04 Paż 2022, 14:26:34
Kampania wyborcza Partii Narodzenia Winkulii ruszyła pełną parą, pierwsze działania mające na celu promocję partii już się zaczęły. Dziś jeden z członków PNW, Artur Kardacz, udał się do Krasnodarska aby spotkać się z mieszkańcami miasta. Cel jego wizyty był prosty, przekonać Volkiańczyków że wybór PNW, a nie Folksbundu, bardziej przysłuży się ich ojczyźnie. Artur wraz ze swoim sztabem ulokował się rynku, gdy ludzi zaczęło przybywać chwycił za mikrofon.
Cytat:Mieszkańcy Krasnodarska! Volkiańczycy!
Jak dziś pamiętam trudne czasy w kwietniu 2021 roku, czasu gdy musielismy mierzyć się z zamachem na demokrację i atakiem na Volkian. Kto wtedy stał u waszego boku? Kto zadeklarował pomoc Volkianowi? Byłem to ja i mieszkańcy Albionu. Teraz znowu oferuję wam pomocną dłoń, Partia Narodzenia Winkulii deklaruję na piśmie i poręcza własnym honorem, a proszę mi wierzyć że honor dla nas jest najważniejszy, że pragnię pomóc Volkanowi ponownie stanąć na nogi. Rozwój infrastruktury kolejowej, dotacje na reformę wojska, to tylko kropla w morzu pomocy jaką może zapewnić nasza partia. Co daję wam Folksbund? Próbują was jedynie wykorzystać do zdobycia głosów. W ich programie ani raz nie pada pomysł pomocy dla Volkianu. Gdy wygrają wybory to zostawią was samych sobie i nie będzie obchodził ich los Volkianu. Partia Narodzenia Winkulii wierzy że musimy współdziałać aby nasz kraj rozkwitał. Silny Volkian leży w gestii nas wszystkich. Niech żyje Volkian! Nie dajcie się ponownie omamić! Wybierzcie PNW, wybierzcie rozkwit waszej ojczyzny!
(-) JKM Dagobert III
Z bożej łaski Król Winkulijczyków, Volkiańczyków, Santyjczyków, Burgiów, Szelenów, Górnego i Dolnego Nebtawii, Goruzji, Rostonii, Raghall Szwecilandii, Wielki Książę Siedmiogrodzki, Cherski, Alemański i Batawski Ramandzki, Trzygrodzki, Opiekun Nowej Hirshbergii, Nowoweerlandzki, saraceński, arcyksiążę osaczeski, Wielki Mistrz Zakonu Szymonnitów etc.