![]() |
|
Projekt Uchwały Folkstagu w sprawie wyboru patrona roku 2025 - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Władze (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Trybuna Ludowa (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: Projekt Uchwały Folkstagu w sprawie wyboru patrona roku 2025 (/showthread.php?tid=5787) |
Projekt Uchwały Folkstagu w sprawie wyboru patrona roku 2025 - Erik Otton von Hohenburg - 02 Sty 2025 Projekt Uchwały Folkstagu
w sprawie wyboru patrona roku 2025
Folkstag Związku Winkulijskiego,kierując się potrzebą uhonorowania wybitnych postaci historycznych oraz ich zasług dla społeczności i kultury, uchwala, co następuje: § 1. Rok 2025 w Związku Winkulijskim zostaje ustanowiony Rokiem Fadersa Makinoi-Kabrery. § 2. Uznaje się Fadersa Makinoi-Kabrerę za osobę, która swoimi zasługami w dziedzinie polityki, dyplomacji oraz budowy wspólnoty międzynarodowej w szczególny sposób przyczyniła się do rozwoju i promocji idei państw wirtualnych, w tym tych obecnie wchodzących w skład Związku Winkulijskiego. § 3. Zarządza się podjęcie działań upamiętniających osobę patrona poprzez organizację wydarzeń kulturalnych, wystaw tematycznych, seminariów oraz publikacji mających na celu przybliżenie społeczeństwu życia i osiągnięć Fadersa Makinoi-Kabrery. § 4. Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia. Uzasadnienie: Faders Makinoi-Kabrera, znany również jako Faders ad Vankavig, był pierwszym Raghalliem Federacji Czarnego Kraju (FCK) oraz trzecim Raghalliem Republiki Czarnego Kraju (RCK). Jako członek rodziny Ad Vankavig, odegrał kluczową rolę w zjednoczeniu różnych narodów i terytoriów, tworząc silną federację. Jego działania na rzecz integracji i współpracy międzynarodowej przyczyniły się do rozwoju państwowości wirtualnej. Po zakończeniu swojej działalności w Czarnym Kraju, osiedlił się w Skarlandzie, gdzie kontynuował karierę polityczną. Jego życie i osiągnięcia stanowią inspirację dla społeczności Związku Winkulijskiego. RE: Projekt Uchwały Folkstagu w sprawie wyboru patrona roku 2025 - Mateusz Żmigrodzki - 04 Sty 2025 Otwieram debatę nad powyższym projektem, która potrwa tydzień - do 11 stycznia, do godz. 20-tej. Generalnie projekt w całości popieram. Uważam, że tradycja ustanawiania Patronów Roku jest warta kontynuowania, szczególnie jeśli tymi osobami są postacie historyczne zasłużone dla Winkulii i ziem winkulijskich. Osobiście bym tylko zmienił brzmienie §4 uchwały na następujące: "Uchwała wchodzi w życie z dniem ogłoszenia.", tak aby nie było żadnych wątpliwości pod kątem jej konstytucyjności. RE: Projekt Uchwały Folkstagu w sprawie wyboru patrona roku 2025 - Alfred Fabian - 05 Sty 2025 Sam zaproponowałem tę osobistość i w całości popieram RE: Projekt Uchwały Folkstagu w sprawie wyboru patrona roku 2025 - Artur Kardacz - 06 Sty 2025 Nic nowego nie dodam tutaj. Popieram wybór tej osoby na patrona roku. RE: Projekt Uchwały Folkstagu w sprawie wyboru patrona roku 2025 - Burek - 06 Sty 2025 Zgadzam się z przedmówcą. RE: Projekt Uchwały Folkstagu w sprawie wyboru patrona roku 2025 - Kamiljan de Harlin - 06 Sty 2025 Wiem, że nie mam prawa tutaj być, ale proponuję poprawkę paragrafu 1.: Rok 2025 w Związku Winkulijskim zostaje ustanowiony Rokiem Fazila Emre. Oraz paragrafu 2.: Uznaje się Fazila Emre za osobę, która swoimi zasługami w dziedzinie polityki oraz rewolucyjnym podejściem do aktywności w mikronacjach w szczególny sposób przyczyniła się do rozwoju i promocji Związku Winkulijskiego. Liczę na to, że jakiś Trybun podłapie moją propozycję i przedstawi jako swoją. RE: Projekt Uchwały Folkstagu w sprawie wyboru patrona roku 2025 - Erik Otton von Hohenburg - 06 Sty 2025 (06 Sty 2025, 20:39:07)Kamiljan de Harlin napisał(a): Wiem, że nie mam prawa tutaj być, ale proponuję poprawkę paragrafu 1.: Rok 2025 w Związku Winkulijskim zostaje ustanowiony Rokiem Fazila Emre. Dziękujemy za tą propozycję, ale z uwagi na fakt że Jego Wysokość Fazil Emre miał zaszczyt być już patronem roku w ZW, to musimy uznać ten wniosek za bezprzedmiotowy. RE: Projekt Uchwały Folkstagu w sprawie wyboru patrona roku 2025 - Kamiljan de Harlin - 06 Sty 2025 Nigdzie nie jest powiedziane, że Patron może być patronem tylko raz w historii? Zalecam się zastanowić. RE: Projekt Uchwały Folkstagu w sprawie wyboru patrona roku 2025 - Erik Otton von Hohenburg - 06 Sty 2025 Nadal nie widzę w tym jakiegokolwiek sensu, jeśli nawet FE miałby zostać patronem roku drugi raz, to niech to będzie po jakimś dłuższym okresie czasu np. 5 lat, nic nie szkodzi jednak na przeszkodzie aby Fazil Emre został patronem roku 2025 w Federacji Nordackiej. |