Związek Winkulijski
[VTP Propaganda] Debata Wyborcza - Waksman vs. Deliart - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Podziemia Zamku Królewskiego (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=39)
+--- Dział: Forum Archiwalne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=628)
+---- Dział: Plac Pułkowników (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=27)
+----- Dział: Instytucje (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=607)
+------ Dział: Volkiańska Telewizja Proletariacka (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=80)
+------ Wątek: [VTP Propaganda] Debata Wyborcza - Waksman vs. Deliart (/showthread.php?tid=92)

Strony: 1 2 3

RE: [VTP Propaganda] Debata Wyborcza - Waksman vs. Deliart - Arkadiusz Norbert - 10 Lis 2018

W sensie ogólnym? Na pewno nie chciałbym z nikim wchodzić w niepotrzebne konflikty. Jako Prezydent, jak poprzednio parę razy wspomniałem, chciałbym słuchać mieszkańców swojego v-państwa. W przypadku konieczności porozumienia się z władzami jednego lub paru samorządów, próbowałbym je rozwiązywać w sposób stanowczy, lecz pokojowy, starając się w ramach moich możliwości iść na ewentualne kompromisy, zaś w razie negatywnego zdania poddanych kraju składowego, choć wiadomo, że nie wszystkim da się dogodzić, spróbować przeprowadzić referendum, na wzór demokracji szwajcarskiej, bowiem to na niej po części opierałem idee Federacji, tworząc jej pierwszy zarys, gdy ta jeszcze nie miała nawet swojego własnego forum. W razie potrzeby jakiejkolwiek pomocy związanej z nagłym zaprzestaniem rozwoju prowincji mógłbym zaoferować dofinansowania, naturalnie w granicach budżetu kraju.

Pomimo tego, iż jestem realistą, póki co relacje między mną i przyszłym rządem, którego dokładny skład będą mogli poznać po wygranej w wyborach, a władzami samorządowymi widzę pozytywnie. Może to naiwność, może niewiedza i pierwszy kontakt z takim doświadczeniem, czas wkrótce otworzy nam oczy.

RE: [VTP Propaganda] Debata Wyborcza - Waksman vs. Deliart - Henryk Wespucci - 10 Lis 2018

Dziękuję bardzo. Tym sposobem zakończyliśmy drugą część naszej debaty. Teraz czas na krótką przerwę, a po niej wracamy do debaty prezydenckiej! Nie odchodźcie od telewizorów!

RE: [VTP Propaganda] Debata Wyborcza - Waksman vs. Deliart - Henryk Wespucci - 10 Lis 2018

Rurku, no dobrze że mnie słyszysz. Cały ten stół jest upierdolony. No jak to co masz z tym zrobić? Weź jakąś ścierę. Gdyby nie to, że zrezygnowaliśmy z tego przerywnika, to nic jeszcze nie idzie. Jakąś czekoladą, czy czymś ujeb... Że na żywo już leci?! Dobry wieczór państwu! To ja, czyli Andrzej Bochenek. Witam po krótkiej przerwie na debacie prezydenckiej. Przed przerwą zakończyliśmy drugą część programu. Czas podsumować poprzednią rundę. Pan Arcadio pisze list do córki leśniczego, Pan Kaspar natomiast zamawia w bufecie zimne kluchy i później awanturuje się że są za zimne.

Czas na kolejną, ostatnią już cześć debaty, podczas której to Wy zadajecie pytania. Jak to zrobić? Wysyłacie SMS pod numer widoczny u dołu ekranu w treści wpisując DEBATA.treśćpytania (tak serio to po prostu piszecie post i zadajecie pytanie). Każdemu naszemu słuchaczowi przysługuje jedno pytanie. Macie czas na zadawanie pytań do godziny 21:00. Kandydaci natomiast mogą odpowiadać na pytania na bieżąco, lub do godziny 21:10. Czas start! Linie zostały otwarte!

RE: [VTP Propaganda] Debata Wyborcza - Waksman vs. Deliart - Harrison Wells - 10 Lis 2018

Witam , mam pytanie do obu kandydatów ale żeby nie robić bałaganu niech pierwszy odpowie @Kaspar Waksman
Pytanie jest następujące "Czy kandydaci planują stworzenie czegoś na wzór Ligi Kolonialnej która będzie się zajmowała pozyskiwaniem i rozwojem ziem Federacji Nordackiej po za jej granicami ? Jeżeli taka Liga miała by powstać to jakie były by jej założenia i sposoby działania ? "

RE: [VTP Propaganda] Debata Wyborcza - Waksman vs. Deliart - Waksman - 10 Lis 2018

Nie mam zamiaru być prezydentem który jest "pixelożercą". Oczywiście, stworzyłbym jakieś ministerstwo które zachęcałoby młode mikronacje do wstąpienia do Federacji, ale nic na siłę. Na tą chwilę nie mam w planach stworzenia czegoś takiego, bo nie mam na to zupełnie pomysłu. Lecz jeśli będzie Pan chętny do jej rozwijania a mi uda się zostać głową naszego kraju - proszę wtedy zgłosić się do mnie wraz z planem działania takowej instytucji. Wtedy możemy ją utworzyć.

RE: [VTP Propaganda] Debata Wyborcza - Waksman vs. Deliart - Arkadiusz Norbert - 10 Lis 2018

Zarówno jak mój przedmówca, również nie chciałbym być uważany za pikselożercę. Nie miałem także, i nie mam pomysłu na żadną Ligę Kolonialną. Warto wspomnieć, że nadal posiadamy prawie całą Azymutię do wykorzystania, zaś Koribia ma takie połacie terenu, że naprawdę, niekonieczne są nam jakieś wielkie kolonie. Cieszmy się bowiem tym, co mamy! Smile
Jeśli ma Pan jednak plany na takową organizację i umiejętnie zachęci władze i mieszkańców do inicjatywy, proszę się wówczas zgłaszać, spróbuję rozpatrzyć tą propozycję (a wraz ze mną naturalnie Rząd i Parlament).

Co prawda, spodziewaliśmy się troszeczkę większej ilości pytań, ale nie szkodzi. Czas podsumować zatem debatę. Pan Arcadio w końcu nauczył się obsłuchiwać sprężarkę powietrza i prostownicę do włosów, natomiast Kaspar Waksman odkrył skutki spożycia zimnych kluch w temperaturze innej niż zimne. Z tego miejsca bardzo przepraszam osoby, które będą sprzątać męski kibel w budynku B. To byłoby na tyle. Debatę przedwyborczą prowadził dla państwa z Krasnodarska Andrzej Bochenek! Żegnam widzów studio, jak i tych przed telewizorami, oglądającymi nas w VTP Propaganda! Ja z tego miejsca pragnę też zaprosić na Wieczór Wyborczy z VTP Propaganda gdzie poznamy nieoficjalne wyniki wyborów prezydenckich! Zapraszam do komentowania w tym wątku debaty, jej organizacji, oraz samego prezentera!Dobranoc!

[Obrazek: VTPPROP.png]
Produkcja oryginalna - Volkiańska Telewizja Proletariacka na zlecenie VTP Propaganda.