![]() |
|
Debata Prezydencka - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Podziemia Zamku Królewskiego (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=39) +--- Dział: Forum Archiwalne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=628) +---- Dział: Archiwa (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=33) +----- Dział: Archiwum Związku Winkulii i Volkianu (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=536) +------ Dział: Media (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=56) +------- Dział: Telewizja Winkulijska (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=317) +------- Wątek: Debata Prezydencka (/showthread.php?tid=2889) Strony:
1
2
|
Debata Prezydencka - Artur Kardacz - 26 Cze 2020 ![]() Szanowni Państwo! Telewizja TVW na zaszczyt zaprosić na debatę Prezydencką która zostanie przeprowadzona w niedzielę, 28 czerwca od godziny 19:00. Będą trudne pytania i liczę na żywą dyskusję. Będą to wybory szczególne bo wyłoniony zostanie pierwszy Prezydent ZWiV. Zapraszam wszystkich zainteresowanych to uczestnictwa w debacie, Wy też będziecie mogli zadać swoje pytania! 28 czerwca, nie może was zabraknąć. RE: Debata Prezydencka - Artur Kardacz - 28 Cze 2020 Piękne Panie! Drodzy Panowie! Pora zaczynać pierwszą w historii ZWiV debatę Prezydencką. Na moje i Państwa pytania będzie odpowiadać dwóch kandydatów. Pan Henryk Wespucci oraz Aleksander Novak. Zasady debaty są łatwe do zapamiętania i proszę ich przestrzegać. Ja bądź widz zadajemy pytanie po czym kandydaci na nie odpowiadają. Nie ma limitu czasowego, odpowiadać mogą kandydaci w każdej chwili, oczywiście w granicach rozsądku. Dopuszczalna jest ostrzejsza wymiana zdań, pod warunkiem że będzie ona merytoryczna i zachowane zostaną pewne granice przyzwoitości. Głupie wyzwiska typu "ty chuju" nie będą tolerowane. Także już czas powitać naszych gości! RE: Debata Prezydencka - AleksanderNovak - 28 Cze 2020 Szczęść Boże i Witam Państwa. RE: Debata Prezydencka - Henryk Wespucci - 28 Cze 2020 Do studia telewizyjnego wszedł Henryk Wespucci. Odprowadzili go wzrokiem członkowie jego sztabu wyborczego, który towarzyszyli mu w podróży do studia. Poprawił swoją jarmarkową marynarkę i włosy, po czym przywitał się z swoim przeciwnikiem w wyborach, oraz prezenterem, który prowadził tą debatę. Następnie skierował pierwsze zdania do telewidzów. Jestem bardzo zaszczycony, że mogę tutaj być i walczyć o dobro wspólne Związku Winkulii i Volkianu. Pamiętajmy - w tych wyborach wybierzemy przyszłość naszego kraju! Nie ważne jaki oddacie głos, idźcie na wybory. Weźcie dzieci, wnuki, psa! Niech wszyscy świętują demokratyczne wybory, pierwsze takie w Związku Winkulii i Volkianu. Mam nadzieję, że debata dorówna tym, które swego czasu prowadziła Volkiańska Telewizja Proletariacka. RE: Debata Prezydencka - Erik Otton von Hohenburg - 28 Cze 2020 Opowiedzcie czego możemy się spodziewać po waszej prezydenturze? W jakim kierunku będzie zmierzać polityka wewnętrzna? Zacieśnianie federacji, czy zachowanie obecnego status quo? W jaki sposób zamierzają państwo uczynić ZWiV państwem godnym zainteresowania nowych mikronautów lub przywrócić dawnych obywateli FN? RE: Debata Prezydencka - Henryk Wespucci - 28 Cze 2020 Bardzo dobre pytanie. Osobiście uważam, że na chwilę obecną musimy przyzwyczaić się do obecnej sytuacji. Rewolucja już była, czas teraz zbudować wszystko na nowo. Tak kiedyś wspólnie z Wiktorem von Vihren z garapeńskiej partii PLEBES chcieliśmy zwrócić uwagę na to, że gwałtowne zmiany nie są wskazane. Tak też, jest teraz. Decyzja co do kierunku w jakim wszyscy będziemy wspólnie żeglować powinna być podjęta wspólnie, świadomie spokojnie. Na chwilę obecną jednak powinniśmy skupić się na sprawach bieżących, nie wybiegać zbytnio w sprawach wewnętrznych zbyt daleko. W mikronacjach sytuacja jest dynamiczna. Wszystko może się zdarzyć. Jakieś szczególniejsze planowanie nie ma większego sensu. Dlatego też na chwilę obecną trzeba ogarnąć to, co jest do ogarnięcia, dopiero później przeanalizować całą sytuację. Pozbierać opinii mieszkańców i samorządów. Bo to nie może wyglądać tak, że będzie to decyzja tylko jednego człowieka, jednego obozu. Poruszył Pan też kwestię promocji kraju. Mikronacje obecnie wymierają. Nie jest to problem tylko nas. Z problemem zanikającej aktywności i braku napływu nowych przyszło się mierzyć obecnie każdemu. Jedno jest pewne - odpowiedzialna polityka promocyjna jest kluczem do przetrwania, gdzie wygra albo większy, albo ten, kto ma większy potencjał "promocyjny" i wykorzystuje go w pełni. My obecnie nie wykorzystujemy nic, kompletnie nic. Po prostu nie istniejemy dla potencjalnego odbiorcy. Mikronacje są rozrywką niszową. Stąd też nakłady na promocje muszą być odpowiednio skierowane, przemyślane i odpowiednie. Moim celem jest stworzenie planu promocyjnego i wdrożenie go, którego celem będą zupełnie nowe osoby, nigdy wcześniej nie działające w mikronacjach. Uderzanie w powroty dawnych obywateli i podbieranie innym swoich obywateli nie rozwiązuje problemu, jest jedynie tymczasowym doraźnym zaspokojeniem potrzeb. Sam problem rozwleka się w czasie, a my mamy nadzieję, że został rozwiązany. W tym czasie sytuacja pogarsza się znacznie. Naszym targetem muszą być osoby spoza mikronacji, inaczej będziemy dalej wymierać w tym mordęczym tempie. RE: Debata Prezydencka - AleksanderNovak - 28 Cze 2020 Po mojej kandydaturze mogą państwo się spodziewać na pewno cierpliwości oraz wyrozumiałości dla Obywateli Związku i nie ucieknę w połowie mojej kadencji ani nie zmniejszę mojej aktywności jako Prezydent. Wiem co jest dobre dla rozwoju Związku oraz dla jego atrakcyjności i dlatego wszelkie ograniczanie swobody prowincji będzie źle wpływało na naszą różnorodność i nigdy nie podpiszę ustawy która ogranicza jakąkolwiek autonomię prowincji. Myślę że duża autonomia prowincji nadal bardzo dobrze przyciąga nowych mikronautów, jednak jeżeli chcemy przyciągnąć starych Obywateli FN to należy skończyć z starymi ideami przyłączania nowych mikronacji ponieważ uważam że stwarzają one jedynie problemy. Musimy starać się zachować profesjonalnie, wtedy będziemy uważani za godną mikronacje. Jestem za tym by wprowadzić w Związku nowy system który zaprowadzi porządek oraz równość przedstawiciela jak i Volkianu tak i Egvallandu a chodzi oczywiście o wprowadzenie Prezydium Związku WiV w który skład będzie wchodził przedstawiciel prowincji wybierany w owych prowincjach. Zastąpi on również Prezydenta ZWiV czyli głowę państwa. Przewodniczący Prezydium który będzie pełnił funkcję głowy państwa będzie wybierany na zmianę. Wszystko ma na celu by nie dyskryminować żadnego z narodów oraz zapobiegać konfliktom. Pewnie zauważyliście że opieram się na Bośni i Hercegowinie gdzie podobny system występuje i tam bardzo dobrze się sprawdza. Wiem że Prezydent nie może wprowadzić takich zmian dlatego będę jedynie o nie bardzo mocno ubiegał w radzie. RE: Debata Prezydencka - Artur Kardacz - 28 Cze 2020 A więc pierwsze pytanie już padło, wyrwał się z nim jeden z widzów. Ale to dobrze! Oby więcej takich pytań. Ja zaś zapytam się kandydatów dlaczego postanowili wystartować w tych wyborach. Bycie Pierwszym Prezydentem ZWiV to bardzo odpowiedzialne stanowisko, trzeba pokierować państwem tak, aby nie doprowadzić do ruiny już na samym początku. Pierwszy Prezydent ma zapewnić dobry grunt pod przyszłch Prezydentów/ Władców co jest bardzo wymagającym zadaniem. RE: Debata Prezydencka - Henryk Wespucci - 28 Cze 2020 Szanowni państwo - pozwolę się odnieść do wypowiedzi kontrkandydata - Aleksandra Novaka. Mówi on o profesjonalizmie, gdy sam swoich oponentów (Joahima von Ribbentropa) wyzywa od "chujów", "ciot". Szanowni państwo, czy chcecie takiego Prezydenta? Czy chcecie osoby, która mentalnie jest dwulatkiem? Proszę się zastanowić. Panie redaktorze, sprawa jest prosta. Kraj zaczął się walić od pamiętnych wyborów prezydenckich w FN, kiedy zmierzyłem się ze swoim świętej pamięci synem Kamiljanem de Harlinem von Wespuccim. To właśnie wtedy my wszyscy zniszczyliśmy kraj. Czy to wina tego młodego człowieka, który oddał życie za polityczną grę? Częściowo tak. Jednak winę ponoszą wszyscy. Od wyborców, komisję liczącą głosy, po mnie samego, że nie byłem w stanie wzbudzić w wyborcach zaufania na kolejną kadencję. Mój ówczesny program był zbyt bardzo oderwany od ówczesnej rzeczywistości, chociaż część z tych postulatów cześciowo zrealizowano w ramach rebrandingu z FN na ZWiV. Tak więc, chcę dokończyć, co zacząłem. Chcę dalej pomagać temu krajowi podnosić się z kolan. To, czy będzie to możliwe - zdecydują obywatele. Ja już jedną taką szanse miałem, której nie wykorzystałem. Dziś proszę o Wasze poparcie, pozwólcie mi kontynuować dzieło nowego porządku! RE: Debata Prezydencka - AleksanderNovak - 28 Cze 2020 Kandyduję na Prezydenta ZWiV ponieważ mam dosyć rządów poprzedników tego urzędu, proszę mi zaufać w tym że bardzo dobrze wiem jak kierować państwem dwóch narodów, musimy postawić na równą władze obu narodów oraz na niezależne sądy. Odniosę się teraz do mojego kontrkandydata, jeżeli wyzywam kogoś od chujów i ciot to muszę mieć bardzo duże powody natomiast Pan zbanował mnie na discordzie związku za co? Nie wiem. Co do prawa wetowania ustaw: jak najbardziej tak, Prezydent powinien mieć taką możliwość jednak jeżeli większość Obywateli ZWiV jest nie zadowolona można takową ustawę podać do sądu ale jeżeli któryś z narodów poczuje że ustawa narusza jego prawa lub dyskryminuje to uważam że ustawa powinna być podana do ponownego głosowania i może być uchwalona tylko jeżeli 2/3 narodu który poczuł że narusza się jego prawa odda głos za przyjęciem tego prawa. |