• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Publiczne Rozmowy z Harlinem
Obywatele!
W związku z rosnącym sprzeciwem wobec moich działań w Federacji, organizuję możliwość porozmawiania o trudnych kwestiach z Wielkim Wodzem Kamiljanem. Ostatnio m.in.: zainterweniowałem w Lotryganii, podsycałem protesty w Learven, zmanipulowałem historię Ardemii i stworzyłem doctriński Labensraum. Niektórym te działania mogą nie odpowiadać i mocno godzić w ich interesy. Nie chcę mieć setek przeciwników politycznych, więc jestem gotów zrezygnować z jakiś akcji lub zmienić swoje postępowanie, jeśli wtedy zmieni się Wasze zdanie o mnie i mojej polityce.
Rozmowy potrwają od teraz do 19 grudnia, każdy może zadać jakieś pytanie, a ja zobowiązuję się do udzielenia odpowiedzi. Można postawić mi także jakieś wymagania i przedstawić swoje żądania.
 [Obrazek: 101005704499826635.png]
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
Mnie najbardziej interesuje, czemu podejmuje Pan tyle agresywnych działań?
Adam Aleksander II
Perzys iksis nāmorghūlilaros
Zmień całe postępowanie, bo inaczej będziemy dalej wrogo nastawieni, yolo.
JLD napisał(a):Mnie najbardziej interesuje, czemu podejmuje Pan tyle agresywnych działań?
Bardzo dobre pytanie. Pragnę dorzucić swoje trzy grosze.  Mam wrażenie iż ma pan zapędy megalomana podobnie jak pewien austriacki malarz z mały wąsem.
[Obrazek: signature_qsahasr.png]
  I kanclerz Republik Zjednoczonych Prowincji, Marszałek WAR
  Marszałek Parlamentu V kadencji
Kamiljan de Harlin-Wespucci napisał(a):stworzyłem doctriński Labensraum.

W ogóle to się pisze Lebensraum.
[Obrazek: 30vg0uc.png]
[size=190][size=125]Prezydent Egvallandu, Dyrektor MIM;[/size][/size]
(16 Gru 2018, 21:52:36)JLD napisał(a): Mnie najbardziej interesuje, czemu podejmuje Pan tyle agresywnych działań?
Np. podboje Lotryganii, protesty w Learven i inkorporacja Ardemii do Doctriny? Dzięki takim akcjom mogę stworzyć własną narrację wydarzeń, które odbywają się na tych terenach. Lotrygania, Learven i Ardemia to martwe ziemie, które za pomocą mojego wojska mogę łatwo pobudzić na kilka chwil. Nikt nie podejmuje się odbudowy ich dziedzictwa kulturowego, więc sam chciałem objąć je opieką Doctriny. Lecz nie mam aż tyle chęci, aby każdy region szczegółowo opisywać, piszę tylko o ruchach wojsk i ogólnej sytuacji w prowincji. To lepsze niż nic. Dodatkowo użycie do tego armii może spotkać się z odpowiedzią innych obywateli lub władz centralnych, a dzięki temu stworzę jeszcze więcej aktywności i narracji. Wykorzystując nieobecność obywateli i brak ochrony martwych ziem powoli prowokuje ludzi do obrony przed wpływami Harlina.
Tworzenie kultu Wielkiego Wodza Kamiljana, za którym idą ludy Lotryganii, Efrodrii, Learven, Doctriny, Brandii i innych ziem jest dla mnie ciekawe i nie wymaga wysiłku. Taki kontent daje mi satysfakcje i nie jest śmieciowy.

(17 Gru 2018, 00:14:51)Eobard Thawne napisał(a): Pragnę dorzucić swoje trzy grosze.  Mam wrażenie iż ma pan zapędy megalomana podobnie jak pewien austriacki malarz z mały wąsem.
Nie zawyżam wartości Doctriny i nie wyolbrzymiam jej doskonałości. W porównaniu z umierającymi powoli regionami Federacji nasz region ma naprawdę dużą wartość. Narodowi Doctrińskiemu należy się w ramach wynagrodzenia za swoją aktywność i siłę nowa przestrzeń życiowa.

(17 Gru 2018, 18:01:26)Aris Kostas napisał(a): W ogóle to się pisze Lebensraum.
Ale to jest język doctriński.
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
Czy mają Państwo jeszcze jakieś pytania do Wielkiego Wodza?

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości