08 Cze 2024, 21:45:19
(08 Cze 2024, 18:06:56)Waksman napisał(a):Absolutnie niepotrzebny komentarz. Sprawa Roska to zupełnie inny przypadek. Gość po prostu znikąd uznał, że żadnej wymiany ziem nie było, a jego Ardemia jest jedyna najprawdziwsza. Nie zostawiał pola do dyskusji i żądał zwrotu ziem, zamiast jak człowiek przysiąść do negocjacji. Rozumiem więc zastrzeżenia Winkulikczyków w zupełności, ale ja potrafię bez szydery wykazać ich bezzasadność.(07 Cze 2024, 21:20:54)Erik Otton von Hohenburg napisał(a):Cytat:Zabór, nie zabór - trwa to od, jak widzę, pięciu lat, a sam Leszek Roskohard jakoby przyznał te ziemie Magnifikatowi. Nie wiem czy z woli własnej, czy nie, bądź co bądź Roskohard przekonał się sam do tego pomysłu. Natomiast nabyte piksele, choćby martwe i bezużyteczne, są użyteczne estetycznie, gdyż moje państwo jest najmojsze, a im więcej zalewa mikroświata, tym jest bardziej mojsze i możniejsze.
Czyli pan Michaił po 5 latach przypomniał sobie o swoim państwie i podnosi krzyk o straszliwym zaborze magnifikackim xD zapominając, że w perspektywie egzystencji przeciętnego państwa nordackiego, 5 lat to w zasadzie wieczność. Pójdę o zakład, że cała sprawa ucichnie za maks miesiąc, gdy wszyscy się znudzą tematem, Ardemia północna pozostanie częścią Magnificatu no i może za 2-3 lata znowu się komuś zachęce wskrzeszać Ardemie z równie mizernym skutkiem.
Nie no, jednymi którzy krzyczą jak na razie jesteście wy. Czy tak samo zachowacie się jak odrodzi się Bialenia, Kugaria, Brodria, Suderland, albo jakiekolwiek inne państwo? "X se przypomniał po Y latach i podnosi krzyk xddd". Żałosne zachowanie. Zamiast wesprzeć od razu zalewa się nogi betonem, tak dla zasady
Michael podchodzi do sprawy z zupełnie innej strony, idąc po drodze koncyliacji. Potwierdzone to zostało w tym samym zalinkowanym wątku.
/-/ Premier Nordaty
/ <~3 / Ministrze Gospodarki Nordaty