Grzegorz Szarak von Hohenburg napisał(a):Do kogo należą te plantacje i kto ustala cenę?
Czy ktoś czuwa nad jakością grasu, czy jest to obiekt pozbawiony w 100% łask władz.
Większość plantacji należy do mieszkańców lecz istnieją plantace należące do rządu.Cele ustanawia sprzedawca w naszym przypadku to 25 renów za gram
(01 Lis 2019, 23:36:55)Grzegorz Szarak von Hohenburg napisał(a): Rozumiem.
Jeśli chodzi o te państwowe plantacje.
Do jakich celów są one obecnie wykorzystywane?
W sumie to i ja chciałbym wiedzieć xD, ale jeżeli taka jest wola obywateli to możemy spróbować prowadzić takie plantacje, jednak nie wiem czemu miałoby to służyć.
Nie jestem przekonany co do tego żeby rząd się w to mieszał... A poza tym zauważyłem, że poziom toczącej się tutaj dyskusji powoli zbliża się do niebezpiecznie niskiego poziomu, jednakże nie jestem tutaj aby kogoś krytykować tylko wspierać od strony merytorycznej obywatelskie inicjatywy.
Dlatego też mam propozycję dla Pana Starosty, odnośnie tego jak rozwinąć tą branże na terenie wyspy: proponuję udostępnić wszystkim zainteresowanym uprawą konopi część wyspy np. 1000 hektarów, które za niewielką opłatą można byłoby wydzierżawić (3 reny od hektara za każdy dzień, w skali roku dawałoby to naprawdę zadowalające dla Starostwa zyski). W tym dziale każdy plantator mógłby prowadzić sobie narracje związaną z tym tematem, zaś rząd mógłby jedynie od czasu do czasu doglądać jak się mają uprawy i wspierać hodowców konopi w ten czy inny sposób, nie biorąc przy tym bezpośrednio udziału w samej hodowli.
Jakby mi się chciało, to mógłbym kupić takich kilka hektarów, aby mieć składniki do produkcji Harlinek. Propozycja Pana Erika to jest dobry pomysł.
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
Także przyjmuję tę propozycje. Rząd zrzesza się plantacji.Niedługo wydam wątek gdzie firma Trans-Mag będzie sprzedawała hektary.Jednak to prawdopodobnie zrobię jutro bo muszę coś załatwić i mam dostęp tylko do telefonu.