Związek Winkulijski
Informator Jego Królewskiej Mości - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Władze (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Dział: Zamek Królewski (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Wątek: Informator Jego Królewskiej Mości (/showthread.php?tid=5668)

Informator Jego Królewskiej Mości - Artur Kardacz - 04 Cze 2024

[Obrazek: 99886723298755082.png]

Informator Jego Królewskiej Mości 
Cytat:Informuję, że w ostatnich dniach wystosowałem zaproszenie do władz Królestwa Voxlandu dotyczące wizyty państwowej. Ustalono, że spotkanie odbędzie się w dniach 15-16 czerwca w Kanugardzie.

Na moment potwierdzona jest obecność Jego Królewskiej Mości, który przejmie obowiązki królewskie na czas wizyty od swojej małżonki, Jej Królewskiej Mości Regentki.

Celem spotkania jest nawiązanie stosunków dyplomatycznych z Voxlandem, podpisanie traktatu o uznaniu oraz omówienie planów na dalszą współpracę. Po spotkaniu przewidziano krótką konferencję prasową i czas dla dziennikarzy. Wizyta rozpocznie się przywitaniem delegacji z Voxlandu na lotnisku w Kanugardzie (godzina 18:00). 

RE: Informator Jego Królewskiej Mości - Artur Kardacz - 16 Lip 2024

Cytat:Odbyłem dziś krótką wizytę w bazie wojskowej w Dane. Odwiedziłem tam naszych żołnierzy i wygłosiłem do nich krótką przemowę. Nasi żołnierze dzielnie wykonują swoje obowiązki. Ich zaangażowanie potwierdza, że Związek Winkulijski jest rzetelnym i godnym sojusznikiem. Nasze wsparcie dla Hawilandu nie zatrzymało się na pustych hasłach. 

RE: Informator Jego Królewskiej Mości - Artur Kardacz - 08 Sie 2024

Cytat:Czas, aby odpoczął od trudów życia codziennego i udał się na urlop. Planuję rejs prywatnym jachtem wokół Nordaty. Podczas swojej podróży mam zamiar odwiedzić naszych przyjaciół i sojuszników. Niewykluczone, że za sprawą tych wizyt nasza polityka zagraniczna odżyje. Na czas podróży wszelkie sprawy krajowe zostają odłożone na bok. 

RE: Informator Jego Królewskiej Mości - Artur Kardacz - 13 Sie 2024

Cytat:Zważywszy na natłok ważnych obowiązków, muszę porzucić mój rejs i powrócić do Winkulii. Być może uda się wyruszyć ponownie....

RE: Informator Jego Królewskiej Mości - Artur Kardacz - 07 Mar 2025

Oświadczenie Korony Związku Winkulijskiego 
dot. podboju Batyksu

Najczcigodniejsi obywatele!
Obserwatorzy zagraniczni!

Niech już na samym początku tego oświadczenia wybrzmi jasno i jednoznacznie, aby nikt nie miał żadnych wątpliwości – rozpoczęty 3 marca podbój Batysku nie jest działaniem Związku Winkulijskiego ani nie leży w jego interesie. Ekscelencja Erik Otton von Hohenburg prowadzi tę kampanię na własną rękę i nie reprezentuje naszego państwa.
Najwyższe władze Związku Winkulijskiego uznają dotychczasowy, nieprzynależący do żadnego podmiotu status tych ziem. Jednocześnie deklarujemy, że Batyks nigdy nie stanie się integralną częścią naszego państwa.

RE: Informator Jego Królewskiej Mości - Artur Kardacz - 10 Mar 2025

Cytat:Pod moim kierownictwem ruszyła kolejna budowa w Królestwie Voxlandu. Jako Architekt Generalny Planu nasze państwo zobowiązało się do zrealizowania dwóch projektów budowlanych. Poprzednim razem, dla naszego sojusznika, zbudowaliśmy lotnisko wojskowe. Teraz budowa dotyczy zakładu produkcji leśnej. Jest to ostatni projekt realizowany przez nasze państwo w ramach 2-miesiecznego planu rozwoju dla Księstwa Drawskiego. Jednakże Winkulia nie kończy na tym współpracy. Zaangażujemy się w kolejne projekty, które przyczynią się do rozwoju gospodarczego naszego sojusznika. 

RE: Informator Jego Królewskiej Mości - Mikołaj III - 07 Lip 2025

Oświadczenie Korony Związku Winkulijskiego 
dot. koronacji królewskiej

Najczcigodniejsi obywatele!
Obserwatorzy zagraniczni!
Korona Winkulii w porozumieniu z Rządem Królewskim i JE Erikiem Ottonem von Hohenburgiem ustaliła datę koronacji królewskiej na dzień dwunastego lipca bieżącego roku. Uroczystość prawdopodobnie rozpocznie się w okolicach godziny dwudziestej, podobnie jak koronacja mojego Ojca. Proces rozsyłania zaproszeń został już rozpoczęty i zostanie, mam nadzieję, jak najszybciej pomyślnie zakończony, przy czym wypada zaznaczyć, iż dla obywateli Związku wstęp jest oczywiście wolny i nieograniczony przez żadne kryteria. Dziękuję, za okazaną cierpliwość i do zobaczenia!
JKM Mikołaj III