• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Manifest Partii Centrum
Manifest Partii Centrum

Ostatnio w naszym kraju zanikła wszelka aktywność. Próby zdemokratyzowania kraju, a raczej transformacji ustrojowej zakończyły się fiaskiem. Dlatego moim zadaniem jest postawić kraj choć odrobinę na nogi. Wznowić politykę wewnętrzną i zewnętrzną. Oraz przygotować państwo do budowania gospodarki oraz kultury.

Polityka wewnętrzna
Czyli największy niewypał w naszym kraju. Przyznam że nie zamierzam oddawać władzy, bo czuję się odpowiedzialny za swój kraj i to w jakim jest stanie, dlatego chcę go odbudować. Przede wszystkim przygotuję poprawę konstytucji, w której Obywatele będą mieli większy wpływ na politykę wewnętrzną kraju. Jako Prezydent po wdrożeniu poprawki, będę zwoływać Kongres jako organ ustawodawczy. Przy tym dalej Prezydent będzie podpisywał ustawy. Do Kongresu będą należeć gubernatorowie Stanów. Stworzę ministerstwa które będą zajmować się  sektorami polityki wewnętrznej. Również gospodarki oraz armii.

Jeśli chodzi o Stany, od dawna chciałem wdrożyć tam większą autonomię. To jest:
-Tworzenie swoich grup militarnych
-Prowadzenie własnej kultury i narracji
-Prowadzenie stanowych przedsiębiorstw (tutaj trzeba zeedytować ustawę o przedsiębiorstwach)
-Własną politykę gospodarczą w miarę możliwości jeżeli stworzę takowy system.
-Własną politykę symboliki, nazw etc. 

Warunkiem tego, jest aktywność, idąc drogom Partii Monarchodemokratycznej z Voxlandu będzie to jeden post na miesiąc. W przeciwnym razie traci się stanowisko Gubernatora a co za tym idzie zasiadanie w kongresie.

Polityka zewnętrzna
Tutaj krótko i na temat. Zacznę się udzielać poza granicą ale w przypadku gdy coś w kraju ruszy się i będzie stabilna aktywność, bo robienie tego dla samego siebie już nudne jest.

Polityka gospodarcza
Mam w planach stworzenie systemu gospodarczego. Jak nie zautomatyzowanego, to chociaż pobawimy się pluginem który już na forum jest.
Zakładam oczywiście wolny rynek z interwencją państwa na sektory gospodarki w których rynek nie daje sobie rady.

Na koniec chcę apelować do osób, by pomogły mi w odbudowywaniu aktywności. Jeśli nikt się nie zgłosi, mimo to wykonam program.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości