![]() |
|
Głosowanie nad zakończeniem Szczytu - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Kraje Koronne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=15) +--- Dział: Volkian (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=43) +---- Dział: Krasnodarska Dzielnica Rządowa (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=223) +----- Dział: Centralne Archiwum Rządowe (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=166) +------ Dział: V Szczyt Rady Państw Nordaty (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=524) +------- Dział: Sala Obrad (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=525) +------- Wątek: Głosowanie nad zakończeniem Szczytu (/showthread.php?tid=2868) |
Głosowanie nad zakończeniem Szczytu - Tarsycjusz Operar - 12 Cze 2020 Wasze Ekscelencje, Przechodzimy do zapowiedzianego głosowania, który formalnie zakończy V Szczyt Rady Państw Nordaty. Głosowanie potrwa do 13 czerwca do końca dnia. Zwracam się do Przedstawicieli Państw Stron RPN - Kto jest za zamknięciem V Szczytu Rady Państw Nordaty? Ze strony Ludowej Republiki Magnifikatu - Za RE: Głosowanie nad zakończeniem Szczytu - Karol Medycejski - 12 Cze 2020 Głosuję za. RE: Głosowanie nad zakończeniem Szczytu - Tarsycjusz Operar - 18 Cze 2020 Wasze Ekscelencje, Mimo tego, że Strona ZWiV w dalszym ciągu nie wyznaczyła swojego Przedstawiciela, to większością głosów oficjalnie zamknięto 14 czerwca V Szczyt RPN, który rozpoczął się w Federacji Nordackiej, a zakończył w Związku Winkulii i Volkianu. Zgodnie z przyjętym zwyczajem o kolejności lokalizacji Szczytów RPN w państwach członkowskich przewiduję, iż następny Szczyt odbędzie się w Ludowej Republice Magnifikatu. Informacje o szczegółach następnego Szczytu będą pojawiały się w najbliższym możliwym czasie. Abyśmy mogli w pełni uczestniczyć w pracach Rady Państw Nordaty między Szczytami przypominam Stronie ZWiV o powołaniu swojego Przedstawiciela. Dziękuję wszystkim za udział w naszym spotkaniu. RE: Głosowanie nad zakończeniem Szczytu - Artur Kardacz - 21 Cze 2020 Pozwolę sobie na taką małą dygresję bo zastanawiam się jak będzie wyglądała aktywności na szczycie w LRM. Skoro my mieliśmy niską ale nadal aktywności to co zrobi Magnifikat gdy w tym miesiącu napisał równe zero postów? Śmiem podważyć wybór Magnifikatu na kolejnego gospodarza RPNu, lepiej aby ten "zaszczyt" przejął jakiś kraj aktywny np. Bialenia. Oczywiście żeby nikt zaraz nie pomyślał że nasz szczyt był idealny. Był on beznadziejny, jest to faktem i mam tego pełną świadomość. Tak więc widząc aktywność u nas która nie była zadowalająca ale też nie zerowa, proszę osoby decyzyjne w RPN o zmianę gospodarza aby uniknąć podobnej sytuacji. Skoro my piszemy te 100 postów a Magnifikat zero to może być tylko gorzej. ![]()
RE: Głosowanie nad zakończeniem Szczytu - Tarsycjusz Operar - 21 Cze 2020 Szanowny Panie, Nie rozumiem, co ma do rzeczy aktywność w danym państwie do organizacji Szczytu RPN. Przypominam, że w debacie szczytowej a zwłaszcza w głosowaniach biorą udział przede wszystkim Przedstawiciele Państw Stron. Swoją drogą - czy ZWiV już powołał swojego Przedstawiciela do RPN? Napisał Pan, iż nie napisaliśmy ani jednego postu przez miesiąc - to prawda, jeżeli Pan liczy dni od 1 czerwca do 29 czerwca, jednakże prawdopodobnie Pan o czymś zapomniał. Mamy 21 czerwca, matematycznie równo trzeci tydzień, zatem do 29 czerwca pozostaje jeszcze ponad tydzień. Czy ma Pan stuprocentową pewność, iż przez te kolejne dni do końca miesiąca nie zostanie napisany ani jeden post w Ludowej Republice Magnifikatu? Nawet gdyby liczył Pan 30 dni wstecz licząc od dzisiaj (21 maja - 21 czerwca) to i w tym przypadku niestety nie ma Pan racji jakoby w mojej Ojczyźnie nie było aktywności przez miesiąc. Jeżeli ma Pan problemy z matematyką, to chętnie pomogę, ale proszę, aby Pan nie wprowadzał w błąd mikronautów. Szczyt obserwują nie tylko Państwa Strony, ale wiele innych krajów. Cieszę się, że śmiało potrafi Pan dostrzec liczne przeoczenia w V Szczycie. Jeżeli zgodnie z niepisaną zasadą kolejny Szczyt odbędzie się w Ludowej Republice Magnifikatu, wezmę pod uwagę to, o czym Państwo mówiliście podczas Szczytu o samym V Szczycie, aby z myślą o tym te niedociągnięcia się nie powtórzyły. RE: Głosowanie nad zakończeniem Szczytu - Artur Kardacz - 21 Cze 2020 1. Otóż aktywność w całym Państwie ma kolosalne znaczenie przy aktywności Szczytu. Skoro Państwo przez większość czasu nie prezentuje żadnej aktywności to dlaczego raportowanie ma się to zmienić? Szerzej napisałem o tym niżej. 2. Pełnej pewności nie mam ale widząc wasze zaangażowanie i aktywność śmiem sądzić że to bardzo prawdopodobny scenariusz. Tutaj odeśle do punktu pierwszego, państwo które nie prezentuje żadnej aktywności nie stanie raptownie na nogi. Cytat:Przypominam, że w debacie szczytowej a zwłaszcza w głosowaniach biorą udział przede wszystkim Przedstawiciele Państw Stron. Mam rozumieć że Szanowny Sekretarz RPNu ma zamiar odwalić papierkową robotę i niech sobie dalej dyskutują? No ja myślałem że organizator Szczytu ma obowiązek poprowadzić aktywność, zainicjować oraz uczestniczyć w dyskusji i zachęcić innych do uczestnictwa. Ale co ja tam wiem. 3. Brak konkretnych argumentów to atakujemy? Tania zagrywka ludzi wam podobnych. Ale skoro przywołujecie tutaj czas od 21 maja do 21 czerwca (a właściwie od 22 maja do 20 czerwca) to proszę napisać ile LRM napisało postów w tym okresie? Może zrobię to ja żeby nie było manipulacji. Otóż równe 3, cóż to za kolosalne liczby. ![]() ![]() Jak widać na powyższych statystykach aktywność w LRM diametralnie spadła i nic nie gwarantuje że wróci ona na organizowany Szczyt. Chyba że mówimy o takiej aktywności gdzie główny Sekretarz RPNu zainicjował kilka głosowań, napisał jeszcze mniej wypowiedzi i resztę miał w nosie. Apeluje o przeniesienie Szczytu do bardziej aktywnego kraju. Szczyt w LRM może skutkować tym co było tutaj, czyli minimalnym zainteresowaniem i aktywnością. Organizator Szczytu musi charakteryzować się dużą aktywnością aby pobudzić Szczyt i pokazać innym że warto się tym zainteresować. Co ma do zaoferowania kraj pogrążony w głębokim marmazmie? Nie popełniajcie drugi raz tego błędu. Dla smaczku przytoczę jeszcze jedną statystykę, a mianowicie aktywność na Szczycie który już odbywał się w LRM. Otóż uwaga, uwaga podczas III Szczytu RPN organizowanego w Ludowej Republice Magnifikatu napisano aż 38 postów. ![]() Zaś podczas V Szczytu który uważany jest za najgorszy w historii napisano, w samym dziale obrad, 79 postów (odliczając dzisiejsze wywody daje nam to 76 postów). Oczywiście ta statystyka nie ma na celu pokazania że ZWiV wypadło lepiej od Magnifikatu, lecz fakt że nawet jak LRM prezentowało zadowalającą aktywność to i tak nie było przełożenia tego na Szczyt. P.S to dlaczego nie ma powołanego Przedstawiciela i w najbliższym czasie nie będzie już dawno napisałem. Nawet na forum Bialenii ale widać z jakim zainteresowaniem spotkało się to Szanownego Sekretarza. RE: Głosowanie nad zakończeniem Szczytu - Henryk Wespucci - 21 Cze 2020 Nie wypada mi się nie zgodzić z Arturem Kardaczem. Jestem bardzo zaniepokojony obecnym stanem aktywności w kraju, który ma niedługo gościć VI Szczyt Rady Państw Nordaty. Jeżeli FN i ZWiV nie były w stanie podtrzymać jakiegokolwiek ducha szczytu pomimo i tak dobrej aktywności, jak na zawirowania polityczne, zmiany prawne itd. Wszystko to powoduje, że szczyt w Magnifikacie może okazać się jeszcze większym niewypałem. Proszę traktować to jako nie wścipskość i uszczypliwość, a wyraz troski o RPN, którym Szanowny zarządza. |