![]() |
|
Krajowe druki potwierdzeń przelewów - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Plac Pułkowników (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Wiadomości z kraju (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=2) +--- Wątek: Krajowe druki potwierdzeń przelewów (/showthread.php?tid=5111) |
Krajowe druki potwierdzeń przelewów - Alfred Fabian - 03 Lis 2022 Drodzy obywatele! Jakiś czas temu otrzymałem od Leocji prośbę, aby wybrać co ma się znaleźć na krajowych drukach potwierdzeń przelewów w Międzynarodowym Banku Pollinu. Jakoś tak wyszło, że najpierw zabrakło czasu, potem pamięci i teraz dopiero przyszły chęci, pobudzone w odrębnej dyskusji przez Burka, aby poruszyć ten temat na forum. Powinienem to zrobić dawno, ale jakoś tak wyszło. Wobec tego, kogo (lub co), chcemy mieć na wydrukach? Czy chcemy ograniczać się do osób/miejsc? Mi przyszło do głowy, aby na naszych wydrukach pojawiły się zwierzęta. Przynajmniej wydaje mi się to konceptem, godnym rozpatrzenia. Lew Winkulijski, Gibon, czy Orzeł, to coś, co mogłoby zdecydowanie się pojawić. Mogą to też być różne - abstrakcyjne rzeczy, Winkulia nie musi się ograniczać chyba, do ogólnie przyjętych pomysłów. Zawsze to nasze potwierdzenia będą wyglądały unikatowo. A może w ogóle postawić na minimalizm i nie zamieścić tam niczego? Czy to w ogóle jest opcja? ![]() Tak czy inaczej, potrzebne będą grafiki. Zdjęcia cokolwiek z internetu, byle w dobrej jakości. Już tam sobie Helwetyk przebierze, co będzie się nadawać i będziemy na bieżąco informować o postępach prac. Ale najpierw Wasza opinia. Co chcemy umieścić? Link do dyskusji w Leocji: https://forum.leocja.org/viewtopic.php?f=2&t=1258 RE: Krajowe druki potwierdzeń przelewów - Artur Kardacz - 03 Lis 2022 W wątku z turniejem łuczniczym napisałem o zabytkach. Mamy w Winkulii kilka ciekawych miejsc które możemy uwiecznić, o ile wzorowanie się na realnych miejscach będzie okej. Możemy też pomyśleć o pomnikach przyrody i wspomnianych wcześniej zwierzętach. RE: Krajowe druki potwierdzeń przelewów - Burek - 04 Lis 2022 Ja też skłaniałbym się albo do zabytków. albo zwierzątek, albo jakiś symobli. Jak już umieszczać jakieś postacie - to raczej historyczne. Przynajmniej ja dziwnie bym się czuł płacąc banknotem z podobizną własnej mordy. W ostateczności może zrobimy głosowanie. RE: Krajowe druki potwierdzeń przelewów - Artur Kardacz - 04 Lis 2022 (04 Lis 2022, 18:05:51)Burek napisał(a): Ja też skłaniałbym się albo do zabytków. albo zwierzątek, albo jakiś symobli. Jak już umieszczać jakieś postacie - to raczej historyczne. Przynajmniej ja dziwnie bym się czuł płacąc banktoem z podobizną własnej mordy. Bez urazy ale od razu przed oczami miałem coś takiego
RE: Krajowe druki potwierdzeń przelewów - Alfred Fabian - 04 Lis 2022 Cytat:W ostateczności może zrobimy głosowanie. W ostateczności tak, chociaż liczyłem na podjęcie decyzji przez aklamację, bez głosowania. Jeżeli twarze, to czyje? Jeżeli zabytki to które? Na myśl z pewnością przychodzą takie osoby, jak Aleksander van der Egval, czy Szymon Uchastok. Chociaż, jeżeli wrócą (znaczy, Szymon Uchastok wróci), to nie będą się czuli nieswojo, płacąc "swoją twarzą" ![]() Jeżeli zabytki, to zamki, czy pomniki? Na myśl przychodzi z pewnością Zamek w Kanugardzie, czy powinniśmy ograniczać się do stolicy, czy może wybrać coś z każdego regionu? RE: Krajowe druki potwierdzeń przelewów - Burek - 05 Lis 2022 No mi najbardziej podoba się opcja ze zwierzętami RE: Krajowe druki potwierdzeń przelewów - Alfred Fabian - 05 Lis 2022 No, mi się też opcja zwierząt podoba - tylko teraz - jakie zamieszczamy na potwierdzeniach? Przydałoby się wylistować, a potem przygotować odpowiednie grafiki dla Helwetyka
RE: Krajowe druki potwierdzeń przelewów - Artur Kardacz - 13 Lis 2022 Może biały lew z ZOO Kanugardzkiego, symbol Albionu. RE: Krajowe druki potwierdzeń przelewów - Alfred Fabian - 13 Lis 2022 To co, z racji że musimy mieć tych druków 7 1. Gibon (czyba, że Trinitz chce coś innego )2. Biały lew z Zoo Kanugardzkiego (jako Albion) 3. Koń, jako symbol z herbu Volkianu 4. Orzeł, jako symbol Winkulii 5. Królik, z racji, że w Zanahorii narodowym warzywem jest marchew. Nie mam lepszego skojarzenia 6. Coś z Osaczeska @Erik Otton von Hohenburg 7. Coś z Nowej Winkulii @Mateusz Żmigrodzki RE: Krajowe druki potwierdzeń przelewów - Artur Kardacz - 14 Lis 2022 W herbie Osaczesko jest gryf, więc może coś w tym kierunku. Ewentualnie wykorzystajmy klozety. Z niczego innego Osaczesko nie jest tak sławne jak z klozetów! |