![]() |
|
Chyba to koniec - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Plac Pułkowników (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Wiadomości z kraju (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=2) +--- Wątek: Chyba to koniec (/showthread.php?tid=5909) |
Chyba to koniec - Artur Kardacz - 05 Cze 2025 Nie ma co ukrywać – od dłuższego czasu mikronacje jako forma rozrywki przestały być dla mnie atrakcyjne. Trzymał mnie tutaj już właściwie tylko sentyment i pewnego rodzaju sympatia do grupy, z którą przez kilka dobrych lat wspólnie budowaliśmy tę internetową społeczność. Niesławna afera z Burkiem podkopała ostatni fundament mojej motywacji. Nie chcę zrzucać całej winy na to wydarzenie, ale od tamtej chwili mój dystans do mikroświata zaczął systematycznie narastać. Na pewno z lekką radością i nostalgią będę wspominał tę przygodę. Ilość pracy i czasu, jaką tutaj włożyliśmy, zasługuje na dobre zapamiętanie. Zawsze starałem się uczestniczyć w tym wszystkim jak najaktywniej. Nieskromnie przyznam, że nierzadko to właśnie ja odznaczałem się największym zaangażowaniem. Chciałem robić wszystko – ale, jak się okazało, na wszystko nie starczało czasu. Moja ambicja pchała mnie do podejmowania się jak największej liczby zadań. W moich oczach najlepiej było, gdy robiłem coś sam – miałem wtedy pewność, że zostanie to zrealizowane. Jakże naiwne i nieodpowiedzialne było to podejście. Branie na siebie zbyt wielu obowiązków kończyło się ich stopniowym zaniedbywaniem. Dziś jednak nastąpił moment, w którym nie mam już chęci ani pomysłów. Dlatego chciałbym pożegnać się z Wami wszystkimi i podziękować za wspólnie spędzony czas. Mógłbym po prostu zniknąć w ciszy, nie mówiąc nikomu ani słowa – uważam jednak, że zasługujecie na kilka słów pożegnania i na to, bym domknął swoje zobowiązania. Swoją funkcję Marszałka KSZ przekazuję w ręce JKM Mikołaja. Z funkcji rządowej rezygnuję. Obywatelstwa się nie zrzekam, choć jeśli JKM uzna za stosowne jego odebranie, nie będę protestował. Ciężko odejść z tego miejsca, ale pora zamknąć za sobą te drzwi. Może kiedyś powrócę, tego nie sposób dziś przewidzieć. Na pewno jednak zostawię zakładkę z nowinami w ulubionych i będę co jakiś czas zerkał na to, co dzieje się w mikroświecie. Dziękuję za wszystko. Trzymajcie się i żegnajcie. RE: Chyba to koniec - August vHS - 06 Cze 2025 Nie lubiliśmy się zbytnio (oględnie mówiąc), ale szczerze mówiąc szkoda, że tak wyszło. Niemniej rozumiem decyzję. Czasem najsłuszniej jest nie zmuszać się do poświęceń, tylko wybrać najlepszą dla siebie opcję. A mikronacje to w końcu rozrywka, kiedy przestają nią być, wtedy warto się zastanowić, co dalej. Przepraszam za te pseudofilozoficzne bzdury. Żegnaj, niegdysiejszy oponencie. Trzymaj się w tym realu. RE: Chyba to koniec - Mikołaj III - 06 Cze 2025 Drogi Ojcze, decyzja ta jest dla mnie jak najbardziej zrozumiała, chociaż nie mniej smutna. Wiem, że decyzja była długo i dobrze przemyślana, więc nie będę rzucał tradycyjnych frazesów pokroju "przemyśl to !!!" - dla każdego przychodzi kiedyś czas wypalenia, mam nadzieję, że wraz z nim przyszło chociaż częściowe spełnienie, patrząc wstecz na całość kariery. Spróbuję znaleść Twojego następcę na funkcji Marszałka KSZ, chociaż nie sądzę, żebym znalazł kogoś dorównującego wiedzą i doświadczeniem. W każdym razie, powodzenia na nowej ścieżce i zaglądaj raz na jakiś czas do nas! RE: Chyba to koniec - Alfred Fabian - 06 Cze 2025 Okej, do zobaczenia za kilka tygodni, jak już Ci się znudzi malkontenctwo o wypaleniu
RE: Chyba to koniec - Fatima Popow-Chojnacka - 06 Cze 2025 Drogi Arturze, smutna decyzja ale zrozumiała i ją uszanuję. Dziękuję za możliwość wspólnej zabawy oraz życzę wszystkiego dobrego! |