![]() |
|
Wernisaż Galicji Kopytko - wystawa "Już nie Federacja" - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Kraje Koronne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=15) +--- Dział: Volkian (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=43) +--- Wątek: Wernisaż Galicji Kopytko - wystawa "Już nie Federacja" (/showthread.php?tid=2915) Strony:
1
2
|
Wernisaż Galicji Kopytko - wystawa "Już nie Federacja" - Henryk Wespucci - 06 Lip 2020 Galicja Kopytko to utalentowana artystka z San Escobaru. Wychowała się w jednej z mieścin nieopodal Los Bananos. Tamtejsze sielankowe, tropikalne krajobrazy zainspirowały ją do tworzenia. Początkowo malowała piękne krajobrazy wyspy San Escobar. Dopiero w późniejszym czasie otwarła jej się kariera na salonach. Początkowo tworzyła u boku osobistego malarza El Dictatore - Emanuela Flamenco. Niedługo później wyjechała do Krasnodarsku. W pogoni za wielkomiejskością i monumentalnością stolicy, ale jednocześnie sielankowością stolicy stworzyła styl narodowy w sztuce i architekturze, na którym inspirowali się buduarowie, malarze, poeci i pisarze. Filmowcy i im podobni. Dziś blisko 80 letnia Galicja Kopytko jest w kwiecie wieku i nadal zaskakuje. Ostatnio była autorem wystawy "pustych tabliczek", która zagościła w Muzeum Narodowym AM Learven. Dziś prezentuje coś niesamowitego. Jej osobistą, malarską, artystyczną inspirację godła Związku Winkulii i Volkianu. Pokazuje malarską wędrówkę zwykłego człowieka przez zmiany ustrojowe w Federacji Nordackiej/Związku Winkulii i Volkianie. Cykl 20 obrazów wśród których znalazły się "Samotny robotnik przed opustoszałymi Jugowicami", czy "Ostatnia chwała Zwierzogrodu" kończy "Malarska Interpretacja Godła Związku Winkulii i Volkianu w Krasnodarsku Roku 2020 na Płótno Przeniesiona". Od dnia dzisiejszego można oglądać obrazy Galicji Kopytko w Galerii Sztuki Współczesnej w Krasnodarsku zlokalizowanej przy Rynku Starego Miasta. Wstęp bezpłatny. Na chwilę obecną Galicja Kopytko planuje zawitać ze swoimi kolejnymi obrazami do innych mikroświatowych galerii, bo jak mówi - jedziemy na maksa! ![]() Malarska Interpretacja Godła Związku Winkulii i Volkianu w Krasnodarsku Roku 2020 na Płótno Przeniesiona RE: Wernisaż Galicji Kopytko - wystawa "Już nie Federacja" - Artur Kardacz - 08 Lip 2020 Nie wiem czy to specjalnie ale widać tylko jeden z trzech wymienionych obrazów. RE: Wernisaż Galicji Kopytko - wystawa "Już nie Federacja" - Henryk Wespucci - 08 Lip 2020 Oczywiście, że to specjalnie. Pani Kopytko pokazuje swoje najlepsze dzieło danej kolekcji. Resztę można zobaczyć w Galerii w Krasnodarsku. RE: Wernisaż Galicji Kopytko - wystawa "Już nie Federacja" - Artur Kardacz - 11 Lip 2020 Szanowni Państwo! Piękne Panie! Na Wernisaż Galicji Kopytko przybyła wschodząca gwiazds Egvallandzkiego malarstwa - Artur Kardacz. Proszę Państwa, obraz z jakim do Państwa przychodzę jest, lekko mówiąc, wybitny. Zastosowana paleta barw podkreśla jego nastrój i klimat. Nie zobaczą Państwo dziś nic piękniejszego. Nie trzymam Państwa już w napięciu! Przedstawiam obraz pod tytułem "Bałwan w śniegu" mojego, skromnego autorstwa.
RE: Wernisaż Galicji Kopytko - wystawa "Już nie Federacja" - Erik Otton von Hohenburg - 02 Mar 2021 ![]() Oto przed państwem obraz najnowszego odkrycia winkulijskiego świata sztuki i kultury. Wschodząca gwiazda, mająca na swym kącie założenie tzw. osackiej szkoły malarstwa abstrakcyjnego. Poniższy obraz został zatytułowany "A" skromnie podkreślając doskonałość dzieła i fakt, iż jest on kamieniem milowym dla całego mikroświata. To jest abstrakcja na miarę naszych możliwości, my tą abstrakcją otwieramy oczy niedowiarkom. Mówimy to nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo!
Edekzwąsem Zozdaudzis Alfonsem "A" ![]() Tak poza tym, to uważam, że warto pomyśleć o jakimś konkursie artystycznym, oraz o zbudowaniu Narodowej Wystawy Sztuki Współczesnej.
RE: Wernisaż Galicji Kopytko - wystawa "Już nie Federacja" - Franpader - 02 Mar 2021 Zafascynowany dziełem "A" postanowiłem pochwalić się swoim własnym obrazem utrzymanym w podobnej stylistyce. Nazwałem go "Zderzeniem nowego świata".
RE: Wernisaż Galicji Kopytko - wystawa "Już nie Federacja" - Henryk Wespucci - 02 Mar 2021 Uważam, że takowa galeria powinna być. Według mnie sztuka nowoczesna - dzieła Galicji Kopytko, czy innych panów są przykładem tego, że sztuka współczesna ma ogromny potencjał. RE: Wernisaż Galicji Kopytko - wystawa "Już nie Federacja" - Mateusz Żmigrodzki - 02 Mar 2021 Winkulii jest potrzebna nowoczesna sztuka na nowoczesne czasy. Przechadzając się po piwnicach Uniwersytetu, znalazłem oto taki obraz. Widocznie ktoś go ukrył przed Folksvaterem, aby ten go nie znalazł. Obraz nosi winkulijski tytuł "Mass-vater", co jest - jak można się do myśleć - kpiną z tytułu Folksvatera. ![]() RE: Wernisaż Galicji Kopytko - wystawa "Już nie Federacja" - Franpader - 02 Mar 2021 Pozwolę sobie jeszcze zaprezentować pracę malarza Jana Muskerteen'a. "WINKULIA PIXEL ART" 2018r. ![]() "Nordata - twarz prawdziwa" 2020r.
RE: Wernisaż Galicji Kopytko - wystawa "Już nie Federacja" - Erik Otton von Hohenburg - 02 Mar 2021 ![]() Alfons Moczygęba "Portret winkulijskiego podatnika" |