23 Sie 2019, 14:51:20
Wasza Ekselencjo Fazilu
Emocje czasami potrafią ponieść, jednakże nie jest to powód, aby prowadzić agitację na rzecz Sułtanatu Siyah. Nie ukrywam, nie odpisałem twemu synowi na wiadomość, jednakże wymagało to konsultacji z kilkoma osobami (zarządziłem w tej sprawie niejawne zebranie Rady Ministrów). Jednakże uważając, że jest już za późno stwierdziłem, że nie ma sensu przekazywać decyzji do informacji publicznej. Mimo to jednak widzę, że trzeba to zrobić.
Rada Ministrów jednogłośnie zdecydowała, że nie możemy przyłączyć terenu Sułtanatu Siyah do Federacji Nordackiej. Jest to potencjalnie nieprawidłowy ruch na arenie międzynarodowej. Dodatkowo już teraz mamy zbyt wiele terenów, które się tylko marnują, a przyłączenie kolejnej części, tym razem Sambanafryki tworzyłoby ryzyko, że jeżeli Sułtanie dopadnie was realioza będzie to kolejny bezużyteczny dla nas teren, który będzie się marnował niczym chociażby Azymutia.
Nie chciałem was tym martwić, bo spodziewałem się, że to jedynie obniży wasze morale i będziecie chcieli działać mniej aktywnie, bo szkoda wam będzie waszej ojczyzny. Wy jednak rzuciliście obywatelstwem. Dlatego też w związku z Art. 42., Art. 43. oraz Art. 47 Konstytucji Federacji Nordackiej proszę o zaprzestanie działań mających na celu agitację Sułtanatu Siyah w Federacji Nordackiej. Informuję również, że w przypadku niedostosowania się do mojej uprzejmej prośby będę zmuszony podjąć stosowne kroki tj. uznać szanownego za persona non grata w Federacji Nordackiej, aczkolwiek zdecydowanie wolałbym tego uniknąć.
![[Obrazek: 99527777916551826.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1054/99527777916551826.png)
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I