprawki Kaspara:Za Adam Aleksander II
Perzys iksis nāmorghūlilaros
05 Sty 2019, 20:30:57
Mam pytanie. Czy jestem wciąż uważany za posła do Parlamentu? Edycja: Nie znalazłem aktu mówiącego o moim odwołaniu, tak więc według starej zasady, o której przypomniał mi dzisiaj pewien mądry człowiek, że nie ma w Dzienniku Praw aktu odwołującego mnie z tego stanowiska, co czyni mnie dalszym posłem. Cytat:Karta do głosowania
(—) Arkadiusz Norbert van Deliart-Witcher z rodu Buddus, de facto herbu Białokruki. Jego Książęca Wysokość Dalerii, dalerski polityk, baronet i były obywatel Księstwa Sarmacji, tym samym griffton i były obywatel Królestwa Baridasu. Dawny surmeński turysta.
05 Sty 2019, 21:12:58
[pap=marsz] Jako iż wszyscy uprawnieni posłowie oddali głos przed wyznaczonym czasem kończymy głosowanie, które zakończyło się przyjęciem nowej konstytucji stworzonej przez @"Heniu Wespucci" z uwzględnieniem poprawek tylko pana @"Kamiljan de Harlin-Wespucci". Tym samym kończymy IV Posiedzenie Parlamentu Federacji Nordackiej. Wszystkim obecnym posłom i gościom bardzo dziękuje. [/pap] Szanowny panie pośle @"Arcadio Norbert" z tego co mi wiadomo pełni pan wyżej wymienioną funkcję do oficjalnego zakończenia pierwszej kadencji Parlamentu Federacji Nordackiej. ![]() I kanclerz Republik Zjednoczonych Prowincji, Marszałek WAR Marszałek Parlamentu V kadencji
06 Sty 2019, 18:13:32
A teraz proszę o podpisanie nowej konstytucji przez Prezydenta @Kaspar Waksman i wpisanie jej do Dziennika Ustaw. Nie ma nawet co próbować odmówienia jej podpisania, bo: a) Odmówić można podpisu tylko ustawy niezgodnej z konstytucją. b) Ten akt prawny nie jest ustawą. c) Ten akt prawny nie może być niezgodny z konstytucją, bo sam nią jest. d) Nie mamy Trybunału Sprawiedliwości ani żadnego sędziego. e) Konstytucja FN z 1 października straciła ważność. ![]() Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
06 Sty 2019, 18:22:06
Prezydent ma moralne prawo nie przyjąć tej konstytucji.
Adam Aleksander II
Perzys iksis nāmorghūlilaros
06 Sty 2019, 18:52:29
(06 Sty 2019, 18:13:32)Kamiljan de Harlin-Wespucci napisał(a): A teraz proszę o podpisanie nowej konstytucji przez Prezydenta @Kaspar Waksman i wpisanie jej do Dziennika Ustaw. Ale może odmówić podpisania Ustawy o wprowadzeniu Konstytucji Federacji Nordackiej w życie
![]()
10 Sty 2019, 01:10:26
[pap=prez]Wysoka Izbo! Tak jak słusznie wskazał Pan Aris - mogę odmówić podpisania pierwszego dokumentu jakim jest Ustawa o wprowadzeniu w życie Konstytucji Federacji Nordackiej, co właśnie czynię. Niniejszym oświadczam, iż odmawiam podpisania Ustawy o wprowadzeniu w życie Konstytucji Federacji Nordackiej /-/ Prezydent Federacji Nordackiej [/pap]
![]() Kaspar Waksman-Dëter
I Prezydent IV Republiki Muratyki "Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki ![]()
10 Sty 2019, 22:57:29
Cytat:mogę odmówić podpisania pierwszego dokumentu jakim jest Ustawa o wprowadzeniu w życie Konstytucji Federacji Nordackiej. Nie ma takiego czegoś. Są przepisy wprowadzające konstytucję Federacji Nordackiej. To jest dramat to co tu się dzieje. Pańskie działanie jest nielegalne, nie wolno Panu odrzucić demokratycznej decyzji Parlamentu ze względu na pańskie prywatne interesy. PRECZ Z DYKTATURĄ WAKSMANA! ![]() Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |