04 Sty 2020, 00:55:27
W związku z tym, iż nasza społeczność lenników cały czas się rozrasta — co mnie bardzo cieszy, to kam nadzieję że znajdą się chętni do wzięcia udziału w debacie nad coraz bardziej widocznym problemem, jakim staje się niekontrolowany rozrost forum. Jest według mnie przynajmniej nieco nieestetyczne i dla wielu być może niewygodne. Z drugiej strony nie chciał bym zabierać nikomu własnego kawałka forum, tym bardziej że niewątpliwie uatrakcyjnia, to działalność samorządową w WRE.
Ze swojej strony nie mam zbytnio pomysłów na to aby rozwiązać ten problem. Może należałoby ścisnąč 4 poddziały naszych dystryktów w jeden dział, zaś później zadbać tylko o to, aby wiadom było, że wątki odnoszą się do konkretnej części Egvallandu. Nie uważam żeby było to bardzo drastyczne rozwiązanie, tym bardziej, że dystrykty stanowią raczej narracyjne uzupełnienie naszego państwa w przeciwieństwie do ziem prywatnych, które są jego podstawą — przynajmniej moim zdaniem. Dodatkowo takie rozwiązanie o ile dobrze mi wiadomo zostało już zastosowane w Królestwie Hasselandu.
Takie rozwiązanie napewno ograniczyłoby ilość dzialów na forum WRE, ale nie rozwiązałoby naszego problemu. Można byłoby wprowadzić jeszcze pomyśleć nad wprowadzeniem jakiegoś cenzusu, który należałoby spełnić aby otrzymać dział: np. napisanie minimum 50 postów — jednak wydaje mi się, że takie rozwiązanie wprowadzić by mogło jeszcze większy chaos i dyskomfort dla uczestników projektu, ponieważ prowadziłoby to do tworzenia kilku lenn w jednym dziale w tym samym czasie.
Innym sposobem rozwiązania tego problemu mogłoby być współdzielenie przez dwa lenna jednego działu, co z jednej strony zmniejszyłoby ilość działów w naddziale "Starostwa i miasta prywatne", i byłoby względnej wygodnym rozwiązaniem, które dodatkowo można byłoby podpiąć pod narracje związaną z naszymi specyficznymi związakami lenn — komiatatmi. Jednakże z drugiej strony takie rozwiązanie wymagałoby zgody obydwu włodarzy na taką koegzystencje.
Dodam tylko, że nie zamierzam nikomu odbierać działów na forum jeżeli uważa, iż jest mu potrzebny, to rozwiązanie (jeżeli takowe znajdziemy) będzie się tyczyć przynajmniej na samym początku nowych właścicieli miast oraz starostw.
Jakie macie pomysły na rozwiązanie tego problemu? a może nie należy tego traktować jako problemu i pozwolić ludziom na tworzenie kolejnych działów?
![[Obrazek: videotogif_2019.06.15_12.03.30.gif?ex=67...height=138]](https://media.discordapp.net/attachments/556495101086531596/589394861589921796/videotogif_2019.06.15_12.03.30.gif?ex=67c57ebd&is=67c42d3d&hm=82211377b02e470c984c379ddff4c8d9d637a288d693bac297b7f21c72b0588d&=&width=213&height=138)