![]() |
|
Prace nad stroną główną - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Plac Pułkowników (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Wiadomości z kraju (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=2) +--- Wątek: Prace nad stroną główną (/showthread.php?tid=5761) |
Prace nad stroną główną - Artur Kardacz - 17 Lis 2024 Od pewnego czasu rozwijana jest strona główna naszego kraju. Prace powoli zmierzają naprzód lecz sporo rzeczy zostało do zrobienia. W tym wątku możecie zgłaszać swoje pomysły na stronę bądź wrzucać treści które mamy tam zamieścić. Na pewno przydadzą się opisy dla Krajów Koronnych, Komitatów itp. Strona jest dla nas więc najlepiej będzie jak w jej budowę zaangażujemy się wszyscy. RE: Prace nad stroną główną - Artur Kardacz - 10 Gru 2024 Byłbym wdzięczy za pomoc w opracowaniu opisów dla poszczególnych komitatów. Liczę również na pomoc ze strony @Henryk Wespucci z przygotowaniem podstronki dla Volkianu. Ogólnie trochę pobawiłem się ze stylami i lekko odmieniłem wygląd naszej strony. Możecie zerknąć i ocenić jak się to prezentuje. RE: Prace nad stroną główną - Artur Kardacz - 22 Mar 2025 Przysiadłem ostatnio do naszej strony i wprowadziłem kilka poprawek. Przede wszystkim uprościłem menu forum usuwając mniej potrzebne podstrony. Obecnie menu składa się z pięciu zakładek: - witamy w związku winkulijskim (stronka opisująca czym są mikronacje i nasz kraj) - władza (opisuje obecny ustrój, przedstawia panującego monarchę, ministra stanu oraz skład rządu. W przyszłości planuję stworzyć tutaj archiwum byłych władców) - dyplomacja (z kim trzymamy i jakie mamy relacje z innymi państwami) - jak dołączyć? (krótki poradnik jak zarejestrować się na forum i do nas dołączyć) Szósta zakładka to publikacje. Tam będą umieszczane wszelkie artykuły prasowe. Zachęcam do ich przesyłania w tym wątku, abym mógł je tam wrzucić. RE: Prace nad stroną główną - Kamiljan de Harlin - 22 Mar 2025 Fajnie wygląda strona. W temacie prasy - będzie możliwość, żeby dziennikarze sami mogli dodawać artykuły na stronę główną? RE: Prace nad stroną główną - Artur Kardacz - 22 Mar 2025 Temat do sprawdzenia. Fajnie jakby była taka możliwość. RE: Prace nad stroną główną - Artur Kardacz - 08 Kwi 2025 Zaktualizowano informacje w zakładce władza. Dodatkowo utworzono stronę poświęcaną byłym władcom. Mile widziane są wszelkie sugestie i uwagi dotyczące strony i prezentowanych tam treści. Zachęcam także do publikowania artykułów prasowych. Dodano parę najnowszych artykułów. Dajcie znać czy taka forma publikacji jest czytelna. RE: Prace nad stroną główną - Mikołaj III - 10 Kwi 2025 Jak dla mnie wszystko wyświetla się w porządku. Miło widzieć moją najnowszą Szablę dostępną do przeczytania w kolejnym miejscu, na pewno następnym razem premiera nowego numeru odbędzie się jednocześnie w sarmackich, nordackich i winkulijskich systemach prasowych. Co do samej strony, wywaliłbym napisy ze stopki, dodał jakieś zblurowane tło (np. takie jakie jest na forum?) i przeniósł cały adres na winkulia.eu, bez zakładki /strona, chyba że Reżim Administracyjny planuje jakoś inaczej wykorzystać tę domenę. RE: Prace nad stroną główną - Artur Kardacz - 11 Kwi 2025 (10 Kwi 2025, 18:23:08)Mikołaj III napisał(a): Jak dla mnie wszystko wyświetla się w porządku. Miło widzieć moją najnowszą Szablę dostępną do przeczytania w kolejnym miejscu, na pewno następnym razem premiera nowego numeru odbędzie się jednocześnie w sarmackich, nordackich i winkulijskich systemach prasowych. Co do samej strony, wywaliłbym napisy ze stopki, dodał jakieś zblurowane tło (np. takie jakie jest na forum?) i przeniósł cały adres na winkulia.eu, bez zakładki /strona, chyba że Reżim Administracyjny planuje jakoś inaczej wykorzystać tę domenę. Postaram się podziałać coś w tej kwestii. Z Alfredem kombinujemy, aby przenieść stronę na główny adres. |