Związek Winkulijski
Wybory Ministra Stanu VI kadencji - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Plac Pułkowników (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Wiadomości z kraju (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=2)
+--- Wątek: Wybory Ministra Stanu VI kadencji (/showthread.php?tid=5799)

Strony: 1 2 3 4

Wybory Ministra Stanu VI kadencji - Artur Kardacz - 11 Sty 2025

Zamek Królewski, 11 stycznia maja 2025 roku 

[Obrazek: 99886723298755082.png]

Obwieszczenie Królewskie 

Działając na podstawie art. 56 najświętszej Konstytucji Związku Winkulijskiego z dnia 18 stycznia 2024 roku
zarządzam
Wybory na Ministra Stanu 

Do ogólnej wiedzy przedstawiam harmonogram wyborów:
  • 11 - 16 stycznia- okres zgłaszania kandydatów na urząd Ministra Stanu 
  • 16 - 22 stycznia - okres kampanii wyborczej i debaty 
  • 22 - 23 stycznia - okres głosowania i wyłonienia nowego Ministra Stanu 

Czynne oraz bierne prawo wyborcze posiadają WSZYSCY OBYWATELE Związku Winkulijskiego.

Głos wszystkich obywateli w wyborach jest RÓWNY.

Zarówno zgłaszanie kandydatur jak i głosowanie odbywają się jawnie w niniejszym wątku.

RE: Wybory Ministra Stanu VI kadencji - Alfred Fabian - 12 Sty 2025

Wasza Królewska Mość
Obywatele

Zgłaszam swoją kandydaturę

RE: Wybory Ministra Stanu VI kadencji - Franciszek Von Hohenburg-Karandziej - 13 Sty 2025

Ja Franciszek von Hohenburg-Karandziej, zgłaszam swoją kandydaturę do objęcia funkcji ministra stanu Związku Winkulskiego.

RE: Wybory Ministra Stanu VI kadencji - Henryk Wespucci - 14 Sty 2025

Wasza Królewska Wysokość,
Szanowni Państwo,

żeby nie znikneło - przypominam, że Jego Ekscelencja Burek von Trintz postanowił zgłosić swoją kandydaturę z jego celi, będąc tymczasowo aresztowanym.

RE: Wybory Ministra Stanu VI kadencji - Artur Kardacz - 17 Sty 2025

Szanowni Obywatele,

Czas na składanie kandydatur minął. Chęć wystartowania w wyborach na Ministra Stanu VI kadencji zadeklarowało trzech kandydatów: Król - Senior Alfred Fabian von Tehen-Dżek Hohenburg, JE Franciszek von Hohenbur-Karandziej oraz osadzony w areszcie Burek von Hohenburg. Wszystkie kandydatury zgłoszone zostały w odpowiednim czasie, nikt nie zgłosił sprzeciwu, nikt się nie wycofał.

RE: Wybory Ministra Stanu VI kadencji - Artur Kardacz - 22 Sty 2025

Szanwoni Obywatele,

Okres kampanii wyborczej minął. Przechodzimy zatem do głosowania. Głosujący mogą oddać swój głos tylko na jednego kandydata poprzez wskazanie go w tym wątku. Na przykład: głosuję na Mateusza Maćka. Głosowanie potrwa do 23 stycznia 

Zarejestrowani kandydaci:
  • Alfred Fabian von Tehen-Dżek Hohenburg 
  • Franciszek von Hohenbur-Karandziej 
  • Burek von Hohenburg

RE: Wybory Ministra Stanu VI kadencji - Erik Otton von Hohenburg - 22 Sty 2025

Wysoka Izbo,

Jeśli jest to dopuszczalne, to nim przystąpię do głosowania, to pragnę wypowiedzieć kilka słów wstępu dlaczego zagłosowałem w ten a nie inny sposób i czego jako członek naszej wspólnoty obywatelskiej wymagam od rządzących. Nie ukrywam, że przed nami stoi dość ciężki wybór, jestem przekonany, że każdy kandydatów ma wszelkie kompetencje merytoryczne do sprawowania tej funkcji, każdy z nich przedstawił ciekawe i budzące dyskusje pomysły na rozwój naszego kraju - JE von Trintz, chce dokonać rozliczenia z alfrediańskim wymiarem sprawiedliwości, ale i usprawnić tryb nadawania winkulijskiego obywatelstwa, są to postulaty z którymi w pełni się zgadzam. JKW Alfred Fabian zaprezentował nam wizję silnej Winkulii w Księstwie Sarmacji, co jest tym co zdecydowanie na poziomie jednostkowym popieram, jednak jako obywatel widzę, że nasze społeczeństwo jeszcze nie dojrzało do tego typu decyzji, niemniej cieszę się że ktoś w końcu miał odwagę ten problem poruszyć. Z kolei JE Franciszek von Hohenburg-Karandziej pragnie wprowadzić nową jakość do Winkulijskiego polityki, jest młody i ambitny, nie mniej brakuje mu doświadczenia politycznego i urzędniczego, co jednak jak dla mnie nie powinno być przeszkodą w udzieleniu mu kredytu zaufania i dlatego też w tych wyborach, to jemu właśnie zamierzam udzielić poparcia. Jestem świadom tego też, że nawet najlepszy premier nie poradzi sobie bez ministerialnego zaplecza, także bardzo chciałbym zobaczyć pozostałych kandydatów jeśliby hipotetycznie wyrazili zgodę w rządzie Franciszka von Hohenburg-Karandzieja, wnosząc do niego niezbędne doświadczenie i obycie w świecie winkulijskiej polityki i wspomóc go w misji kierowania naszym krajem. Nie przedłużając 

Głosuje na Franciszka von Hohenburg-Karandzieja.

RE: Wybory Ministra Stanu VI kadencji - Mikołaj III - 22 Sty 2025

Oddaję głos na Burka von Hohenburga.

RE: Wybory Ministra Stanu VI kadencji - Alfred Fabian - 22 Sty 2025

Nie chcę wspierać pozostałych kandydatów, kiedy zgadzam się tylko ze swoją wizją, a jednocześnie moja wizja jest na tyle kontrowersyjną, że nie chciałbym, aby zwyciężyła tylko moim głosem.

Dlatego też wstrzymuję się od głosu. Niech zdecyduje naród.

RE: Wybory Ministra Stanu VI kadencji - Franciszek Von Hohenburg-Karandziej - 22 Sty 2025

Z powodu że uważam siebie rzecz jasna za najlepszego kandydata, głosuje na siebie.