• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oświadczenie Rządu Tymczasowego
Well, Południowcy wciąż nas obrażają, Mini Południowcy coś tam oświadczają, moje oświadczenie się pisze może będzie dziś.
Szanowne Państwo!

Miałem się odnieść wczoraj, ale tego nie zrobiłem, bo mi się nie chciało. Zatem odnoszę się dziś.

Szanowne Państwo, od kilku dni nas, Południowców i Mini Południowców elektryzuje temat Rządu Nowego Kucełgradu na Wychodźstwie, który gości w naszym kraju. Reżym Kanclerski chce powiedzieć co o tym sądzi. A że nie lubię pisać jakichś łączeń i logiki, idzie w punktach:
1. Jak najbardziej ustanawiamy Komendanta Makrelę naszym następcą na stanowisku Wiecznego Prezydenta Nowego Kucełgradu. Przy okazji serdecznie witamy go w naszym Cesarstwie!
2. Cesarstwo Insulii niniejszym uznaje Rząd Nowego Kucełgradu na Wychodźstwie za rząd takiej samej rangi jak rząd jakiejkolwiek innej mikronacji.
3. Cesarstwo Insulii niniejszym oświadcza, że w nosie ma opinię Południowców i Mini Południowców.
4. Cesarstwo Insulii w tej chwili nie zajmuje stanowiska w sprawie stanu wyspy Nowy Kucełgrad (czy jest pod okupacją czy pod legalną władzą Czesnoradu), ponieważ Reżym Kanclerski nie chce wyjść na hipokrytę (kto wie o co chodzi ten wie, kto nie wie ten nie wie). Decyzję w tej sprawie pozostawiamy Jego Cesarskiej Mości.

Pozdrawiam
Joahim von Ribertrop 
Kanclerz Cesarstwa Insulii
Dziękujemy Towarzyszu za to oświadczenie. I dziękuję za mianowanie mnie Waszym następcą na stanowisku Prezydenta. Do całej reszty spraw, związanych z Muratyką, i tak dalej, odniesiemy się w kolejnym dłuższym oświadczeniu, już jako Prezydent. Nastąpi to w najbliższym czasie. Sytuacja jest bardzo dynamiczna, i na bieżąco ją obserwujemy.

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości