Związek Winkulijski
Wyprawa na północ - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Plac Pułkowników (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Inicjatywy i instytucje (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Wątek: Wyprawa na północ (/showthread.php?tid=5116)

Wyprawa na północ - Kamiljan de Harlin - 07 Lis 2022

Mówiłem już na Discordzie o potencjalnej ekspedycji na biegun północny, więc poinformuję oficjalnie na forum: proponuję wspólną wyprawę na północ celem zbadania najdalszych zakątków północy.

Przeklejam informację z insulijskiego forum:

Cytat:Politechnika Cesarska poszukuje chętnych badaczy, w szczególności inżynierów, mechaników, geologów, meteorologów, laborantów, kartografów i łącznościowców, do wyprawy na daleką północ. Celem wyprawy jest hipotetyczny biegun północny. Jeśli ekipa napotka na niego, to założy tymczasową bazę, z której przeprowadzane będą badania naukowe obszaru. Uczestnicy wyprawy będą mieli zapewnione stosowne wyposażenie, ubranie, wyżywienie i łączność z resztą świata. Przyjmowane są zgłoszenia również od cudzoziemców.

Kod:
[b]Formularz zgłoszeniowy[/b]
Imię i nazwisko:
Jaką funkcję chcesz pełnić podczas wyprawy?:
Dlaczego mamy wybrać Ciebie?:
Plan wyprawy:
[Obrazek: 100021638505955611.png]
  1. Badacze zbierają się w MC Gaudium, gdzie zostają przygotowani do wyprawy.
  2. Pierwsza grupa wyrusza do widzianego z wyspy Avacov lodowca na wschodzie.
  3. Druga grupa kieruje się na północ w poszukiwaniu potencjalnie nowych, nieznanych dotąd lodowców.
  4. W przypadku napotkania na lądolód przez którąkolwiek z grup, ekipa zakłada tymczasową bazę.
Jeśli Winkulia oficjalnie włączy się w skład wyprawy, to możemy stworzyć drugi punkt zbiórki na północy Volkianu, mianowicie na skraju półwyspu a'la skandynawskiego.

Odkrycia geograficzne będą kreślone na globusie, bo w okolicach biegunów zniekształcenia płaskiej mapy osiągają swoje apogeum.

RE: Wyprawa na północ - Adam Aleksander II - 07 Lis 2022

Formularz zgłoszeniowy
Imię i nazwisko: Jan Lubomirski-Dostojewski
Jaką funkcję chcesz pełnić podczas wyprawy?: Inżynier
Dlaczego mamy wybrać Ciebie?: Chętnie uczestniczę w eventach narracyjnych, lubię sobie pisać krótkie treści narracyjne.
IC, nadzorowałem budowę wielu struktur, jak chociażby stocznie i fabryki wojskowe w Volkianie, więc myślę, że zorganizowanie struktur trwałych lub tymczasowych dla uczestników wyprawy nie byłoby problemem.

RE: Wyprawa na północ - Kamiljan de Harlin - 08 Lis 2022

Od razu informuję @Adam Aleksander II , że zgłoszenie przyjęte.

RE: Wyprawa na północ - Mateusz Żmigrodzki - 08 Lis 2022

Formularz zgłoszeniowy

Imię i nazwisko: Mateusz Żmigrodzki

Jaką funkcję chcesz pełnić podczas wyprawy?: łącznościowiec

Dlaczego mamy wybrać Ciebie?: Ponieważ lubię różnego rodzaju wydarzenia narracyjne, a w szczególności niecodzienne jak to właśnie. Myślę, że nie raz udowodniłem, że jestem w stanie prowadzić dobrą jakościowo i rozbudowaną narrację. W kwestii mojej funkcji na wyprawie, od dawna współpracuję zarówno z Radiem Winkulia i Telewizją Winkulijską (w przeszłości także z Radiem Krasnodarsk), zatem mam dosyć rozległą wiedzę na temat łączności i komunikacji elektronicznej.

RE: Wyprawa na północ - Erik Otton von Hohenburg - 08 Lis 2022

Formularz zgłoszeniowy
Imię i nazwisko: Erik O v Hohenburg
Jaką funkcję chcesz pełnić podczas wyprawy?: szczur okrętowy
Dlaczego mamy wybrać Ciebie?: lubię przegryzać kable

a tak na poważnie

Kod:
Formularz zgłoszeniowy
Imię i nazwisko: Erik Otton von Hohenburg
Jaką funkcję chcesz pełnić podczas wyprawy?: laborant (ew. inżynier)
Dlaczego mamy wybrać Ciebie?: W świecie realnym miałem styczność z pracą laboratoryjną (studia), dysponuje z uwagi na ten fakt pewną wiedzą z zakresu chemii analitycznej i fizyki (na tyle aby wykonywać co najmniej proste obliczenia inżynierskie) która może okazać się przydatna.

RE: Wyprawa na północ - Kamiljan de Harlin - 18 Lis 2022

Planowana data wyruszenia:
25 listopada

Punkty zbiórki:
A - północny brzeg Volkianu
B - Miasto Cesarskie Gaudium

Skład wyprawy:
  • A - Erik Otton von Hohenburg – laborant
  • A - Jan Lubomirski-Dostojewski – inżynier
  • A/B - Kamiljan de Harlin - geolog-kartograf
  • B - Anastasia Windsachen - kartografka-łącznościowczyni
  • B - Mateusz Żmigrodzki - łącznościowiec

Grupa A prowadzi akcję na forum Winkulii, a grupa B na forum Insulii. Grupy są równe w liczbie członków. 
Grupa B wyrusza na widoczny z brzegu wyspy Avacov lodowiec, a grupa A udaje się na północ statkiem przez ocean, licząc na spotkanie z lądolądem.

Dalej jest czas na ewentualne uwagi lub dodatkowe zgłoszenia.

RE: Wyprawa na północ - Adam Aleksander II - 19 Lis 2022

Powodzenia wszystkim, mam nadzieję, że nikt nie zmarznie.

RE: Wyprawa na północ - Kamiljan de Harlin - 26 Lis 2022

Nasze ekipy nie skompletowały jeszcze swojego wyposażenia, a lodołamacze okazały się nie w pełni sprawne. Uzbieranie ekwipunku to kwestia 2-4 dni, ale naprawa statków może potrwać od jednego do nawet dwóch tygodni. Wobec zainstniałych okoliczności, władze Politechniki Cesarskiej postanowiły o przełożeniu wyprawy na 3 grudnia.