Związek Winkulijski
Ultimatum w sprawie Wielkiego Budzimiratu Apfelisnel. - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Plac Pułkowników (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Wiadomości z zagranicy (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Wątek: Ultimatum w sprawie Wielkiego Budzimiratu Apfelisnel. (/showthread.php?tid=3612)

Strony: 1 2 3

Ultimatum w sprawie Wielkiego Budzimiratu Apfelisnel. - Mistrz Budzimir VII - 05 Mar 2022

Szanowni Państwo,
nazywam się Mistrz Budzimir VII i pochodzę ze Zjednoczonego Socjalistycznego Królestwa Hirschbergii i Weerlandu. Z wielkim zaszczytem pragnę zaprezentować ultimatum w sprawie wyspy Apfelisnel, która jako teren skonfederowany jest oficjalnie częścią Socjalistycznego Królestwa i znana była pod nazwą Nowy Weerland. Dowód archiwalny wskazujący na prawdziwość moich słów znajduje się pod tym linkiem. Z kolei tutaj znajdą Państwo stosowną umowę wskazującą na moje prawo do tej wyspy.
Dziękuję za wysłuchanie i liczę na rzeczowe odniesienie się do ultimatum.

Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

Oto załącznik, opcja z forum nie zadziałała: Ultimatum

RE: Ultimatum w sprawie Wielkiego Budzimiratu Apfelisnel. - Leszek Ebe-Grüner - 05 Mar 2022

Sory ale nie mam żadnego Listerinu w wersji Apfelisnelowej.

RE: Ultimatum w sprawie Wielkiego Budzimiratu Apfelisnel. - Mistrz Budzimir VII - 05 Mar 2022

(05 Mar 2022, 23:09:57)Leszek Ebe-Grüner napisał(a): Sory ale nie mam żadnego Listerinu w wersji Apfelisnelowej.

Zostało to poprawione, dziękuję szanownemu Panu za zwrócenie uwagi.

RE: Ultimatum w sprawie Wielkiego Budzimiratu Apfelisnel. - Leszek Ebe-Grüner - 05 Mar 2022

A proszę bardzo, polecam się na przyszłość.

Ogólnie jakby szanowny gość byłby zainteresowany, oprócz robieniem ultimatum dla Związku Winkulijskiego, to zapraszam do udziału MW GT AK Smile Wystarczy założyć zespół i obserwować wyścigi, a jak chce się bardziej zaangażować, to z tym problemu też nie ma Wink

Tutaj daje link http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=629

RE: Ultimatum w sprawie Wielkiego Budzimiratu Apfelisnel. - Mistrz Budzimir VII - 05 Mar 2022

Szanowni Państwo, 10 marca 2021 minął już prawie rok temu. Proszę o szybką odpowiedź!

RE: Ultimatum w sprawie Wielkiego Budzimiratu Apfelisnel. - Alfred Fabian - 05 Mar 2022

Wasza Ekscelencjo

Pismo wpłynęło do kancelarii królewskiej dopiero dnia 5 marca 2022 roku, natomiast dobrym zwyczajem jest, aby na takie decyzje pozostawiano odpowiedni czas. Informuję, że podjęte zostały kroki, w celu rozpatrzenia sprawy i liczę, że uda się ją załatwić w satysfakcjonujący obie strony sposób.

Dziękuję za cierpliwość i przesyłam pozdrowienia

Ale drogi Mistrzu Budzimirze VII, proszę mnie wysłuchać, bez nerwów. Takie MW GT AK potrzebuję wręcz prawdziwego Mistrza. Pokazał by pan takim Alfredom, którzy zabrali ziemię, że było to niedorzeczne i udowodni mu pan, mając lepszych kierowców w wyścigach niż on! Proszę się zastanowić, bo o takich Mistrzów to ciężko w dzisiejszych czasach.

RE: Ultimatum w sprawie Wielkiego Budzimiratu Apfelisnel. - Burek - 07 Mar 2022

Ja Burek mogę podjąć się mediacji.

RE: Ultimatum w sprawie Wielkiego Budzimiratu Apfelisnel. - Adam Aleksander II - 07 Mar 2022

Myślę, że zajmiemy się tym we własnym gronie Burku, nie obraź się, ale ani cię nie znamy, ani nie zrobiłeś dobrego pierwszego wrażenia.

RE: Ultimatum w sprawie Wielkiego Budzimiratu Apfelisnel. - Mateusz Żmigrodzki - 07 Mar 2022

Z racji, że jako Wicekról Nowej Winkulii sprawuję władzę m.in. nad terenami Apfelinsel, to rzecz jasna powinienem wyrazić swoją opinię w tej sprawie. Oto więc władze Wicekrólestwa - o ile pozwoli Jego Królewska Wysokość i jego Rząd - są gotowe przychylić się do ultimatum Waszej Ekscelencji. W zamian jednak chcielibyśmy otrzymać tylko i wyłącznie kilka dni na przeprowadzenie ewakuacji ludności winkulijskiej z tejże wyspy. Jednak wierzę, że WE z przyjemnością na to przystanie.

Co do samych formalności - jeśli tylko będzie taka wola, to serdecznie zapraszam do Jugowic, gdzie możemy wspólnie dopiąć wszystko na ostatni guzik.