Związek Winkulijski
Reprezentacja Volkianu - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Kraje Koronne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Dział: Volkian (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=43)
+--- Wątek: Reprezentacja Volkianu (/showthread.php?tid=4705)

Reprezentacja Volkianu - Sussane Cargalho Windsachen - 04 Lip 2022

Od końca pierwszego sezonu Volkianu w MUP minęło już dobre kilka meczów. Czas więc poinformować o wynikach. 

Jeszcze przed sezonem 51. zagraliśmy kilka meczów towarzyskich:

Pierwszy z nich, z Voxlandem odbył się 02.06.2022 roku. Zakończył się wynikiem 1-1.

Kolejne trzy mecze towarzyskie rozgrywaliśmy z reprezentacją STSu. Czemu tak? Bo się fajnie na nich trenowało. Każdy mecz z tą drużyną wygraliśmy. Wyniki to, kolejno, 2-0, 1-0 oraz 1-0.

Kolejnym meczem był bardzo ciekawy mecz z Teutonią. Mimo przewagi przeciwników udało się nam zremisować 1-1. Nie powiem niesmak pozostał, bo mogliśmy to wygrać. Do przerwy prowadziliśmy jedną bramką, a Teutonia wyrównała za pomocą rzutu karnego. (Obrońca został natychmiastowo ukarany).

Po meczu z Teutonczykami uznałam za zbędne kolejny mecz towarzyski. Dobre wyniki zapowiadały naszej drużynie dobre wyniki podczas sezonu. Tak też było, mimo jednej wpadki.

Pierwszy mecz, inaugurujący sezon 51, zagraliśmy z drużyną Voxlandu. I niestety tutaj wpadliśmy. Trener @Kamiljan de Harlin dobrze przygotował zespół przeciwników, a ja, przyznam szczerze, nie ustawiłam taktyki. Przegraliśmy 1-0.

Kolejnymi meczami podnieśliśmy się po bolącej porażce. Spokojnie rozgromiliśmy Skarland 3-0. Baridas uznał naszą wyższość przegrywając 2-0. 

Potem nadszedł czas na mecz z naszym dobrym sparing partnerem - STSem. Drużynę znaliśmy, toteż łatweij było soę przygotować. Wynikiem 3-2 na naszą korzyść zakończyło się to spotkanie. Zdziwiłam się trochę, ale tutaj ewidentnie widać pracę jaką @Fatima Popow-Chojnacka wykonała, aby wzmocnić drużynę od naszych ostatnich zmagań. 

Ostatni mecz jak do tąd rozegraliśmy z Lumerią. Młoda drużyna uległa nam aż 5-2. Dużą zasługę w wyniku mieli rezerwowi, którzy zawitali na murawie w drugiej połowie.

Po tych wszystkich meczach zajmujemy 4 miejsce w tabeli. Z wynikiem 12 punktów, tyle samo co pozycję wyżej Edelweiss, oraz bilansem bramkowym 8 na plusie. 

Z gorszych wieści - mamy problemy finansowe: nasz stan konta wynosi - 853 632 econ. Odrobimy to na aktywności sponsora, ale utrudni to nam przygotowanie się na mecz z Edelweiss.

RE: Reprezentacja Volkianu - Sussane Cargalho Windsachen - 20 Sie 2022

Od ostatniego meczu z Lumerią minęło tyle czasu, że sezon dobiegł końca. W celu zredukowania długości tego posta pozwolę sobie nie opisywać wszystkich meczów dokładnie.

Po Lumerii mecz z Edelweiss. Wynik 3-2 dla volkiańczyków. W pierwszej połowie 2-0 prowadził Volkian.

Po ciężkim przeciwniku jakim było Edelweiss przyszedł czas na większe wywanie. Mecz z liderem tabeli - Niemcami. O dziwo wygraliśmy 2-1.

Następnie nie mieliśmy tyle szczęścia. Dwa mecze, dwa remisy 1-1 z Westlandem i Bialenią.

Kolejny mecz, tym razem również z Bialenią, ale tym razem zakończone wynikiem 2-0 z korzyścią dla nas.

Następnie powtórka z rozrywki. Westland-Volkian 1-1.

Bezbramkowy remis z Niemcami w następnym meczu oznaczał, że w  wypadku dwumeczu wygrakibyśny 2-1.

Edelweiss w następnym meczu ponownie ukegło nam tylko jedną bramką. Wynik 1-0.

Lumeria w końcu wzięła się do grania. Bezbramkowy remis w meczu z tą drużyną.

Ach ten STS, nasz dobry sparing partner. Znów dali nam 3 punkty. Wygraliśmy wynikiem 3-2.

Baridas, czyli ligowy worek treningowy. Szybkie zwycięstwo 4-0 i lecimy dalej.

Dwa ostatnie mecze. Oba zakończone remisem 1-1. Śmiem twierdzić, że to przez kontuzję jedynego bramkarza. Skraland i Voxland wykorzystaki ten fakt i otrzymali po 1 punkcie.

Końcowy wynik Volkianu w tym sezonie jest bardzo optymistyczny. 3 miejsce z 37 punktami (tyle samo co drugie Edelweiss). Bilans bramkowy - 18. Na 18 meczów - 10 wygranych, 7 remisów i tylko jedna porażka.

RE: Reprezentacja Volkianu - Adam Aleksander II - 20 Sie 2022

Gratuluję wyśmienitego wyniku Sophie. Mam nadzieję, że na mistrzostwach kontynentalnych Volkian pokaże się z równie dobrej strony

RE: Reprezentacja Volkianu - Fatima Popow-Chojnacka - 20 Sie 2022

STS oddał punkty każdemu na ostatnich meczach niestety xD Aczkolwiek gratuluję sezonu. Volkian ma dobrego trenera więc jestem ciekawa wyników na v-mundialu Big Grin

RE: Reprezentacja Volkianu - Sussane Cargalho Windsachen - 21 Sie 2022

(20 Sie 2022, 16:04:12)Adam Aleksander II napisał(a): Gratuluję wyśmienitego wyniku Sophie. Mam nadzieję, że na mistrzostwach kontynentalnych Volkian pokaże się z równie dobrej strony

Również mam taką nadzieję. Przed startem rozgrywek będziemy starać się o mecz towarzyski z Leocją i Slawonią dla poznania orzeciwnika przed turniejem oraz sprawdzenia kilku debiutantów.

(20 Sie 2022, 19:29:34)Fatima Marcjan-Chojnacka napisał(a): STS  oddał punkty każdemu na ostatnich meczach niestety xD  Aczkolwiek gratuluję sezonu. Volkian ma dobrego trenera więc jestem ciekawa wyników na v-mundialu Big Grin

Na v-Mundialu nie spodziewam się cudów. Nie ma co ukrywać mało która drużyna z niższej dyzwizji ma szanse z tymi z wyższej. Wyjść z grupy będzie niesamowicie ciężko, ale wraz z naszymi zawodnikami postaram się o jak najlepsze widowisko dla naszych kibiców.

RE: Reprezentacja Volkianu - Alfred Fabian - 21 Sie 2022

Byle tylko Volkian nie umówił się na towarzyski w czasie, kiedy będzie miał grać mecze Małego Pucharu Nordaty Big Grin

RE: Reprezentacja Volkianu - Sussane Cargalho Windsachen - 21 Sie 2022

(21 Sie 2022, 23:41:16)Alfred Fabian von Tehen-Dzek napisał(a): Byle tylko Volkian nie umówił się na towarzyski w czasie, kiedy będzie miał grać mecze  Małego Pucharu Nordaty Big Grin

I tak na razie żadna z drużyn nie zaakceptowała ;(

RE: Reprezentacja Volkianu - Alfred Fabian - 10 Sie 2023

Przedruk z X11

Trener Leszczyński przyleciał czarterem z Nowej Precelkhandy do Krasnodarska z międzylądowaniem w Czarnolesie. W pierwszej chwili złapał się za głowę, zaraz jednak później walnął kielonka miejscowej wódki i zrobił dobrą minę do złej gry. - Lubię wyzwania - stwierdził gryząc kiszonego ogórka.

Na tegorocznym zjeździe mikronacyjnym pojawiła się delegacja volkiańskiego związku piłkarskiego, której przewodniczył sam JKM Alfred Fabian von Hohenburg Tehen-Dżek, król Związku Winkulijskiego. Działacze zwrócili się z prośbą do trenera Henryka Leszczyńskiego o prowadzenie reprezentacji Volkianu. Ten, o dziwo, się zgodził.

Chyba na starość potrzebuję odrobiny egzotyki - stwierdził trener Leszczyński podczas inauguracyjnej konferencji prasowej. - Ujęła mnie też historia Volkianu, niewielkiej mikronacji dzielnie stawiającej opór nawałnicom historii. No i ten sznyt, w którym staram się dostrzegać bliskie mi dziś nuty wandejskie, może i na wyrost, ale mam do tego prawo. Tak czy siak obiecano mi, że w najbliższych sezonach nikt nie zostanie rozstrzelany - dodał.

Trener Leszczyński zastrzegł, że na tym etapie trudno mówić mu o planach reprezentacji. Zaznaczył, że kadra wymaga daleko idącej przebudowy, która możliwa będzie dopiero po spieniężeniu kilku zawodników. Przyznał też, że w najbliższych miesiącach nie może liczyć na pomoc reprezentacyjnej szkółki. Apelował o cierpliwość.

Reprezentacja Socjalistycznej Republiki Volkianu dołączyła do Mikronacyjnej Unii Piłkarskiej w jubileuszowym 50. sezonie rozgrywek. Zajęła trzecie miejsce w grupie A ostatniego mundialu.
Henryk Leszczyński między 2018 a 2022 rokiem (15 sezonów) kierował reprezentacją Teutonii, z którą dwukrotnie wygrywał v-mundial (sezony 46. i 49.), w sezonie 39. zwyciężył w Lidze Mikroświatowej. Dziewięciokrotny mistrz Sarmackiej Ligi Piłkarskiej z FC Czarnolas.

RE: Reprezentacja Volkianu - Henryk Wespucci - 10 Sie 2023

W imieniu władz Socjalistycznej Republiki Volkianu witamy towarzysza-trenera w pięknym, chwilowo deszczowym Krasnodarsku! Żywimy nadzieje, że reprezentacja naszego kraju będzie się rozwijać prężnie jak nasza dumna gospodarka!

RE: Reprezentacja Volkianu - Alfred Fabian - 26 Paż 2023

W  międzyczasie w X11 pojawiły się 2 nowe notki prasowe aktualnego trenera, szkoda że nie udało się ich wcześniej wyhaczyć.

PRZEDRUK z X11
28.08

Reprezentacja Volkianu udanie rozpoczela rozgrywki grupy B Ligi Mikroswiatowej w 56. sezonie MUP. Na inauguracje zremisowalismy 1-1 w derbowym meczu z Winkulia, by w kolejnych spotkaniach pokonac Bialenie i Baridas. Z siedmioma oczkami Volkian jest wiceliderem tabeli tuz za Lumeria.

- Awans bynajmniej nie jest naszym celem. Przebudowujemy kadre, wylewamy fundament, naszym celem nie jest dzis ani nawet jutro, a raczej pojutrze - studzi nastroje trener Leszczynski.

I owszem, w ostatnich dwóch tygodniach kadre opuscilo czterech graczy stanowiacych o sile zespolu. Na liscie transferowej jest kolejnych trzech, na czele z von Froehlholzem. Do druzyny dolaczylo zas czterech nastolatków oraz doswiadczony czternastoceglowiec Delaney, który ma przynosic punkty wykonujac rzuty wolne.

- Raz jeszcze: celem jest rozwój. Choc dobra postawa zespolu na poczatek rozgrywek musi cieszyc - skwitowal trener Leszczynski.

PRZEDRUK z X11
14.10

I takosmy sie dotoczyli do pólmetka. Pólmetka, na którym zajmujemy, o dziwo, trzecia pozycje. Cala pierwsza cwiartke sezonu przeszlismy sucha stopa, a to dzieki silnej kadrze odziedziczonej po poprzedniku. Kadrze, która poczelismy odmladzac z mysla o rozwoju, wiec przydarzaja sie historie takie jak bolesne 0-4 z Teutonia. Choc zaraz pózniej potrafilismy odwinac sie takiej Insulii. Nie jest wiec zle, choc przed nami dluga droga. A i warto byloby z godnoscia uplasowac sie ponizej miejsca premiowanego awansem.