31 Paż 2022, 16:55:43
(31 Paż 2022, 14:08:55)August vHS napisał(a): Republistan też jakoś nie mówi co chwila o SRW. Poza tym nikt nie powiedział, że Amatoria nie przynależy do SRW, a nie krzyczenie "Amatoria jeeeee eserwu!!!!!11111223333" nie oznacza, że - jak zdajesz się sugerować - Amatoria chce zniszczyć SRW. Poza tym nie przypominam sobie aby w traktacie czy konstytucji było coś o "oddaniu się SRW". Blokowanie działań? Gdzie tam. Żadnych sprzeciwów z mojej strony nie było, aż do ostatniej afery o święta narodowe. Poza tym na tym polega demokracja - można mieć różne zdania i nikt nie powinien nikogo represjonować za odmienność poglądów. W Kongresie nic się nie dzieje. Owszem, tu pierwszy raz się zgodzę. Chcę w przyszłości wrzucić tam nowy projekt ustawy, ale nie mam nieograniczonej ilości czasu, więc chwilę to może zająć.W traktacie i konstytucji nie jest dosłownie napisane o oddaniu się SRW jednakże nawet nazwa traktatu "o dobru SRW" i Konstytucja SRW coś sugeruje, a sugeruje właśnie oddanie się SRW.
Jeszcze osobiste pytanie: dlaczego jedynie, gdy się na mnie wkurzysz, to staję się dla ciebie z Augusta "panem Augustem", "kolegą Augustem"? Od dawna mnie to zastanawiało.
Dla mnie faktem, a nie poglądem jest to, że sfałszowano traktat, anektowano ZP a następnie mściwie je splądrowano przez sprawców. Dlaczego więc bezzasadnie się sprzeciwiłeś pamięci o tej tragedii dla państwowości Insulii i wielu jej mieszkańców?? Pamięć o niej jest dla ciebie represją, tak? To istny skandal!
i nie, demokracja nie polega na zamiataniu obiektywnych faktów pod dywan, tylko dlatego że jest to niewygodne dla samego siebie.
I cieszę się że masz pomysł na nowe prawo - mam nadzieję że będzie ono potrzebne SRW. Co do osobistego pytania to nie wiem, tak mi wygoodnie.
Repujerczyk i Winkulijczyk
(-) Aleksander Novak
(-) Aleksander Novak