16 Sty 2025, 16:11:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16 Sty 2025, 16:12:35 przez Dagobert III.)
![[Obrazek: 100895599741633672.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1148/100895599741633672.png)
Szanowni Państwo!
Zgodnie z wolą państw członkowskich wybrany zostałem na Przewodniczącego Rady Przymierza Narodów. To ogromny zaszczyt i zobowiązanie. Jako nowy przewodniczących z całą swoją mocą będę starał się rozwijać sojusz i wspierać naszych sojuszników. To również szansa dla naszego kraju. Stajemy przed trudnym zadaniem pokierowania Przymierzem. Przed nami wiele wyzwań i pracy. Pokażmy, że jako państwo przewodniczące potrafimy zainicjować wiele interesujących projektów. Dziękuję pozostałym delegatom za ten kredyt zaufania. Obiecuję że podczas tych 12 miesięcy dam z siebie wszystko.
W Kanugardzie powstaje siedziba Przymierza , aby usprawnić działanie sojuszu. Mieścić się ona będzie na ul. Szymona Uchastok w biurze KSZ do współpracy zagranicznej. W 2021 roku budynek został gruntownie wyremontowany. W siedzibie działać będzie duży sztab specjalistów i doradców. Pomogą oni w rozwoju Przymierza. Moje biuro będzie codziennie otwarte dla każdego przedstawiciela państw członkowskich. W każdej chwili można się wstawić i przedstawić swoją sprawę.
W Kanugardzie powstaje siedziba Przymierza , aby usprawnić działanie sojuszu. Mieścić się ona będzie na ul. Szymona Uchastok w biurze KSZ do współpracy zagranicznej. W 2021 roku budynek został gruntownie wyremontowany. W siedzibie działać będzie duży sztab specjalistów i doradców. Pomogą oni w rozwoju Przymierza. Moje biuro będzie codziennie otwarte dla każdego przedstawiciela państw członkowskich. W każdej chwili można się wstawić i przedstawić swoją sprawę.
Korzystając z okazji chciałbym przedstawić wstępny plan na moja kadencję.
- Targi wojskowe (styczeń-luty)
Pomysł na targi zrodził się zanim obrano mnie Przewodniczącym. Nie wiedzę jednak powodów, aby porzucać ten pomysł. Mało tego, byłoby to bardzo nieodpowiednie gdybym taki pomysł odrzucił. Wstępny plan na targi został już ustalony, pozostało dogadać szczegóły i określić rolę poszczególnych państw. Zakłada on zorganizowanie soisk z sprzętem wojskowym oraz otworzenie kilku paneli dyskusyjnych. Tematy panelów są dowolne, byle żeby w jakimś stopniu nawiązywały do militariów bądź gospodarki.
- Manewry wojskowe (termin nieokreślony)
Na discordzie Przymierza zaproponowałem pomysł zorganizowania pierwszych manewrów wojskowych. Byłyby to manewry morskie, zorganizowane niedaleko Voxlandu. Plan zakłada, aby nasze ćwiczenia były podzielone na część narracyjną i praktyczną. Do tego drugiego potrzeba odpowiedniego oprogramowania, które mamy nadzieję stworzyć. Byłaby to prosta gra w statki. Temat jeszcze jest do przekazania. W najbliższym czasie przedstawię szerszą wizję na to wydarzenie.
- Szczyt państwa Przymierza Narodów (termin nieokreślony)
Mniej formalna forma spotkania niż posiedzenia. Na takim szczycie chciałbym abyśmy omówili mocne, słabe strony naszego sojuszu a także zaplanowali przyszłe projekty. Można zauważyć, że znaczna większość sojuszy w mikroświecie nie osiąga zakładanych celów. Po pewnym czasie przestają one funkcjonować. Dlatego musimy znaleźć sposób, aby tego nie dopuścić. Na szycie chciałbym też poruszyć temat zaangażowania sojuszu w winkulisjki program wojskowy "Brama Nordaty".