Związek Winkulijski
Gala Rozdania Nagród im. Aleksieja Yobla 2021 - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Podziemia Zamku Królewskiego (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=39)
+--- Dział: Forum Archiwalne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=628)
+---- Dział: Plac Pułkowników (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=27)
+----- Dział: Wiadomości zza granicy (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=54)
+----- Wątek: Gala Rozdania Nagród im. Aleksieja Yobla 2021 (/showthread.php?tid=3534)

Gala Rozdania Nagród im. Aleksieja Yobla 2021 - Waksman - 06 Sty 2022

[Obrazek: NagrodyYobla2021.png.510a926d665d956dbd0...64ee82.png]
Obywatele i mieszkańcy Winkulii!
Kiedyś, dokładnie 15 grudnia 2019 roku, trochę ponad 2 lata temu odbyła się pierwsza gala rozdania Nagród im. Aleksieja Yobla - wybitnego muratyckiego uczonego, który zapisał się na kartach historii IV Republiki. Rozdano wówczas statuetki w 9 kategoriach. Dzisiaj ogłaszam, że inicjatywa się odradza, i od dnia dzisiejszego począwszy będzie kontynuowana dopóki dopóty będzie kogo zgłaszać! Tegoroczna edycja odbędzie się 11 stycznia 2022 roku - czasu zostało niewiele! W tym wątku należy zgłaszać kandydatów do poniższych kategorii (z zaznaczeniem tego, iż osoby lub wydarzenia muszą mieć ścisły związek z Kontynentem Północnym):

1. Osobowość Roku 2021
  2. Głowa Państwa Roku 2021
  3. Włodarz Władzy Ustawodawczej Roku 2021
  4. Nordackie Wydarzenie Roku 2021
  5. Narracyjny Świr 2021
  6. Ustawowy Świr 2021
  7. Niedoceniany Świr 2021
  8. Postopisarz 2021
  9. Rozczarowanie Roku 2021
  10. Ten, który próbuje ale mu nie wychodzi 2021
Kategorie w tegorocznej edycji zostały dostosowane do zmian, które zaszły na naszym Kontynencie w 2021 roku. Zachęcam wszystkich do zgłaszania swoich kandydatur! Ich zbieranie potrwa do 10 stycznia 2022 roku. Serdecznie zachęcam do zgłaszania swoich kandydatur do każdej z kategorii!

RE: Gala Rozdania Nagród im. Aleksieja Yobla 2021 - Artur Kardacz - 06 Sty 2022

9. Kaspar Waksman-Dëter

I bez jakiejkolwiek złośliwości czy szyder. Po powrocie do mikronacji myślałem że Kacper wszystko przemyślił i jego zachowanie będzie inne. Niestety tak się nie stało i dalej mamy starego Waksmana.

RE: Gala Rozdania Nagród im. Aleksieja Yobla 2021 - Alfred Fabian - 06 Sty 2022

Osobowość Roku 2021: Piotr Pawłow. Jego wpływ na kształt Nordaty w 2021 roku oraz na relacje międzynarodowe pomiędzy wieloma państwami jest bardzo wyraźny. Potrafił wnieść smak w toczące się mdło życie Nordaty.

Głowa Państwa Roku 2021: Henryk Wespucci, Prezydent Socjalistycznej Republiki Volkianu

Włodarz Władzy Ustawodawczej Roku 2021: //Zgłosiłbym kogoś, ale nie mam pojęcia, kto mógłby być zgłoszony//

Nordackie Wydarzenie Roku 2021: Upadek Kalkilizmu w Muratyce, najbardziej szkodliwej dla Muratyki ideologii, która niemalże zabiła to państwo na stałe.
Narracyjny Świr 2021: Erik Otton von Hohenburg, może nie działa bardzo aktywnie, ale jeżeli już się podejmuje narracji, to idealnie potrafi wpasować ją w realia i nawiązać do historii ziem Nordaty.

Ustawowy Świr 2021: //Podobnie jak przy Włodarzu Władzy Ustawodawczej//

Niedoceniany Świr 2021: //Przychodzi mi kilka nazwisk do głowy, ale zawsze znajduje się coś, co sprawia, że mi jednak nie pasuje. Ostatecznie jednak// Władimir Ilicz Grenin, ale nie powiem dlaczego Big Grin 

Postopisarz 2021: Ametyst Faradobus, bezkonkurencyjne 3000 postów w 2021 roku na forum Bialenii, z liczbami nie da się dealować xD

Rozczarowanie Roku 2021: Zawiązanie Wspólnoty Nordackiej, nic nie dała, nikt o niej nie pamięta, rozczarowujące zmarnowanie potencjału.
Ten, który próbuje ale mu nie wychodzi 2021: //Nie będę jeszcze raz zgłaszał Stirlitza, ale on naprawdę zasługuje//

RE: Gala Rozdania Nagród im. Aleksieja Yobla 2021 - Erik Otton von Hohenburg - 06 Sty 2022

6. Ustawowy świr — Mateusz Żmigrodzki, jest zdecydowanie jednym z najlepszych legislatorów nie tylko w ZW, ale moim zdaniem także w całej kontynentalnej Nordacie.

4. Wydarzenie roku — moim zdaniem jest to wprowadzenie monarchii w ZW i Insulii, w efekcie czego od zeszłego roku w dwóch nordackich krajach sprawuje władzę ród Hohenburgów. Jest to dość ciekawe zjawisko i być może będzie miało długofalowe konsekwencje w najbliższej przyszłości.

PS: Na czym polega różnica pomiędzy Włodarzem władzy ustawodawczej a ustawowym świrem?

RE: Gala Rozdania Nagród im. Aleksieja Yobla 2021 - Waksman - 06 Sty 2022

(06 Sty 2022, 20:32:52)Jan II napisał(a): PS: Na czym polega różnica pomiędzy Włodarzem władzy ustawodawczej a ustawowym świrem?

Włodarz władzy ustawodawczej to taki np. Marszałek Sejmu Muratyckiego, Przewodniczący Stanów Generalnych Winkulii (nie wiem jak to się u was nazywa, za co serdecznie przepraszam i proszę o wybaczenie za ewentualny błąd), etc. etc., a "Ustawowy Świr" to osoba, która albo pisze dużo ustaw, ale ogółem sporządza multum aktów prawnych jak uchwały, rozporządzenia, ukazy itd.

RE: Gala Rozdania Nagród im. Aleksieja Yobla 2021 - Fatima Popow-Chojnacka - 07 Sty 2022

Co prawda, jest mi ciężko dać jakie kolwiek zgłoszenie ale spróbuję.

1.Osobowość Roku 2021 - Piotr Pawłow
4. Nordackie Wydarzenie Roku 2021 - Zerwanie stosunków między Muratyką a Bialenią
5. Narracyjny Świr 2021 - Erik Otton von Hohenburg
8. Postopisarz 2021 - Piotr Pawłow
9. Rozczarowanie Roku: Aleksander Novak
10. Ten, który próbuje ale mu nie wychodzi 2021 - Maximilian von Stirlitz