Związek Winkulijski
Przedstawienie i omówienie zarządu klubu Szachtar Sarjeńsk - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Kraje Koronne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Dział: Volkian (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=43)
+---- Dział: Samorządy (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=224)
+----- Dział: Obwód Sarjeński (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=227)
+------ Dział: Sarjeńsk (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=73)
+------ Wątek: Przedstawienie i omówienie zarządu klubu Szachtar Sarjeńsk (/showthread.php?tid=763)

Strony: 1 2

Przedstawienie i omówienie zarządu klubu Szachtar Sarjeńsk - Leszek Ebe-Grüner - 26 Kwi 2019

Witam wszystkich mieszkańców Sarjeńska! Wróciłem z Krasnodarska i w skrócie mogę powiedzieć że wniosek został pozytywnie rozpatrzony! Ale teraz nie o tym mowa! Dziś przedstawimy cały zarząd Szachtara Sarjeńska!

A oto skład:
-Prezes: Leszek Roskohard-Tracz
-Wiceprezes: Zygfryd Lepin
-Dyrektor Trenerów: Jan Szmulski
-Dyrektor Stadionu: Michał Kapuściński
-Dyrektor Finansowy: Ferdynand Baczymir
-Dyrektor Działu Medycznego: Gertruda Bączkowska
-Łowca Talentów: Andrzej Andrzejowski
-Trenerzy: Piotr Pawłowicz(główny) i Zofia Zakochana(Asystentka Trenera)

I tak wygląda właśnie zarząd od najważniejszego do najmniej ważnych stanowisk. Ponadto jak można słusznie zauważyć, aż 3 osoby wywodzą się z partii VPPC(a są to Leszek Roskohard-Tracz[Lider], Zygfryd Lepin i Gertruda Bączkowska[członkowie]). Ponadto tutaj będziemy opisywać co się dzieje aktualnie w zarządzie. Na dziś to tyle.

Mówił:
Leszek Roskohard-Tracz

RE: Przedstawienie i omówienie zarządu klubu Szachtar Sarjeńsk - Leszek Ebe-Grüner - 27 Kwi 2019

,,Rozmowa dziennikarzy z Janem Szmulskim i Andrzejem Andrzejowskim"

-Dziennikarz ,,Sportowy Sarjeńsk": Witam obu panów.
-Jan Szmulski i Andrzej Andrzejowski: Również witamy.
-Dziennikarz ,,Sportowy Sarjeńsk: Mam pierw pytanie do pana Jana Szmulskiego. Jak pan się odnajduję w roli dyrektora trenerów?
-Jan Szmulski: No byłem zaskoczony, że dostanę tak wysoką role! Jednak muszę powiedzieć że często rozmawiam z trenerem i asystentką trenera w sprawie formy zawodników. Ponadto możemy się po cichu pochwalić, że poważnie rozważamy nad przyjęciem do zarządu osobę, która byłaby trenerem bramkarzy, jednak z tym muszę jeszcze porozmawiać z wiceprezesem i prezesem na ten temat.
-Dziennikarz ,,Sportowy Sarjeńsk": Myślę że trener bramkarzy to będzie dobre posunięcie. A jak ocenia pan aktualnego trenera Piotra Pawłowicza, czy jego treningi są odpowiednie dla zawodników?
-Jan Szmulski: Myślę że tak, wprawdzie jego treningi są bardzo rygorystyczne, ale dają za to efekty w postaci dobrego wyniku. W końcu porażka tylko 1:2 w meczu towarzyskim z mistrzem Ligi Evgelandzkiej poprzedniego sezonu MKS Gryffino, to bardzo dobry wynik, a nawet blisko było by z nimi zremisować! Myślę że jak dalej będą takie postępy, to być może nawet zajmiemy 2 miejsce w tym sezonie. Oczywiście przeciwnicy też są trudni i nie można ich lekceważyć, jednak stawiamy że w tym dla nas pierwszym sezonie zajmiemy minimum miejsce w górnej części tabeli.
-Dziennikarz ,,Sportowy Sarjeńsk": Bardzo odważne stwierdzenie! No dobrze ostatnie do pana pytanie, to według pana jakie mecze będą najciekawsze?
-Jan Szmulski: Zdecydowanie derby Volkianu! Czyli mecz naszego zespołu z KKS Kolejorzem Krasnodarsk. Myślę że kibice na tych meczach będą najgłośniejsi, w końcu to mecze o to kto jest lepszą drużyną w Volkianie.
Dziennikarz ,,Sportowy Sarjeńsk": Dziękuje panie Szmulski za wywiad. Teraz pytanie do pana Andrzeju Andrzejowski. Czy zauważyliście jakieś nowe talenty?
-Andrzej Andrzejowski: Jak dotąd jedynym przyszłym talentem, może okazać się ze szkółki młody piłkarz Roman Shumilkin. Oczywiście dużo pracy jest przed nim i to od niego zależy czy dostanie się chociaż do ławki zmienników w klubie.
-Dziennikarz ,,Sportowy Sarjeńsk": Czas na ostatnie pytanie. A jak myślisz, czy w tym sezonie będą jakieś robione transfery?
-Andrzej Andrzejowski: Tego nie mogę powiedzieć, bo jak wiemy ja szukam tylko talentów, zarówno w szkole jak i z zagranicą. Bo co do transferów to wszystko zależy od Dyrektora Finansowego oraz Wiceprezesa i Prezesa klubu.
-Dziennikarz ,,Sportowy Sarjeńsk": Dziękuje za wywiad.
-Andrzej Andrzejowski: Również dziękuje.

I tak zakończyła się 1 konferencja w historii Szachtara Sarjeńska! A teraz proszę czekać cierpliwie na nowe informacje z zarządu.

RE: Przedstawienie i omówienie zarządu klubu Szachtar Sarjeńsk - Leszek Ebe-Grüner - 29 Kwi 2019

,,I posiedzenie zarządu Szachtara Sarjeńska"

Witam wszystkich zgromadzonych. Otwieram I posiedzenie zarządu Szachtara Sarjeńska. Aktualnie jesteśmy po 1 kolejce w Lidze Egvalandzkiej i w tabeli zajmujemy 2 miejsce, jednak 1 mecz nie przesądza o wszystkim i musimy się pilnować. Następny mecz, to mamy mecz pucharowy z Tundrą Gaudium, jak wiemy i ona w pierwszej kolejce tego sezonu poradziła sobie nieźle, bo wygrała aż 4:0 z Tętno Nirsk. Ponadto jest to zaraz po MKS Gryffino, najmocniejsza drużyna w tej lidze. Co sądzicie o naszej obecnej sytuacji?
-Zygfryd Lepin: Myślę że zwycięstwo z Eihenberg Nemesis na ich terenie, otwiera nam wrota do górnej części tabeli. Jednak następny mecz mamy z Geon Nyron, który z MKS Gryffino przegrał tylko 1:2 i to na ich stadionie! Jeśli uda nam się z nimi wygrać przynajmniej 1 różnicą bramki, to już będzie to kolejny sukces. Co do 1/16 finału i pierwszego meczu pucharowego z Tundra Gaudium, który odbędzie się jutro i to na naszym stadionie, to myśle że przynajmniej powinniśmy wyciągnąć z tego remis. Wprawdzie są małe szanse że awansujemy do 1/8 finału, ale przynajmniej nawet jak przegramy, to z klasą!
-Ferdynanad Baczymir: Jak chodzi o sprawę finansową, to jesteśmy na takim aktualnie standardowym poziomie. Co do meczy, to odniosę się tylko do meczu pucharowego. Jak wygramy z Tundrą Gaudium, to da nam duży boost pieniężny. Jednak w przypadku remisu już może być mniej interesująco.
-Gertruda Bączkowska: Przynajmniej do derbów Volkianu jest daleko, więc ja się tam nie obawiam o zdrowie naszych piłkarzy, bez względu na zdobyty wynik.
-Michał Kapuściński: Ja również odniosę się tylko do meczu pucharowego. Jeśli przynajmniej zremisujemy, to bardzo się podniosą morale kibiców i chętniej będą przychodzili na mecze w naszym stadionie.
-Jan Szmulski: Co do taktyki z Tundra Gaudium, już mamy pewną, ale nie mogę jej zdradzić. Mogę natomiast zapewnić, że na naszym stadionie damy z siebie wszystko i pokażemy im, co to jest duch Sarjeńska! Wierzę w kompetencje trenera i myślę że ten tajny plan wypali.
Dobrze. Ma ktoś coś jeszcze do dodania?
-Zygfryd Lepin: Chyba nikt, to mogę przedstawić minimalne oczekiwania w ciągu najbliższych 3 meczy?
No Za chwilę. Poinformuje tylko was, że jak nikt nie będzie miał na posiedzeniu do dodania, to temat będziemy kończyć, poprzez tego że mój zastępca, przedstawi jakie są minimalne oczekiwania, odnośnie naszego klubu. A i takie posiedzenia będą się odbywać co 4 kolejne mecze(z wyjątkiem następnego, gdzie za 3 mecze, bo już 1 ważny mecz się odbył). Teraz możesz przedstawić wymagania.
-Zygfryd Lepin: A więc tak. Pierwszy Mecz Pucharowy z Tundrą Gaudium, to liczymy na przynajmniej remis, mecz ligowy na wyjeździe z Gorem Nyron liczymy na zwycięstwo przynajmniej jedną bramką przewagi, a w meczu wyjazdowym z Tundrą Gaudium mamy nadzieje, że porażka nie będzie większa niż 1 różnicą goli. Tak wiem to dość duże wymagania, ale w meczu z Eihenberg pokazaliśmy, że jednak jesteśmy do czegoś zdolni! Z mojej strony to wszystko.
Więc jeśli chodzi o mnie, to dodam tylko że jakby się udało osiągniąć minimalne wymagania, bez szału, ale przynajmniej byłyby spełnione kryteria, to wtedy wprawdzie nie awansowalibyśmy do 1/8 finału, ale byśmy przegrali w dobrym stylu, a w lidze byśmy pokazali że jesteśmy 1 z mocniejszych drużyn! A teraz zamykam I posiedzenie zarządu Szachtara Sarjeńska.

RE: Przedstawienie i omówienie zarządu klubu Szachtar Sarjeńsk - Leszek Ebe-Grüner - 08 Maj 2019

,,II posiedzenie zarządu Szachtar Sarjeńsk"

Witam wszystkich zgromadzonych. Otwieram II posiedzenie zarządu Szachtara Sarjeńska. Dalej jesteśmy liderami w tabeli, natomiast w 1/16 finału pucharu ELP CUP to ostatecznie w dwumeczu porażka, aczkolwiek tylko minimalna porażka! Jak oceniacie obecną sytuację?
-Zygfryd Lepin: Myślę, że aktualnie to wygląda tak. Pierw przegrana z Tundrą Gaudium, na własnym terenie 0:2. Następnie mecz ligowy z Goem Nyron aż 5:0! I na koniec, również zwycięstwo, tym razem na wyjeździe z Tundrą Gaudium 0:1. Ostatecznie przegrywamy dwumecz w 1/16 pucharu 1:2 z Tundrą Gaudium. Natomiast w lidze, dalej utrzymujemy pierwszą pozycję. Więc niestety pierwszy mecz z Tundrą, to zawiedli. Natomiast następne mecze to nie tylko spełnione zostały minimalne wymagania, ale też dali z siebie chłopaki bardzo dużo na tych meczach!
-Ferdynand Baczymir: No, finansowo to osiągnęliśmy nawet dość duży sukces. Ponadto udało nam się wykupić Trulsa Myresteda, 20-letniego obrońcę, być może dzięki któremu udało się zachować nawet czyste konto! w ostatnim meczu!
-Gertruda Bączkowska: Niestety, ale po tych 3 meczach pan Fedosov doznał kontuzji i tym samym musi przebywać w dziale medycznym. Tam odpowiednio go wyleczymy i miejmy nadzieje, że jak najszybciej wróci na boisko.
-Michał Kapuściński: Szkoda że pierwszy mecz, na naszym stadionie, zakończył się akurat porażką. Kibice z tego powodu byli dość niezadowoleni, mimo że wiedzieli że Tundra to mocny przeciwnik. Jednak na plus jest to, że w meczu wyjazdowym wygraliśmy chociaż te skromne 1:0, co spowodowało dużo radości kibicom. Ponadto mam nadzieje, że następny mecz u nas, to zakończy się przynajmniej remisem.
-Jan Szmulski: Sadzę że mimo tej pierwszej porażki, to potem bardzo dobrze nam poszło. Na pochwały szczególnie zasługuje 4 piłkarzy: Andrey But(21-letni pomocnik, zdobywca bramki w meczu wyjazdowym z Tundrą Gaudium), Konstantin Nazvanov(30-letni napastnik, zdobył 2 bramki i 1 asysta w meczu przeciwko Goem Nyron), Gleb Maslovsky(29-letni napastnik, zdobywca bramki w meczu przeciwko Goem Nyron i asysta w meczu wyjazdowym z Tundra Gaudium) i Stanislav Tarkovsky(utrzymanie czystego konta w meczu przeciwko Goem Nyron i meczu wyjazdowym z Tundrą Gaudium). Gratulacje dla tych panów. Oczywiście Truls Myrestedt, zapowiada się na obiecującego zawodnika, jednak dużo pracy przed nim.
Dobrze, ma ktoś jeszcze coś do dodania?
-Zygfryd Lepin: Nie ma chętnych, to mogę przedstawić minimalne oczekiwania w ciągu kolejnych 4 meczy?
Tak, proszę przedstaw wymagania.
-Zygfryd Lepin: A więc tak. Mecz z Tętno Nirsk, powinniśmy wygrać przynajmniej 1 bramką różnicy. Kolejny mecz z MKS Gryffino to powinniśmy spróbować zremisować. Następne mecz z Tundrą Gaudium, powinniśmy również przynajmniej zremisować. I na koniec wymarzone derby Volkianu z KKS Kolejorz Krasnodarsk, gdzie powinniśmy wygrać, bo inaczej spodziewam się reakcji kiboli naszego klubu jak padnie porażka lub remis.
To ja tylko powiem, że niestety nie awansowaliśmy do 1/8 finału pucharu, ale i tak pokazaliśmy klasę! Natomiast w lidze, myślę że nie tylko powinniśmy myśleć nad górną cześcią tabeli, ale nawet powalczyć by być w top 3 klubów tej ligi! Wiem że zwiększyłem wymagania, ale jestem optymistycznie nastawiony na nasz klub. Oczywiście jak nie zdobędziemy lidera, ani wicelidera to nic się nie stanie, jednak zajmijmy chociaż 3 miejsce w tym sezonie, by inne kluby widziały, kogo mają się obawiać! A teraz zamykam II posiedzenie zarządu Szachtara Sarjeńska.

RE: Przedstawienie i omówienie zarządu klubu Szachtar Sarjeńsk - Leszek Ebe-Grüner - 18 Maj 2019

,,Derby coraz bliżej..."

Panowie coraz bliżej do derbów Volkianu!! Dlatego myślę że czas przedstawić przyśpiewkę naszych kiboli+z kim mamy sztamę+z kim mamy kosę:
1.Przyśpiewka oficjalna ,,Chwała Chłopskiej Rewolucji!":
Idziemy w bój! Będziemy najlepsi i pokonamy was wszystkich.
To nasze słońce! To nasze pola! Idź podbijamy wszystkie rejony!
I tak wszystkie, mecze wygramy!

2.Przyśpiewka derbowa ,,Szachtar bije Kolejarz":
Szachtar, Szachtar wygra derby! Volkian będzie nasz!
A Kolejarzowi chuj w twarz! To robole nic nie wart!
Pamiętaj Volkianie kochany, tylko Szachtar będzie wygrany!
Dubudubu dubudubu hej, Kolejorz to gej!!
Dubudubu dubudubu hej, Kolejorz to gej!!

3.Przyśpiewka ,,Tętnem Szachtar połączony bratnią przyjaźnią":
Dziś braterski mecz, niech wygra lepszy! A potem razem się wspieramy!
Tętno dodajesz Szachtarowi! A Szachtar zbierze dla ciebie plony!
Przejmiemy całą Lige Evgallandzką i pokonamy wszystkich naszych wrogów!
Do boju Szachtarze, wesprzyjcie Tętniących, i staranujemy wrogów wielkim kombajnem.

4.sztamy:
-Tętno Nirsk

5.Kosy:
-Tundra Gaudium
-KKS Kolejorz Krasnodarsk
-MKS Gryffino

RE: Przedstawienie i omówienie zarządu klubu Szachtar Sarjeńsk - Grzegorz Szarak von Hohenburg - 18 Maj 2019

Kolejorz nie chce pracować! Kolejorz leniwy jest! Szachtar wziąść, zrobić krwawą plamkę Kolejorz! Bo kolejorz to pies mniej atrakcyjna dla fana piłki nożnej drużyna, od Szachtara! Wink

RE: Przedstawienie i omówienie zarządu klubu Szachtar Sarjeńsk - Kamiljan de Harlin - 18 Maj 2019

Kolejorz Krasnodarsk najlepszy team, co to za antykrasnodarska propaganda? 

Dam Waszym kibolom trochę doctrińskiego alkoholu, to może zmądrzejecie i zobaczycie potęgę Kolejorza!
[Obrazek: denaturat-02l-n.jpg]

RE: Przedstawienie i omówienie zarządu klubu Szachtar Sarjeńsk - Grzegorz Szarak von Hohenburg - 18 Maj 2019

Kibole Tętna i Szachtara piją doctriński alkohol. Nagle czują coś dziwnego. Otóż zrozumieli, że należy zająć się istotnymi sprawami... więc zrobili... wypili więcej alkoholu, a następnie poszli na ustawkę z policją.

RE: Przedstawienie i omówienie zarządu klubu Szachtar Sarjeńsk - Artur Kardacz - 19 Maj 2019

Stadion KKS Kolejorz Krasnodarsk to jedyne miejsce w Volkianie gdzie zobaczysz ELP Cup

RE: Przedstawienie i omówienie zarządu klubu Szachtar Sarjeńsk - Leszek Ebe-Grüner - 28 Maj 2019

,,Pewne zmiany i rozmowa o derbach"

Właśnie dowiedzieliśmy się ostatnio o nowej rzeczy! Mianowicie z sytuacji rozwiązania VPPC, jedna osoba na tę wieść postanowiła opuścić nasz klub. Mianowicie pan Zygfryd Lepin, mój zastępca postanowił ostatecznie nas opuścić, właśnie ze względów politycznych. Właściwie tak wyglądała moja ostatnia rozmowa z nim:

-Zygfryd Lepin: Leszku, musimy pogadać
-Ja: Słucham ciebie
-Zygfryd Lepin: Postanowiłem że, ostatecznie odejdę z klubu
-Ja: Chwila. Jak odejdziesz, co?! Jakie są powody byś nas opuścił.
-Zygfryd Lepin: A no podstawowym powodem jest to, że zlikwidowałeś Volkiańską Partię Porozumienia Chłopskiego. Byłem z nią bardzo związany, a teraz nagle taka decyzja.
-Ja: No niestety, ale nie mogłem w dalszym ciągu prowadzić tej partii z przyczyn osobistych.
-Zygfryd Lepin: No to dajesz mi tym samym powód, bym i ja opuścił klub Szachtar Sarjeńsk. No było miło, ale teraz sam sobie dbaj o klub. Ja emigruję do Nordaty Północnej, do Tundry.
-Ja: Skoro taka twoja decyzja. To precz z tego klubu i więcej mi się na oczy nie pokazuj!

I po tej rozmowie, Zygfryd opuścił nie tylko klub, nie tylko Sarjeńsk, ale i Volkian!! Przeprowadził się do Nordaty Północnej, ale cóż jego to wybór. Dlatego ogłaszam, że wprowadzam zmiany w zarządzie klubu.

Od teraz tak wygląda zarząd klubu Szachtar Sarjeńsk:
-Prezes: Leszek Roskohard
-Wiceprezes: Michał Kapuściński(Awans)
-Dyrektor Trenerów: Jan Szmulski
-Dyrektor Stadionu: Ferdynand Baczymir(dodatkowe stanowisko tymczasowe)
-Dyrektor Finansów: Ferdynand Baczymir
-Dyrektor Działu Medycznego: Gertruda Bączkowska
-Zastępca Dyrektora Stadionu: Andrzej Andrzejowski(Awans)
-Trenerzy: Piotr Pawłowicz(główny), Zofia Zakochana(Asystentka Trenera) i Beata Bochenko(Trener Bramkarzy)

Prócz odejścia Zygfryda Lepina, na jego miejsce został awansowany pan Michał Kapuściński. Ponadto Ferdynand Baczymir tymczasowo przejął funkcję Dyrektora Stadionu i będzie nim aż do momentu, kiedy Andrzej Andrzejowski wprawi się w sprawy zarządzania stadionem(dlatego też dostał Zastępce Dyrektora Stadionu). Ponadto pani Beata Bochenko, postanowiła po rozwiązaniu VPPC, wręcz wesprzeć sportowo Sarjeńsk i mieć dalej dobre relacje ze mną. Dlatego została na początek przyjęta tymczasowo na Trenera Bramkarzy, jednak gdy Andrzej Andrzejowski opanuje zarządzanie stadionem, to zostanie ona jego zastępczynią w tych sprawach. Ponadto usunęliśmy stanowisko Łowcy Talentów, oraz już szukamy 2 trenera bramkarzy, który po awansowaniu Beaty Bochenko, będzie odpowiednio trenował naszych wspaniałych bramkarzy.

A teraz przejdźmy do wywiadu Michała Kapuścińskiego z dziennikarzem:
-Dziennikarz ,,Sportowy Sarjeńsk": Dzień dobry
-Michał Kapuściński: A witam, cześć.
-Dziennikarz ,,Sportowy Sarjeńsk": Mam do pana poważne pytania.
-Michał Kapuściński: Mogę odpowiedzieć na 4 z nich.
-Dziennikarz ,,Sportowy Sarjeńsk": Czy podoła pan w nowej funkcji?
-Michał Kapuściński: Nie będzie to łatwe, ale myślę że z biegiem czasu sobie poradzę. Już przez pana Leszka jestem wprowadzany w tą, jakże ważną role.
-Dziennikarz ,,Sportowy Sarjeńsk": A co sądzisz o dołączeniu Beaty Bochenko, do zarządu klubu?
-Michał Kapuściński: Wiem że to odważna kobieta, ale nie tylko. Jest też lojalna wobec Leszka i mimo że VPPC upadło, to postanowiła go wesprzeć właśnie w sporcie. Jednak trenerka z niej póki co jest kiepska i mam nadzieję że dość szybko awansuję na Zastępce Dyrektora Stadionu, bo myślę że tam się bardziej przyda, znając jej tenperament.
-Dziennikarz ,,Sportowy Sarjeńsk": No faktycznie, możesz mieć rację. Jednak wracając do wywiadu i zmieniając nieco temat. Wkrótce zostaną rozpoczęte Derby Volkianu, jak oceniasz formę klubu Kolejarza i czego się najbardziej obawiasz?
-Michał Kapuściński: Odkąd Trenerem w tym klubie został osobiście Henryk Wespucci, granie w lidzę idzie im lepiej, aczkolwiek nie są aż tak mocnym zespołem, jak się spodziewaliśmy. Myślę że szanse na zwycięstwo są realne. Czego się najbardziej obawiam? Oczywiście że starć kiboli Szachtara z kibolami Kolejarza po meczu. Dlatego mamy nadzieję, że ZOMO przypilnuje kiboli z obu klubów, by uniknąć takich zachowań. Wierzę w dobre intencje wielkiego wodza Henryka Wespucciego.
-Dziennikarz ,,Sportowy Sarjeńsk": Pora na ostatnie pytanie. Jak oceniasz aktualnie status klubu?
-Michał Kapuściński: No, pierwszy cel się udał, czyli wygrać z Tętno Nirsk, jednak porażka z MKS-em i Tundrą, dała nam do myślenia. Jednak porażka z Tundrą była spowodowana, że były wiceprezes Zygfryd Lepin, celowo utrudniał granie piłkarzom, wypuszczając po I połowie meczu, pełno komarów, które ich pogryzły, a potem próbował w tajemnicy przed resztą klubu, przekupić sędziego, by dawał ciągle spalone jego klubowi. Jednak druga sztuczka mu się nie udała. Mimo to i tak porażka ostatecznie była z Tundrą na swoim stadionie 0:2, jednak to było spowodowane tym, że komary pogryzły w wielu miejscach większości piłkarzy Szachtara i ci nie umieli się skupić aż tak na grze i co jakiś czas, próbowali się drapać. Ogólnie formę naszego klubu oceniam bardzo dobrze, może nie znakomicie bo z MKS uczciwie przegraliśmy, tak gdyby nie kaprys Jana Szmulskiego(udowodniony dopiero po jego rezygnacji z stanowiska Wiceprezesa Szachtara)to prawdopodobnie zremisowalibyśmy z Tundrą. A teraz dziękuje za wywiad i dowidzenia tobie.

I tak zakończył się wywiad. Następnie po derbach Volkianu, rozpocznie się III posiedzenie Zarządu Szachtara Sarjeńsk.