07 May 2022, 18:24
W Zamku Królewskim od wczoraj trwały intensywne rozmowy, przerywane tylko posiłkami w zacisznej komnacie, do której dostęp miały tylko najbardziej zaufane osoby. Trwały obrady nad kolejnymi krokami w relacjach pomiędzy Winkulią i Turetią, które zakończyły się sukcesem. W ciągu kilkugodzinnych rozmów udało się wypracować treść traktatu pomiędzy oboma państwami. Niebawem miała odbyć się drobna uroczystość podpisania traktatu, po której razem z sukcesem dyplomatycznym oraz drobnym upominkiem, który właśnie leciał z Zanahorii, delegacja Królestwa miała opuścić Związek Winkulijski.
- Przełom związany z podpisaniem traktatu z pewnością zaowocuje kolejnymi sukcesami. Cieszę się, że udało się podpisać ten traktat, a także bardzo przyjemnie było mi współpracować nad nim z JE Elżbietą Zieniewską, Kanclerz Dworu Królestwa Turetii. Jestem pewny, że najbliższe miesiące przyniosą szerszą współpracę pomędzy naszymi państwami, która zaowocuje interesującymi inicjatywami. Tym samym oddaję głos JE, po czym traktat zostanie podpisany.
- Przełom związany z podpisaniem traktatu z pewnością zaowocuje kolejnymi sukcesami. Cieszę się, że udało się podpisać ten traktat, a także bardzo przyjemnie było mi współpracować nad nim z JE Elżbietą Zieniewską, Kanclerz Dworu Królestwa Turetii. Jestem pewny, że najbliższe miesiące przyniosą szerszą współpracę pomędzy naszymi państwami, która zaowocuje interesującymi inicjatywami. Tym samym oddaję głos JE, po czym traktat zostanie podpisany.
![[Obrazek: 99527777916551826.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1054/99527777916551826.png)