Związek Winkulijski
Przybycie Sułtana. - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Podziemia Zamku Królewskiego (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=39)
+--- Dział: Forum Archiwalne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=628)
+---- Dział: Władze (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=34)
+----- Dział: Zamek Królewski w Kanugardzie (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=472)
+------ Dział: Kancelaria Królewska (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=345)
+------ Wątek: Przybycie Sułtana. (/showthread.php?tid=3648)

Strony: 1 2

Przybycie Sułtana. - Ahmed Hamas-Emre - 31 Mar 2022

Do zamku Królewskiego wchodzi Ahmed Hamas-Emre wraz z poddanymi. 
Szanowny Królu Winkulii, przyszły wladco Nordaty, ambasadorze kultury świata . 
Ja, Ahmed Hamas-Emre syn Ahmeda, wnuk Ertana i prawnuk Fazila, spadkobierca tytułów Wszechimperatora Mikroświata, władcy wschodu i zachodu, pana wszystkich karków, Sułtana Siyah,  pragnę ogłosić wspaniałą nowinę jaką jest moje przybycie do Winkulii. 

Obdarzam was zaszczytem ugoszczenia mnie na bliżej nieokreślony czas. Wymaga się od was w ramach szacunku dla rodu Emre, nadania mi obywatelstwa.

RE: Przybycie Sułtana. - Yasemine Emre - 31 Mar 2022

O wielki Królu potężnej Winkulii.

Nazywam się Yasemine Emre i również przybywam do twojego kraju. Chciałabym zaznaczyć że Ahmed choć nosi tytuł Sułtana Siyah to nie jest prawowitym spadkobiercą Imperium Fazila.

Ja jestem dziedziczką tronu w prostej linii od Sułtanów Emre. Jestem córką Ertana II, wnuczką Ertana i prawnuczką Fazila. Po wejściu w związek małżeński tytuły przypadną przyszłemu mojemu mężowi.

Chciałabym również zamieszkać na ziemi mojego przodka Fazila - Winkulii Wielkiej o blasku Federacji Nordackiej, najpotężniejszej mikronacji.

RE: Przybycie Sułtana. - Ahmed Hamas-Emre - 31 Mar 2022

Mój ojciec Ahmed Hamas wziął za żonę córkę Ertana przez co jestem jedynym Sułtanem Siyah. Wszelkie próby podważania mojego tytułu będą karane śmiercią.

A tobie Yasemine radzę nie wyciągać roszczeń do tronu.

RE: Przybycie Sułtana. - Alfred Fabian - 01 Kwi 2022

Wasza Ekscelencjo Ahmedzie
Wasza Ekscelencjo Yasemine

Miło mi powitać Was na winkulijskiej Ziemi. Czasy Fazila Emre już dawno przeminęły, a przez długi czas nad Sułtanatem opiekę sprawowało Wielkiego Księstwa Osaczeska. Wierzę, że troska, z jaką każdym kawałkiem terytorium opiekuje się JKW Erik Otton von Hohenburg jest wystarczającym dowodem, że dziedzictwo Siyah nie zostało zaprzepaszczone.

Oczywiście, wszelkie obywatelstwa zostaną nadane, jednakże w Winkulii mamy pewne poszanowanie do uchwalonego prawa, co wymaga od Was minimum 3-dniowej aktywności na forum. Myślę, że wymagania te nie są szczególnie wymagane i uda się je spełnić bez problemu.

Czuję się jednak zobowiązany, aby przestrzec, że wszelkie działania destabilizacyjne będą musiały spotkać się z reakcją, która niekoniecznie będzie godna rangi Sułtana. Liczę jednak zarówno na rozsądek, jak i doświadczenie życiowe Wasze i wierzę, że nie będzie sytuacji, stawiających obie strony w sytuacji niekomfortowej.

RE: Przybycie Sułtana. - Ahmed Hamas-Emre - 01 Kwi 2022

Wielki Królu, władco Nordaty co pod twoim butem leżą inne narody.

Na wstępie podziękuję Allahowi. Wielka jego siła jest. Życzyłem Królowi zdrowia i modliłem się za was. Allah mnie wysłuchał i odebrał wam chorobę w zaledwie kilka godzin.

Wielkiemu Przyjacielowi Siyah Erikowi stokrotne dzięki za otoczenie opieką mojego ludu.

Króla jak i wszystkich obywateli zapewniam raz jeszcze o swoich dobrych zamiarach i czystym sercu. Wiele wydarzyło się od czasów panowania mojego pradziadka. Wiele krzywdy wyrządził on innym. Nie zapominajmy jednak że potwornej hańby dopuściły się władze Federacji Nordyckiej w stosunku do niego. Osadzenie w więzieniu było sprawą oczywistą. Fałszerstwo wyborów by Fazil nie został Prezydentem FN było haniebne. Wysłanie jako szpiega destabilizującego do Paderlandu gdzie został zamordowany na zawsze pokryję krwią ówczesnych władców.

Trzy dni przeczekam i zjawię się ponownie u Króla.

Wielki Królu, władco Nordaty co pod twoim butem leżą inne narody.

Na wstępie podziękuję Allahowi. Wielka jego siła jest. Życzyłem Królowi zdrowia i modliłem się za was. Allah mnie wysłuchał i odebrał wam chorobę w zaledwie kilka godzin.

Wielkiemu Przyjacielowi Siyah Erikowi stokrotne dzięki za otoczenie opieką mojego ludu.

Króla jak i wszystkich obywateli zapewniam raz jeszcze o swoich dobrych zamiarach i czystym sercu. Wiele wydarzyło się od czasów panowania mojego pradziadka. Wiele krzywdy wyrządził on innym. Nie zapominajmy jednak że potwornej hańby dopuściły się władze Federacji Nordyckiej w stosunku do niego. Osadzenie w więzieniu było sprawą oczywistą. Fałszerstwo wyborów by Fazil nie został Prezydentem FN było haniebne.  Wysłanie jako szpiega destabilizującego do Paderlandu gdzie został zamordowany na zawsze pokryję krwią ówczesnych władców.

Trzy dni przeczekam i zjawię się ponownie u Króla.

RE: Przybycie Sułtana. - Yasemine Emre - 01 Kwi 2022

Chciałabym również przypomnieć o moim wniosku o obywatelstwo. Czy za dwa dni będę mogła otrzymać decyzję pozytywną?

RE: Przybycie Sułtana. - Fatima Popow-Chojnacka - 01 Kwi 2022

(01 Kwi 2022, 15:42:00)Yasemine Emre napisał(a): Chciałabym również przypomnieć o moim wniosku o obywatelstwo. Czy za dwa dni będę mogła otrzymać decyzję pozytywną?

JKM już wyjaśnił. Jeśli będzie widoczna aktywność na forum to Szanowna otrzyma.

Trudne czasy nastały. Mieszkańcy Siyah powinni otrzymywać z automatu obywatelstwo Winkulii. Pomyślę nad stosowną umową pomiędzy Sułtanatem a Królem.

RE: Przybycie Sułtana. - Adam Aleksander II - 01 Kwi 2022

Sułtanat nie jest niezależnym bytem ani regionem autonomicznym by móc prowadzić jakiekolwiek negocjacje.

Należy czekać aż wszystkie warunki uzyskania obywatelstwa zostaną spełnione.

Czekam cierpliwie na obywatelstwo.
Sułtanat jest sensem istnienia milionów mieszkańców Siyah, jest symbolem wolności ludu pustyni, jest gwiazdą na niebie dla nowonarodzonych muzułmanów, Siyah to ostoja prawa i porządku, ostatni bastion pojednania z Allahem etc. etc.