Związek Winkulijski
Rozsądek ponad idee - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Podziemia Zamku Królewskiego (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=39)
+--- Dział: Forum Archiwalne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=628)
+---- Dział: Archiwa (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=33)
+----- Dział: Archiwum Związku Winkulii i Volkianu (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=536)
+------ Dział: Ciastkarnia u Palpatajna (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=47)
+------- Dział: Dyskusje (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=40)
+------- Wątek: Rozsądek ponad idee (/showthread.php?tid=759)

Rozsądek ponad idee - Grzegorz Szarak von Hohenburg - 25 Kwi 2019

[nofficial]Witam!!!
Ostatnio doszło do pewnego incydentu, otóż prawicowcy doszli do władzy (liczebnością powinni dojść)
spychając tym samym "komunistów" oraz resztę osób, które posiadały poglądy 
(na tą potrzebę nazwę je "harlinowskimi")

Otwieram tą konwencje założycielską i partię z paru powodów:
- posiadam nieco odmienne poglądy/zdanie na parę tematów,
- partia jest nastawiona bardziej centrystycznie, konserwatywnie,
- partia powstaje po to, aby nie doszło do reżimu oraz ucisku większości i żeby wielu obywateli wciąż mieli godnego reprezentanta,
- partia będzie promowała rozsądne rozwiązania, takie które będą bardziej moralne oraz przede wszystkim "rozsądek  ponad idee" 
Dziękuję za uwagę!
 Więcej informacji program partii pojawi się w przeznaczonym do tego dziale (mam nadziej, że takowy otrzymam)
Mam także szczerą nadzieje, że inni mi to przebaczą oraz zrozumieją. Jestem bliższy ich ideom, aniżeli ideom "harlinowskim", więc na pewno nie raz będziemy mieli podobne zdanie, ale wydaje mi się, że to najlepsze rozwiąznie
[/nofficial]

[/hr]
                                              [Obrazek: 803203.jpg]   
Grzegorz Szarak - twórca PTP (Przeszłość - Teraźniejszość - Przyszłość)

RE: Rozsądek ponad idee - Grzegorz Szarak von Hohenburg - 27 Kwi 2019

[nofficial]
Część 2 konwencji

Witam wszystkich na 2 części konwencji partii: 
Przeszłość - Teraźniejszość - Przyszłość!
Z racji, że mamy 27 kwietnia, czyli dokładnie 2 dni od założenia partii rozpoczynamy 
2 część konwencji!

[Obrazek: GSPKpng_qshnrqr.png]

Logo:
Przedstawiamy państwu pierwszy pomysł loga

[Obrazek: P-T-Ppng_qshnrqx.png]

Jest on jak wspomniałem pierwszym pomysłem na logo. 
W momencie kiedy partia się rozwinie zlecimy zamówienie na takowe panu Waksmanowi Wink

Poglądy partii:

Partia ma poglądy centro - prawicowe, konserwatywne, jest za silnymi i stabilnymi rządami.
Partia popiera także idee monarchistyczną, gdyż potrzeby nam dobry, suwerenny reprezentant, który zostanie symbolem naszego kraju i żywym duchem narodowym 

"Gdy ludziom zakazuje się czcić króla, zaczynają oni zamiast niego czcić milionerów, atletów i gwiazdy filmowe, a nawet sławne prostytutki i gangsterów" ~ C.S Lewis

Jednak partia popiera także demokratyczny wybór parlamentarzystów, rola króla powinna się ograniczyć jedynie do bycia dobrym, wyszkolonym reprezentantem, potrafiącym utrzymać w kryzysowych sytuacjach państwo na duchu. Najlepiej aby osoba ta była jak najbardziej neutralna, gdyż mogła by wzbudzić złe odczucia co do pewnej grupy

Partia (tak jak wynika z nazwy) 
Pamięta o przeszłości, o naszych bohaterach i dla czego oraz dzięki komu aktualnie tu się znajdujemy. 

Dba o teraźniejszość, naszym celem jest aby aktualnie nasze państwo sprawowało się dobrze, a nasi obywatele byli zadowoleni, wspieranie obecnych obywateli i pamiętanie, że to Oni liczą na naszą władzę oraz to Oni ją wybrali i ją chcieli.

Patrzy w przyszłość, nie możemy aby nasze działania były destrukcyjne dla przyszłych pokoleń, każde nasze postępowanie powinno być rozważone w perspektywie przyszłości.

Powinniśmy wspierać także prywatne przedsiębiorstwa i dbać o sprawiedliwość na rynku. Państwo nie zna się na danej firmie tak jak jej właściciel, ale powinno dopilnować, aby nie zakłócił On spokoju oraz przeszkodził/złamał prawo wobec innego przedsiębiorcy.

Re - for - my!
Jeżeli nie chcemy, aby dochodziło do rozlewu krwi, powinniśmy wprowadzać reformy - rewolucja w większości przypadków kończy się z efektem odwrotnym do zamierzonego i jest przyczyną kolejnej rewolucji

Na koniec 2 części przytoczę tytuł konwencji 

"Rozsądek ponad idee" 
Czyli : nie kierujmy się za każdym razem daną ideą jakby miała kluczowe znaczenie, często przeradza się to w fanatyzm ideologiczny, w wielu kwestiach powinniśmy się kierować rozsądkiem oraz dobrem, tym którym służymy

Bardzo dziękuje za wysłuchanie!
W następnej części postaram się przekazać państwu program partii!
Do zobaczenia i do usłyszenia!

[/nofficial]

RE: Rozsądek ponad idee - Piotr Romanow - 28 Kwi 2019

Witam, gdzie można złożyć aplikację to Partii?

RE: Rozsądek ponad idee - Grzegorz Szarak von Hohenburg - 28 Kwi 2019

Witam!

Aktualnie oczekujemy na założenie działu partii, ale może zrobić pan to tutaj. 
 Klucz:
Kod:
[nofficial]
Imię :
Nazwisko :
Prowincja pochodzenia :
Dlaczego chce pan dołączyć do partii? :
Podpis:
[/nofficial]

[nofficial]
Imię : Piotr
Nazwisko : Pawłowicz
Prowincja pochodzenia : Republika Muratyki
Dlaczego chce pan dołączyć do partii? : Wystartowałem w wyborach jako niezrzeszony, lecz uważam, że sam bez wsparcia partii nie zdziałam za wiele dla Monarchizmu na terenie Federacji.
Podpis: Piotr Pawłowicz
[/nofficial]

Gratulacje!
Został pan przyjęty do partii!
Zapraszam Pana na przemarsz przez Nirsk o godzinie 20:30 (od ul. gen. Bartłomieja Setta do Placu Czerwonych Róż, przy ul. Wolnej), będącym zarazem 3 częścią konwencji.

Oczywiście się zjawię. Smile

[nofficial]
Część 3

Konwencji partii: 
Przeszłość - Teraźniejszość - Przyszłość (P-T-P)

[Obrazek: z24601295V,Uczestnicy-przeszli-w-sobote-...goskie.jpg]
Nirsk godzina 20:30 
Ludzie idą w kierunku Placu Czerwonych Róż
Będącego istnym symbolem tych regionów
przybywają dorośli, młodzi, mężczyźni, kobiety
politycy i robotnicy,
aby wyrwani od zajęć codziennych mogli się zjednoczyć.

Nirsk godzina 20:35
Po wyśpiewaniu pieśni, począwszy od patriotycznych
zakończywszy na socjalistycznych przyśpiewkach na mównice wszedł szczupły, dorosły mężczyzna:

Grzegorz Szarak dobywa to swojej ręki mikrofon:

Ludzie! Zebraliśmy się tutaj, z prostego powodu. Prezydent ogłosił, iż przechodzi na urlop, jednak towarzyszyły temu drastyczne sceny.
Proszę o minutę ciszy dla każdego poległego tego feralnego dnia...
(minuta później)
Jeszcze raz witam państwa wszystkich tu zebranych, jestem niezwykle wzruszony tym, że wszyscy tutaj jesteśmy.
Wyraźmy swoje zdanie na to co się dzieje w państwie.
Obecnie dwie strony barykady podają co mówi lud. Tłumaczą swoje zachowania chęcią spełnienia woli ludu...
No właśnie... powiedzie co mówi lud!
Czy lud chce, aby On sam umierał?
Czy lud chce, aby było mu dyktowane co ma myśleć?
Czy lud chce, aby ich reprezentanci fałszywie powoływali się na przypadki?
Czy lud chce być uciszany?
Czy lud chce, aby ich rodziny były zastraszane?
Czy lud chce być upominany przez bałwanów?
To wy - lud, o którego teraz toczy się bój 
tyle, że lud traktowany jest tutaj jak stawka, argument...
Nie mamy króla.
Króla, który w obecnej sytuacji potrafiłby wyjść i uspokoić.
Aktualnie jedna strona bojkotuje drugą, w momencie kiedy zaczyna się rozmowa na temat tego dnia.
Ta tragedia ludzka przeobraziła się w machinę polityczną.
Co teraz dzieje się z rodzinami poszkodowanych?!
Pamiętajcie, że za każdym razem gdy jakiś polityk, publicysta, osoba publiczna w sowich wypowiedziach używa tego magicznego słowa lud...
to czy wy też załapujecie się w wizji ludu tej osoby...

Bardzo dziękuje, za wysłuchanie, radosnej nocy życzę!
[/nofficial]