![]() |
|
Uroczystość podpisania traktatu - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Kraje Koronne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=15) +--- Dział: Winkulia (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=936) +---- Dział: Komitat Trinetzki (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=634) +---- Wątek: Uroczystość podpisania traktatu (/showthread.php?tid=4847) Strony:
1
2
|
Uroczystość podpisania traktatu - Alfred Fabian - 19 Sie 2022 Kilka chwil przed 19:00 do Ratusza Miejskiego przyjechała czarna rządowa limuzyna, z której wysiadła delegacja która jeszcze 1,5 godziny wcześniej składała kwiaty pod pomnikiem Ottona Bimbrownika. To właśnie za chwilę miało dojść do podpisania traktatu międzynarodowego o uznaniu oraz przyjaźni pomiędzy Związkiem Winkulijskim, a Wielkim Imperium Narodu Kiriańskiego. Na mównicę wszedł JKM Alfred Fabian, który nie zwlekając przeszedł do czynów. Złożył on podpis pod traktatem, a następnie powiedział:
Cytat:Drodzy obywatele! Po przemówieniu zaprosił on subtelnym gestem dłoni JIM Bolesława Kirianóo, do wygłoszenia kilku słów oraz złożenia podpisu pod traktatem.
RE: Uroczystość podpisania traktatu - Mikołaj III - 19 Sie 2022 Imperator spojrzał na traktat, odetchnął i złożył podpis pod traktatem. Następnie wygłosił parę zdań. Cytat:Winkulijczycy! RE: Uroczystość podpisania traktatu - Alfred Fabian - 19 Sie 2022 Po przemówieniu oraz podpisaniu traktatu przywódcy państw otrzymali po kopii traktatu, a następnie zniknęli za drzwiami ratusza, gdzie czekać miała już na nich uroczysta kolacja.
RE: Uroczystość podpisania traktatu - Artur Kardacz - 20 Sie 2022 Wasza Wielka Imperatorskość! W dowód przyjaźni, jaka od dziś będzie łączyć Związek Winkulijski i Wielkie Imperium Naród Kiriańskiego, pragnę złożyć na ręce Jego Ekscelencji podarunek od Króla. ![]() Minister Stanu Artur Kardacz RE: Uroczystość podpisania traktatu - Mikołaj III - 20 Sie 2022 Dziękuję bardzo! Już czuję smak pysznej herbatki w niej zaparzonej. A wczoraj przy podpisywaniu traktatu tak się zaaferowałem, że zapomniałem że też coś mam dla JKM... ![]() Oryginalna szabla Käłłasyjska - oryginalna szabla używana przez powstańców pod wodzą samozwańczego Jenerała Käłłasa w 1780 której wynikiem udanego zakończenia było ustanowienie II Królestwa Kiriannos, z Jenerałem jako Królem. Rządził niepodzielnie aż do 1827, a więc całe 47 lat, do czasu zamordowania go i ogłoszenia ponownego Królestwa Kiriańskiego. Po upadku rządów Käłłasyjskich powstańcze szable zostały w większości przetopione, ale m.in. ten uniknął tego losu. Życzę ci, Wasza Królewska Mość, abyś nigdy nie musiał go nasączyć krwią. No i zapas naszego wykwintnego, wysokoprocentowego piwa kiriańskiego też tu mam dla Króla
RE: Uroczystość podpisania traktatu - Alfred Fabian - 20 Sie 2022 Cudeńko! Zajmie honorowe miejsce w sali tronowej. Serdecznie dziękuję i mam nadzieję, że współpraca Winkulijsko-Kiriańska będzie rozkwitała. RE: Uroczystość podpisania traktatu - AleksanderNovak - 20 Sie 2022 Te flagi Winkulii, Insulii, i Kiranii jakoś podobne do siebie... a Kirania z Waksmanem trzyma. Król Abachazji, ale już nie Uhraińców, cóż za dyskryminacja! A ten czajniczek kugarski i czarki to prześliczne są. A ja nie dostałem rok temu, jak z wami podpisywałem!! RE: Uroczystość podpisania traktatu - Alfred Fabian - 20 Sie 2022 Cytat:A ten czajniczek kugarski i czarki to prześliczne są. A ja nie dostałem rok temu, jak z wami podpisywałem!! Bo rok temu to nie ja byłem Królem Mam jednak nadzieję, że delegacja Insulii, Westlandu i Voxlandu również pojawi się w Winkulii kurtuazyjnie i będziemy mogli naprawić te "przeoczonko"
RE: Uroczystość podpisania traktatu - Mikołaj III - 20 Sie 2022 (20 Sie 2022, 18:30:57)AleksanderNovak napisał(a): Te flagi Winkulii, Insulii, i Kiranii jakoś podobne do siebie... a Kirania z Waksmanem trzyma. Król Abachazji, ale już nie Uhraińców, cóż za dyskryminacja! A to dlatego kulego Novak, gdyż Abachazja - a przynajmniej ta jej część zanim rozpoczęła się zakrojona na szeroką skalę ekspansja -leży całkowicie na terytorium WINK, a Uhraina jest podzielana pomiędzy co najmniej 3 mikronacje (w tym Westland), więc nieładnie by było nosić ten tytuł. Skoro jednak pan nalega, muszę to przemyśleć.... XD RE: Uroczystość podpisania traktatu - AleksanderNovak - 20 Sie 2022 No rozumiem, ale wydaje mi się że macie WIększość Uhrainy |