Związek Winkulijski
I Zjazd Socjalistycznej Partii Volkianu - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Kraje Koronne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Dział: Volkian (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=43)
+--- Wątek: I Zjazd Socjalistycznej Partii Volkianu (/showthread.php?tid=373)

Strony: 1 2

I Zjazd Socjalistycznej Partii Volkianu - Henryk Wespucci - 04 Sty 2019

I Zjazd Socjalistycznej Partii Volkianu
5-20 stycznia 2019 r. Krasnodarsk

Szanowni Obywatele!

Mam zaszczyt zaprosić Was wszystkich na I Zjazd Socjalistycznej Partii Volkianu, który odbywać się będzie w dniach 5-20 stycznia 2018 roku w Krasnodarsku, a dokładniej w Sali Kongresowej Pałacu Kultury im. Mas Proletariatu. Obecność nie jest obowiązkowa, jednak ze względu na wagę spraw poruszanych na I Zjeździe mile widziana obecność. W zjeździe będą mogli uczestniczyć również goście spoza Volkianu i media. Władze Krasnodarska dla przybyłych przygotowały kilka obiektów hotelowych do dyspozycji zjazdowiczów. Zaczynamy już jutro! Do zobaczenia na Zjeździe!

RE: I Zjazd Socjalistycznej Partii Volkianu - Waksman - 04 Sty 2019

[pap=prez]Szanowny Henryku!

Jako Prezydent Federacji czuję obowiązek zjawienia się na Zjeździe. Jeśli chodzi o hotele - czy mógłbyś wysłać mi kilka propozycji listownie? Chętnie je sobie przejrzę, i wybiorę najlepszą Wink . Do zobaczenia w Krasnodarsku![/pap]

RE: I Zjazd Socjalistycznej Partii Volkianu - Harrison Wells - 04 Sty 2019

Szanowny panie @"Heniu Wespucci" mimo iż bardzo chciałbym uczestniczyć w wydarzeniu tak dużej wagi, to nie będę w stanie pojawić się Zjeździe Partii Socjalistycznej Partii Volkianu. 
Chciałbym zaproponować wysłanie przedstawiciela Gubernatorstwa Koribii pod postacią mojego zastępcy @William Haron Jonson jako obserwatora o ile nie będzie miał pan nic przeciwko.

RE: I Zjazd Socjalistycznej Partii Volkianu - Henryk Wespucci - 04 Sty 2019

Sz. P, Prezydencie, przekazałem drogą listową najlepsze hotele w mieście. Dziękuję także że zechce się Pan zjawić.

Sz. P. Gubernatorze, nic nie szkodzi. Oczywiście przyjmiemy osobę przez Pana wyznaczoną jako obserwator Koribii.

RE: I Zjazd Socjalistycznej Partii Volkianu - Aris Kostas - 04 Sty 2019

Wielkie to będzie wydarzenie! Aż sam się wybiorę - a nuż znajdę jakąś inspirację do stworzenia kolejnego dzieła w volkiańskim duchu?

RE: I Zjazd Socjalistycznej Partii Volkianu - Kamiljan de Harlin - 05 Sty 2019

Panie Henryku, wiem, że trochę późno piszę, ale czy można by było zarezerwować jeszcze jedno miejsce dla Kamiljana Harlina? Doctrińscy bracia także chcieliby, aby ich wódz uczestniczył w tym ważnym wydarzeniu.

RE: I Zjazd Socjalistycznej Partii Volkianu - Henryk Wespucci - 05 Sty 2019

Oczywiście, nie ma najmniejszego problemu. Można do naszego Zjazdu dołączyć nawet w jego trakcie, miejsc hotelowych jest wystarczająco dużo, a i sala też duża. Uroczyste rozpoczęcie zjazdu rozpocznie dziś przed 18tą.

RE: I Zjazd Socjalistycznej Partii Volkianu - Henryk Wespucci - 05 Sty 2019

[pap=volprez]Towarzyszki, Towarzysze!

Pragnę powitać was w Krasnodarsku, na I Zjeździe Socjalistycznej Partii Volkianu. Bardzo serdecznie z tego miejsca witam Prezydenta Federacji Nordackiej, pana Waksmana. Bardzo gorąco witam Regenta Nordaty Północnej, pana Kamiljana de Harlin-Wespucci, bardzo gorąco dane mi jest powitać również przedstawiciela Gubernatorstwa Koribii, pana Williama Harona Jonsona. Witam również przedstawicieli mediów. I na końcu chciałbym powitać Was, volkiańscy obywatele i członkowie Partii.

Volkian potrzebuje reform. Obecne elity rządzące nie potrafią sobie poradzić z wszechobecnym kryzysem. Nastąpił paraliż władzy. Jej organy znajdują się w stanie wysokiego rozkładu. Nie wypełniają należycie swoich obowiązków, doprowadzając ten kraj do ruiny. Rządzący myślą wyłącznie o swoim własnym interesie, a nie o interesie Ludu Pracującego, którego przysięgali bronić i godnie reprezentować. Z każdym dniem Volkian niknie w naszych oczach. Staje się coraz mniejszy i słabszy. Jeśli nic teraz nie zrobimy, możemy go już na zawsze stracić.

Potrzebujemy zdecydowanych kroków. Osób, które za wszelką cenę będą działać dla dobra Socjalistycznej Republiki Volkianu. Ten też Zjazd, Socjalistycznej Partii Volkianu, organu pełniącego szczególną rolę w procesie tworzenia prawa volkiańskiego, poświęcony będzie aktualnej sytuacji w Volkianie, planom na jego poprawę. A teraz zapraszam przybyłych o wygłoszenie przemówień.
[/pap]

RE: I Zjazd Socjalistycznej Partii Volkianu - Henryk Wespucci - 09 Sty 2019

[pap=volprez]Towarzysze!

Czuję lekkie zniesmaczenie, że pomimo tak dużej frekwencji nie znalazł się żaden śmiałek, który zechciałby przemówić na początku naszego zjazdu. Jest to po raz kolejny pokazanie tego, że nikogo tutaj nic nie obchodzi. Jest to bardzo smutne. Jednak co ja mogę na to poradzić? Kraj potrzebuje reform na wszelkiej płaszczyźnie, do końca dnia jutrzejszego czekam zatem na propozycje planu kryzysowego, który pozwoli nam odbić się od dna, lub zdechnąć z klasą.
[/pap]

RE: I Zjazd Socjalistycznej Partii Volkianu - Aris Kostas - 09 Sty 2019

Towarzyszu, czy ja mogę przemówić? Wcześniej nie miałem należytej odwagi.