Związek Winkulijski
Uroczystość podpisania traktatu - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Kraje Koronne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Dział: Winkulia (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=936)
+---- Dział: Komitat Trinetzki (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=634)
+---- Wątek: Uroczystość podpisania traktatu (/showthread.php?tid=4847)

Strony: 1 2

Uroczystość podpisania traktatu - Alfred Fabian - 19 Sie 2022

Kilka chwil przed 19:00 do Ratusza Miejskiego przyjechała czarna rządowa limuzyna, z której wysiadła delegacja która jeszcze 1,5 godziny wcześniej składała kwiaty pod pomnikiem Ottona Bimbrownika. To właśnie za chwilę miało dojść do podpisania traktatu międzynarodowego o uznaniu oraz przyjaźni pomiędzy Związkiem Winkulijskim, a Wielkim Imperium Narodu Kiriańskiego. Na mównicę wszedł JKM Alfred Fabian, który nie zwlekając przeszedł do czynów. Złożył on podpis pod traktatem, a następnie powiedział:

Cytat:Drodzy obywatele!

To wielki dzień dla Związku Winkulijskiego, jak również dla całej Nordaty. W dniu dzisiejszym podpisujemy traktat z jednym z bardziej interesujących państw, jakie w ostatnim czasie powstały na naszym kontynencie, a także z naszymi przyjaciółmi, którzy pokazali, że naprawdę możemy na nich liczyć, chociażby pokazując swoje potrawy na targach regionalnych, które dosłownie wczoraj, w tym mieście, na tym placu zakończyły się. Cieszę się, że na Nordacie powstają państwa, gotowe do podejmowania współpracy i mam nadzieję, że relacje pomiędzy naszymi krajami będą trwale rozwijane i nigdy nie zostaną poddane próbie, której nie podołają. Niech żyje przyjaźń winkulijsko-kiriańska!

Po przemówieniu zaprosił on subtelnym gestem dłoni JIM Bolesława Kirianóo, do wygłoszenia kilku słów oraz złożenia podpisu pod traktatem.

RE: Uroczystość podpisania traktatu - Mikołaj III - 19 Sie 2022

Imperator spojrzał na traktat, odetchnął i złożył podpis pod traktatem. Następnie wygłosił parę zdań.
Cytat:Winkulijczycy!
Dnia dzisiejszego narody Imperium podpisały traktat o przyjaźni i uznaniu z narodem Związku. Jest to historyczna chwila, zwłaszcza dla młodej Kirianii - Związek staje się piątą mikronacją uznającą WINK. Cieszę się, że nasi południowo-wschodni zdecydowali się na podpisanie niniejszego dokumentu, pomimo różnicy zdań na temat Muratyki. Jesteśmy dziś tutaj, ponieważ potraficie pokazać, jak można przeprowadzić nordacką integrację pomimo różnych poglądów. Niech żyje przyjaźń kiriańsko-winkulijska!

RE: Uroczystość podpisania traktatu - Alfred Fabian - 19 Sie 2022

Po przemówieniu oraz podpisaniu traktatu przywódcy państw otrzymali po kopii traktatu, a następnie zniknęli za drzwiami ratusza, gdzie czekać miała już na nich uroczysta kolacja.[Obrazek: 99886723298754969.png]

RE: Uroczystość podpisania traktatu - Artur Kardacz - 20 Sie 2022

Wasza Wielka Imperatorskość!

W dowód przyjaźni, jaka od dziś będzie łączyć Związek Winkulijski i Wielkie Imperium Naród Kiriańskiego, pragnę złożyć na ręce Jego Ekscelencji podarunek od Króla.

[Obrazek: 518pTXwlYS._AC_SY580_.jpg]

Jest to tradycyjny Kugarski zestaw do parzenia herbaty. Zdobienia wykonane są ręcznie z farb pochodzenia naturalnego. Dodatkowo wszystko zostało pozłacane prawdziwym złotem. Taki zestaw to prawdziwy rarytas na rynku, wielu kolekcjonerów byłoby skłonnych zapłacić za niego ogromne sumy. Liczę że ten drobny gest będzie początkiem długiej współpracy między naszymi krajami. Życzę aby herbatka dobrze smakowała!

Minister Stanu
Artur Kardacz 

RE: Uroczystość podpisania traktatu - Mikołaj III - 20 Sie 2022

Dziękuję bardzo! Już czuję smak pysznej herbatki w niej zaparzonej.

A wczoraj przy podpisywaniu traktatu tak się zaaferowałem, że zapomniałem że też coś mam dla JKM...
[Obrazek: 99886723298754985_t.jpg]
Oryginalna szabla Käłłasyjska - oryginalna szabla używana przez powstańców pod wodzą samozwańczego Jenerała Käłłasa w 1780 której wynikiem udanego zakończenia było ustanowienie II Królestwa Kiriannos, z Jenerałem jako Królem. Rządził niepodzielnie aż do 1827, a więc całe 47 lat, do czasu zamordowania go i ogłoszenia ponownego Królestwa Kiriańskiego. Po  upadku rządów Käłłasyjskich powstańcze szable zostały w większości przetopione, ale m.in. ten uniknął tego losu. Życzę ci, Wasza Królewska Mość, abyś nigdy nie musiał go nasączyć krwią.

No i zapas naszego wykwintnego, wysokoprocentowego piwa kiriańskiego też tu mam dla Króla Big Grin

RE: Uroczystość podpisania traktatu - Alfred Fabian - 20 Sie 2022

Cudeńko! Zajmie honorowe miejsce w sali tronowej. Serdecznie dziękuję i mam nadzieję, że współpraca Winkulijsko-Kiriańska będzie rozkwitała.

RE: Uroczystość podpisania traktatu - AleksanderNovak - 20 Sie 2022

Te flagi Winkulii, Insulii, i Kiranii jakoś podobne do siebie... a Kirania z Waksmanem trzyma. Król Abachazji, ale już nie Uhraińców, cóż za dyskryminacja!

A ten czajniczek kugarski i czarki to prześliczne są. A ja nie dostałem rok temu, jak z wami podpisywałem!!

RE: Uroczystość podpisania traktatu - Alfred Fabian - 20 Sie 2022

Cytat:A ten czajniczek kugarski i czarki to prześliczne są. A ja nie dostałem rok temu, jak z wami podpisywałem!!

Bo rok temu to nie ja byłem Królem Smile Mam jednak nadzieję, że delegacja Insulii, Westlandu i Voxlandu również pojawi się w Winkulii kurtuazyjnie i będziemy mogli naprawić te "przeoczonko"

RE: Uroczystość podpisania traktatu - Mikołaj III - 20 Sie 2022

(20 Sie 2022, 18:30:57)AleksanderNovak napisał(a): Te flagi Winkulii, Insulii, i Kiranii jakoś podobne do siebie... a Kirania z Waksmanem trzyma. Król Abachazji, ale już nie Uhraińców, cóż za dyskryminacja!

A to dlatego kulego Novak, gdyż Abachazja - a przynajmniej ta jej część zanim rozpoczęła się zakrojona na szeroką skalę ekspansja -leży całkowicie na terytorium WINK, a Uhraina jest podzielana pomiędzy co najmniej 3 mikronacje (w tym Westland), więc nieładnie by było nosić ten tytuł. Skoro jednak pan nalega, muszę to przemyśleć.... XD

RE: Uroczystość podpisania traktatu - AleksanderNovak - 20 Sie 2022

No rozumiem, ale wydaje mi się że macie WIększość Uhrainy