30 Cze 2019, 23:37:30
![[Obrazek: cropped-logo-1.png]](http://fnor.cba.pl/wp-content/uploads/2019/05/cropped-logo-1.png)
Pierwsze kroki w Federacji Nordackiej
Jak zacząć?
Drogi przybyszu! Aby rozpocząć swoją przygodę w Federacji Nordackiej zacznij od rejestracji na forum. W polu "nazwa użytkownika" na forum należy podać swoje wirtualne imię i nazwisko. Tutaj możesz wykazać się kreatywnością. Upominamy jednak, że ani imię, ani nazwisko nie może mieć żadnego wydźwięku wulgarnego. Zakazuje się również używania imion i nazwisk osób związanych ze zbrodniczymi ideologiami, takimi jak nazizm czy komunizm. Po rejestracji na forum należy ustawić sobie awatar. Najlepiej jakiegoś znanego polityka lub coś w tym stylu. Tutaj jednak zostawiamy szerokie pole do popisu.
Zarejestrowałem się. Co dalej?
Po rejestracji w naszych serwisach internetowych musisz wykazać się jakąś aktywnością. Uczestnictwo w dyskusjach, serduszkowanie postów, tworzenie narracji lub pisanie artykułów na stronie głównej to tylko kilka sposobów na to w jaki sposób możesz pokazać się u nas z dobrej strony. Najpierw zalecamy utworzyć wątek powitalny w którym przywitasz i napiszesz kilka słów o sobie, np. zainteresowania, co chciałoby się robić w Federacji itd. Po przywitaniu się "nabij" sobie kilkanaście postów udzielając się np. w jakichś dyskusjach lub pisząc artykuł na stronie głównej. Po tym możesz złożyć wniosek o obywatelstwo federacji w tym miejscu. W przypiętym wątku znajduje się wzór wniosku o obywatelstwo. Należy skopiować jego zawartość i wkleić w oknie tworzenia nowego wątku. Wypełnij wniosek swoimi danymi. W tytuł wpisz "Wniosek o obywatelstwo Federacji Nordackiej" i opublikuj. Następnie czekaj na akceptację przez Prezydenta lub Ministra Spraw Wewnętrznych. Po uzyskaniu obywatelstwa musisz udać się do władz prowincji, którą wskazałeś we wniosku, aby zdobyć jej obywatelstwo (ZSRM, Volkian, Egvalland).
Dostałem obywatelstwo. Co mogę robić?
Po otrzymaniu obywatelstwa, które zostanie nadane poprzez odpowiednie rozporządzenie stajesz się pełnoprawnym obywatelem Federacji Nordackiej. Nie możesz jeszcze startować w wyborach (prezydenckich i parlamentarnych) gdyż jesteś "świeżakiem". Takie prawo nabędziesz po dwóch tygodniach od uzyskania obywatelstwa. Jeśli swoją przyszłość wiążesz z polityką to zalecamy w tym okresie czasu działania takie, które utwierdzą w przekonaniu obywateli FN, że jesteś wart zaufania i można na ciebie oddać swój głos. Jeśli jednak nie chcesz być ministrem, posłem czy prezydentem, to możesz działać w różnych sferach życia w Federacji Nordackiej. Jeśli zawsze chciałeś otworzyć swoje przedsiębiorstwo, to możesz to zrobić! A może chcesz zostać dziennikarzem? Nie ma problemu - możesz zatrudnić się w istniejącej telewizji/gazecie lub stworzyć własną! Możesz też zaciągnąć się do wojska, i walczyć za naszą ojczyznę!
Chcę prowadzić własny biznes. Jak założyć firmę?
do uzupełnienia
Tak wyglądają pierwsze kroki w Federacji Nordackiej. W razie pytań nie bój się napisać wiadomości prywatnej do Prezydenta czy Ministra. Chętnie odpowiedzą oni na twoje pytanie. Możesz też zadać swoje pytanie w publicznym dziale, który znajduje się tutaj. Powodzenia!
Kaspar Waksman-Dëter
I Prezydent IV Republiki Muratyki
"Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki
I Prezydent IV Republiki Muratyki
"Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki
![[Obrazek: Muratyka1.png.f758c16a92c6d62805829c53a67e5381.png]](https://forum.muratyka.ct8.pl/uploads/monthly_2021_11/Muratyka1.png.f758c16a92c6d62805829c53a67e5381.png)