![]() |
|
Przybycie wojsk KFW - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Plac Pułkowników (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Wiadomości z kraju (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=2) +--- Wątek: Przybycie wojsk KFW (/showthread.php?tid=3634) Strony:
1
2
|
Przybycie wojsk KFW - Tymoteusz Dostojewski - 16 Mar 2022 Przybycie wojsk KFW ![]() W Budzimiracie Apfelisnel panowała cisza, mieszkańcy wykonywali swe obowiązki, a niektórzy łowili ryby. Dało się też słyszeć szelest liści w okolicznym parku, było też słychać silniki samochodów. Nagle na horyzoncie pojawił się mały punkt, który zaczął wzrastać. Wkrótce rozłegl się alarm, który przestraszył Winkulijskich mieszkańców, niektórzy uciekali w popłochu, a nieliczni pozostawali w miejscu. Nagle mały punkt zaczął się zamieniać w okręt wojskowy, był on w barwach ZSKHiW. Gdy okręt zbliżył się do brzegu wysiedli z niego żołnierze, którzy poszli w kierunku siedziby Garnizonu Apfelisnel, gdy przybyli do siedziby Garnizonu zaczęli ostrzeliwać stacjonujące tam jednostki , a żołnierzy wzięli w niewolę. Wkrótce marynarze przystąpili do ostrzeliwania domów, a okoliczni Weerlandczycy witali marynarzy kwiatami. Na ulicach trwały zacięte walki, Winkulijczycy dalej uciekali w popłochu, niektórzy schronili się w głąb Apfelisnel. ![]() Zrujnowane Winkulijskie domy w Apfelisnel Po ostrzeliwaniu ulic do marynarzy KFW przyszedł Ataman Królewskiej Floty Wojennej, Tymoteusz Dostojewski - Faradobus. Kazał on zbudować domy dla Weerlandzkich osadników, wkrótce rozkazał przygotować namioty oraz pojazdy, a także broń. Przystąpili także do budowania osiedla wojskowego, a także dalej ostrzeliwali wioski, w których mieszkali Winkulijczycy, walkom nie było końca, a marynarze KFW organizowali szpitale polowe dla rannych marynarzy. RE: Przybycie wojsk KFW - Mistrz Budzimir VII - 16 Mar 2022 Towarzyszu, a czy Towarzysz na pewno trafił na Apfelisnel zwany niegdyś Nowym Weerlandem, a nie na Nową Hirschbergię? Ja nic nie wiem o żadnym ataku, PMOBiści płyną jeszcze wpław. Miną dni, nim dotrą do celu. RE: Przybycie wojsk KFW - Tymoteusz Dostojewski - 16 Mar 2022 Dotarliśmy już do celu,podjąłem jednak decyzję żeby szybciej posunąć w kierunku Apfelisnel, będziemy czekać na PMOB. RE: Przybycie wojsk KFW - Mistrz Budzimir VII - 16 Mar 2022 Ale ja jestem jeszcze w Zamku Królewskim! Miałem prowadzić negocjacje! Co, jeśli zostanę aresztowany? RE: Przybycie wojsk KFW - Tymoteusz Dostojewski - 16 Mar 2022 To KFW uwolni Waszą Świetlistą Osobistość. RE: Przybycie wojsk KFW - Adam Aleksander II - 17 Mar 2022 Taka narracja jest dość żałosna, zwłaszcza jak nie jest konsultowana z nikim. Będę wnioskował do króla o uznanie ciebie jako persona non grata. RE: Przybycie wojsk KFW - Fatima Popow-Chojnacka - 17 Mar 2022 Ale wstydziłby się Pan, Panie Dostojewski. Nie dość, że wszędzie zbiera Szanowny obywatelstwa to jeszcze potem nimi rzuca i robi takie akcje. Po prostu żałosne zachowanie. A taka narracja, która jest niby samowolką to nawet nie powinna być dalej kontynuowana. RE: Przybycie wojsk KFW - Burek - 17 Mar 2022 To chyba fejk njus jakiś. RE: Przybycie wojsk KFW - Artur Kardacz - 17 Mar 2022 Na to wygląda. Niestety nie wiem jak teraz na to zareagować, działania Pana Tymoteusza zostały udokumentowane i nie można od tak ich zamieść pod dywan. Zniszczenia które są skutkiem samowolnego działania Piechoty pozostaną i musi za nie odpowiedzieć. RE: Przybycie wojsk KFW - Leszek Ebe-Grüner - 17 Mar 2022 Zgadzam się że nie można zamieść tego pod dywan. Jest to wyjątkowa choroba u biednego Tymoteusza Dostojewskiego zwana trollingiem. Autor(w tym przypadku Tymek)wyższego tekstu wyobraził sobie, do jakich zdarzeń według niego i tylko niego doszło. Wmówił sobie że zostały rozwalone Winkulijskie domy w Apfelisnel przez Siły ZSKHiW. Jednak jak wiemy z oficjalnych informacji premiera Arbuza, Tymoteusz urządził sobie cyrk. samowolnie. Więc tym bardziej nie można wyżej informacji Tymka uznać za wiarygodne. |