Związek Winkulijski
Opamiętajcie się - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Podziemia Zamku Królewskiego (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=39)
+--- Dział: Fora Archiwalne pozostałych państw (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=949)
+---- Dział: Związek Kalkilistycznych Republik Muratyckich (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=281)
+----- Dział: Samorządy Uleńskie (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=57)
+------ Dział: Koribijski Ulen (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=283)
+------ Wątek: Opamiętajcie się (/showthread.php?tid=2588)

Strony: 1 2

Opamiętajcie się - Albert Fryderyk de Espada - 11 Mar 2020

Jako iż nie mogę wypowiadać się w Voxlandzko-Westlandzkim Ulenie skomentuję całą zaistniałą sytuację z pozycji Mieszkańca Koribijskiego Ulenu.

Jest dla mnie czynem haniebnym i niegodnym człowieka postępowanie I Towarzysza Waksmana oraz Towarzysza Augusta, czy już do reszty zatraciliście się w tym szaleństwie, postępowanie z zasadą "jeżeli idę na dno to zabiorę ze sobą jak najwięcej zdołam" zasada stosowana przez pana Fazila Emre, czy chcemy aby takimi nas zapamiętano, ta zasada doprowadzi nas do zguby i w jakim stawia nas to świetle. Autorytarnego państwa które nie może pogodzić się z rzeczywistością, i za wszelką cenę próbuję ją nadpisać na własną korzyść.
Za wszelką cenę będę starał się zażegnać ten konflikt dyplomatycznie gdyż widzą jak brat przeciwko bratu staje nie mogę stać obok obojętnie.
Nie jestem też specjalnie nastawiony po stronie rządu i sądu FN lecz jestem przekonany że drogą rozmowy i negocjacji uda nam się dotrzeć do porozumienia.
Jeszcze raz proszę wszystkich aby się opamiętali, bo sami dal siebie stanowimy większe zagrożenie niż nasz jakikolwiek inny wróg, sami możemy teraz decydować czy chcemy podążać tą ścieżką. Ja mogę tylko pomagać, wybór należy do was.

Re: Opamiętajcie się - Waksman - 11 Mar 2020

Ale co my takiego robimy? Bo zabieramy to co Nasze? Bo ludzie z własnej woli chcą się wyprowadzić na tereny swojego kraju? Heniebne jest Wasze postępowanie Towarzyszu Dowódco. Niegodnym dowódcy Armii Kramasza, armii wyzwolicielskiej ZP jest, aby zamiast wspomóc swój kraj w potrzebie krytykował jego Najwyższe Władze. Szanuję Waszą opinię na ten temat, jednakże nie zgadzam się jakobyśmy czynili postępowania niegodne i haniebne.

Re: Opamiętajcie się - Albert Fryderyk de Espada - 11 Mar 2020

Mógłbym kochać swój naród ale żeby nie zginą trzeba naprawiać swoje błędy, mimo tego iż nie zaczęliśmy tej wojny to tylko ją napędzamy a tylko pan I Towarzyszu może to zatrzymać, nie mogę patrzeć jak mój kraj wykrwawia się w konflikcie którego można było uniknąć.
Jeżeli okaże się to konieczne podejmę niezbędne kroki aby interweniować lecz dyplomacja i rozmowa to nasza najlepsza opcja, radzę panu to rozważyć bo ten konflikt będzie zgubą i dla nas i dla nich, dwa braterskie narody same się wykrwawią a skorzystają na tym tylko wrogowie Federacji Nordackije.

Ja swój Naród kocham, dlatego nie pozwolę na to, żeby obywatele ZKRM musieli żyć z dala od swojej ojczyzny, którą im z przymusu zabrano. Nie ma żadnej wojny. Nie wiem o czym Wy bredzicie, nie wiem co braliście, ale natychmiast to odstawcie. Nie możecie podjąć żadnej akcji zbrojnej bez mojej uprzedniej zgody. Złamanie tej zasady będzie równoznaczne ze zdradą ojczyzny i zbrojnymi rozruchami, co jest wysoko karane w tym kraju. Rozmowy ze stroną władz federacyjnych są prowadzone. Proszę się niczego nie obawiać i niczego nie robić w AK bez mojego polecenia.

Re: Opamiętajcie się - Joahim von Ribertrop - 11 Mar 2020

Ale to prawda. Zachowuje się pan Pierwszy Towarzyszu jak Aleksander, po włączeniu ZP do ZKRM. Ale gdy on zrobił emigrację, było to niby ,,nielegalne", nie nastąpiło itd. A ja polecam opanować Augusta, bo jego słowa o ,,odrodzeniu Voxlandzko-Westlandzkiego Ulenu", przynajmniej dla mnie, brzmi jak zdrada stanu.

Re: Opamiętajcie się - Albert Fryderyk de Espada - 11 Mar 2020

Słowo 'wojna" jest raczej merytoryczne i ma na celu zaznaczyć wyraźny konflikt, odnośnie podjęcia działań to zgadzam się z panem, jeżeli taka będzie wola Towarzysza stawię się na wezwanie, lecz przede wszystkim leży mi na sercu dobro mojego domu, a to co dzieje się w ZKRM nie napawa optymizmem, bo co z tego że ludność migruje jeżeli nie jest to w żaden sposób kontrolowanie, w pierwszej kolejności powinniśmy zadbać o to aby ci ludzie miele do czego przyjechać.

Ocenianie czy coś brzmi jak zdrada czy nie zostawcie mnie, Towarzyszu. Nigdy nie porównujcie PT ZKRM do novaka, jest to uważane za jedne z najbardziej wulgarnych wyzwisk na terenie tego kraju. A wyzywanie od czegokolwiek Pierwszego Towarzysza jest surowo karane. Niby "nielegalne", bo novak nie umie w narrację. My nie mówimy, że nagle z czterech liter wyemigrowało sobie 450 tys. osób. Autobusy wciąż jadą do granicy z ZKRM, której jeszcze nie przekroczyły. Nasza narracja jest realistyczna i bierze pod uwagę czas. Cały proces potrwa kilka dni, a nie tak jak w przypadku novaka - kilka minut.

Albert Fryderyk de Espada napisał(a):odnośnie podjęcia działań to zgadzam się z panem, jeżeli taka będzie wola Towarzysza stawię się na wezwanie,
Cieszy mnie taka postawa, Towarzyszu Zastępco!

Albert Fryderyk de Espada napisał(a):przede wszystkim leży mi na sercu dobro mojego domu, a to co dzieje się w ZKRM nie napawa optymizmem, bo co z tego że ludność migruje jeżeli nie jest to w żaden sposób kontrolowanie, w pierwszej kolejności powinniśmy zadbać o to aby ci ludzie miele do czego przyjechać.
Mam do tego taki sam stosunek jak Wy. Cała ewakuacja jest w stu procentach kontrolowana. Ludzie mają do czego wracać, ba, mają już nawet zapewnione mieszkania, które czekają już na nich w większych miasta ZKRM, a także, w większej ilości, w Azymuckim Ulenie, który dzięki tej akcji będziemy stopniowo zaludniać. Proszę się nie martwić, wszystko przebiega zgodnie z planem i poszanowaniem ludzkiej wolności.

No nie. Bo nie pytając się nikogo o zdanie wywozi pan, Towarzyszu, 450 tys. ludzi, i jeszcze głosi, że w ZPViW zostało 4,5 tys. ludzi*, zupełnie olewając to, co w wątku o emigracji mówiłem.

*Chyba że znowu się pan wkurzył, i uznał że Voxima nie istnieje- wtedy to 4,5 tys. ludzi mogło zostać (nie wiem ile ich tam w Westlandzie było).

Narracja ewakuacyjna opisuje proces ewakuacji terenów Westlandu, a nie Voximy. To nie jest trudne do wygłówkowania. Nie pytałem? Narracyjni obywatele dostali wybór. Większość z nich wolała rządy muratyckie, bardziej ogarnięte i rozwinięte, a to już nie moja wina Wink

Waksman napisał(a):Większość z nich wolała rządy muratyckie, bardziej ogarnięte i rozwinięte, a to już nie moja wina Wink
Czyli Rada Ministrów Federacji Nordackiej jest rządem nieogarniętym i nie rozwiniętym? Nic już nie kumam...