• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[oddzielony] Postanowienie Królewskie w sprawie nadania ziem
(31 Paż 2022, 14:08:55)August vHS napisał(a): Republistan też jakoś nie mówi co chwila o SRW. Poza tym nikt nie powiedział, że Amatoria nie przynależy do SRW, a nie krzyczenie "Amatoria jeeeee eserwu!!!!!11111223333" nie oznacza, że - jak zdajesz się sugerować - Amatoria chce zniszczyć SRW. Poza tym nie przypominam sobie aby w traktacie czy konstytucji było coś o "oddaniu się SRW". Blokowanie działań? Gdzie tam. Żadnych sprzeciwów z mojej strony nie było, aż do ostatniej afery o święta narodowe. Poza tym na tym polega demokracja - można mieć różne zdania i nikt nie powinien nikogo represjonować za odmienność poglądów. W Kongresie nic się nie dzieje. Owszem, tu pierwszy raz się zgodzę. Chcę w przyszłości wrzucić tam nowy projekt ustawy, ale nie mam nieograniczonej ilości czasu, więc chwilę to może zająć.
Jeszcze osobiste pytanie: dlaczego jedynie, gdy się na mnie wkurzysz, to staję się dla ciebie z Augusta "panem Augustem", "kolegą Augustem"? Od dawna mnie to zastanawiało.
W traktacie i konstytucji nie jest dosłownie napisane o oddaniu się SRW jednakże nawet nazwa traktatu "o dobru SRW" i Konstytucja SRW coś sugeruje, a sugeruje właśnie oddanie się SRW.

Dla mnie faktem, a nie poglądem jest to, że sfałszowano traktat, anektowano ZP a następnie mściwie je splądrowano przez sprawców. Dlaczego więc bezzasadnie się sprzeciwiłeś pamięci o tej tragedii dla państwowości Insulii i wielu jej mieszkańców?? Pamięć o niej jest dla ciebie represją, tak? To istny skandal! 

i nie, demokracja nie polega na zamiataniu obiektywnych faktów pod dywan, tylko dlatego że jest to niewygodne dla samego siebie. 

I cieszę się że masz pomysł na nowe prawo - mam nadzieję że będzie ono potrzebne SRW. Co do osobistego pytania to nie wiem, tak mi wygoodnie.
Repujerczyk i Winkulijczyk
(-) Aleksander Novak
Dyskusja poszła w stronę w którą nie powinna (czytaj w ogóle się pojawiła). Jak sądzę społeczeństwa Voxlandzkiego ciula interere wasze wewnętrzne walki w Prowincjach Kontynentalnych Z Prowincją Marsylijską, więc serdecznie pokazuję Wam drzwi. Jak chcecie się kłócić o jakieś rzeczy sprzed dwóch lat to u siebie, a nie u nas.
Dla mnie to nadinterpretacja. Poza tym nagle wplatasz tu sprawę ZP (?). Kto mówi o zamiataniu obiektywnych faktów? Likwidacja nie obchodzonych świąt to co najwyżej zamiatanie ... prawa.
August van Hagsen de la Sparasan
Nikt nie obchdzi w Insulii żadnych świąt to może wszystkie usuniemy? Przypominam że to cała Insulia została anektowana do ZKRM, nie tylko Westland.
Repujerczyk i Winkulijczyk
(-) Aleksander Novak
(31 Paż 2022, 17:11:33)AleksanderNovak napisał(a): Przypominam że to cała Insulia została anektowana do ZKRM.
Żadna wielka krzywda nam się nie stała z tego tytułu.
[Obrazek: 100071186876072156.svg]
/ <~3 / IV Cesarz Insulii
(31 Paż 2022, 17:11:33)AleksanderNovak napisał(a): Przypominam że to cała Insulia została anektowana do ZKRM, nie tylko Westland.
Ok, and?

Cytat:Nikt nie obchdzi w Insulii żadnych świąt to może wszystkie usuniemy?
A jakieś w ogóle mamy?!

(Nie zmienia to faktu że tego 12 listopada wypadałoby zrobić jakieś skromne obchody, nazwijmy to wstępnie, Dnia Monarchii...)
Moim zdaniem to przesada, iść od razu w "a czemu nie usuniemy wszystkich świąt narodowych?!" to jak "a czemu nie usuniemy wszystkiego?!". I znowu o tej aneksji... Zieeeeeew...
August van Hagsen de la Sparasan
Będzie dobrze, jak nie będzie niczego.
[Obrazek: 100071186876072156.svg]
/ <~3 / IV Cesarz Insulii

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości