![]() |
|
NSF/2020/4 - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Podziemia Zamku Królewskiego (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=39) +--- Dział: Forum Archiwalne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=628) +---- Dział: Archiwa (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=33) +----- Dział: Archiwum Związku Winkulii i Volkianu (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=536) +------ Dział: Archiwum publiczne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=129) +------- Dział: Władze (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=29) +-------- Dział: Naczelny Sąd Federalny (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=177) +-------- Wątek: NSF/2020/4 (/showthread.php?tid=2435) Strony:
1
2
|
NSF/2020/4 - Waksman - 24 Lut 2020 Zwierzogród, 23 lutego 2020 roku Naczelny Sąd Federalny
Wydział Cywilny ul. Więzienna 1a Jogurtowice 00-001 Powód Kaspar Waksman-Dëter Prokurator Generalny Pozwany Aleksander Novak Obywatel Federacji Nordackiej Pozew Wysoki Sądzie! Oskarżam obywatela Federacji Nordackiej Aleksandra Novaka o złamanie ust. 3. art. 14 Kodeksu Karnego Federacji Nordackiej, tj. "3. Podejmowanie działań mających na celu naruszenie niepodległości Federacji Nordackiej bądź oderwanie od niej części ziem,". Wnoszę o skazanie pozwanego na karę banicji. Pozwany dnia 23 lutego 2020 roku o godzinie 19:15 w wątku zatytułowanym "Pytanie", w którym toczyła się dyskusja o włączeniu ZPViW do ZSRM odpowiedział postem w którym zachęcał współobywatela do rozpoczęcia zbrojnego przewrotu mającego na celu odłączenie Voxlandzko-Westlandzkiego Ulenu od ZSRM, co idzie za tym - od Federacji (zał. 1). Następnie o 22:43 pozwany opublikował posta w tym samym temacie w którym tym razem namawiał do otwartego bojkotowania zawartego traktatu (zał. 2). Na końcu, o godzinie 23:36 pozwany stworzył wątek o nazwie "Apeluję" w którym, jak nazwa wskazuje, nawoływał ponownie do bojktowania traktatu i samej procedury włączenie ZPViW do ZSRM, która była w stu procentach prawomocna (zał. 3). Prokuratura Generalna wniosła o skazanie pozwanego na karę banicji nie tylko ze względu na złamania przytoczonego ustępu i artykułu, ale także ze względu na przeszłościowe działania obywatela Novaka, który nie raz pogarszał opinię nt. Federacji Nordackiej za granicą, a także zawierał nielegalne traktaty będąc obywatelem Egvallandu. Banicja tego delikwenta zapobiegnie dalszej eskalacji pogorszania opinii o FN na arenie międzynarodowej. [nofficial]ZAŁĄCZNIKI: Załącznik 1: ![]() Załącznik 2: ![]() Załącznik 3: [/nofficial]/-/ Prokurator Generalny
Kaspar Waksman-Dëter Re: Pozew: Prokurator Generalny vs Aleksander Novak - Waksman - 03 Mar 2020 Przypominam o pozwie. Nie chcę, żeby sprawa się przedawniła. Re: Pozew: Prokurator Generalny vs Aleksander Novak - Mateusz Żmigrodzki - 03 Mar 2020 POSTANOWIENIE PREZESA NACZELNEGO SĄDU FEDERALNEGO
Postanawia się wszcząć się postępowanie karne z oskarżenia Prokuratora Generalnego Kaspara Waksmana przeciwko obywatelowi Aleksandrowi Novakowi, o to że dokonał on złamania art. 14 ust. 3. Kodeksu Karnego Federacji Nordackiej z 18 września 2019 roku. Obywatel Novak miał dokonać tego dnia 23 lutego 2020 roku o godzinie 19:15 w wątku na forum państwowym zatytułowanym "Pytanie", w którym toczyła się dyskusja o włączeniu Zjednoczonego Państwa Voxlandu i Westlandu do Związku Socjalistycznych republik Muratyckich, nawoływał on do zbrojnego przewrotu mającego na celu odłączenie Voxlandzkiego-Westlandzkiego Ulenu od ZSRM oraz do bojkotowania traktatu o przyłączeniu ZPViW do ZSRM. Do składu orzekającego wyznacza się sędziego NSF - Mateusza Żmigrodzkiego. Obywatelowi Novakowi nadaje się status oskarżonego, a Prokuratorowi Waksmanowi status oskarżyciela. Sprawie nadaje się syganturę NSF/2020/4. Przypomina się że strony postępowania mają prawo do ustanowienia swoich pełnomocników. Mają na to czas do godz. 20:00 dzisiejszego dnia. Prezes Naczelnego Sądu Federalnego
Mateusz Żmigrodzki Re: Pozew: Prokurator Generalny vs Aleksander Novak - Waksman - 03 Mar 2020 Wysoki Sądzie! Nie zgłaszam pełnomocnika. Re: Pozew: Prokurator Generalny vs Aleksander Novak - AleksanderNovak - 03 Mar 2020 Wysoki Sądzie! Co do Zał. 1. to był to zwykły, najzwyklejszy dowcip, napisałem nawet XD co w definicji - Cytat:Śmiech z czegoś tak dziwnego, że aż śmiesznegowłaśnie, możecie mi za to co najwyżej grzywną dać, a kara banicji to przesada. Reszta (Zał. 2., 3.) nie nawoływałem do żadnej wojny czy odłączenia granic FN. Po prostu nawoływałem do wsparcia oraz unieważnienia traktatu który nie wiadomo czy w ogóle był zgodny z konstytucją, a nawet jak nie jest, i by się unieważnił traktat to ZP tymczasowo byłoby pod kontrolą rządu centralnego, a nie niepodległe. Nie napisałem że chcę odłączenia, ba! nawet w jednym poście tak napisałem lecz niestety już nie pamiętam jakim, ale przysięgam że gdzieś tak napisałem. Re: NSF/2020/4 - Mateusz Żmigrodzki - 04 Mar 2020 Dziękuję panie Aleksandrze za to stanowisko, uznaję iż jest to Pańskie odniesienie się do całej sprawy. Czy strony postępowania chciałyby złożyć jakieś wnioski dowodowe, zgłosić świadków, czy też wygłosić jakieś inne oświadczenia? Jeśli tak, to strony mają na to czas do 21:00 dzisiejszego dnia, po czym Sąd przejdzie do orzekania. Re: NSF/2020/4 - Waksman - 04 Mar 2020 [nofficial]Wysoki Sądzie! Chciałbym wygłosić oświadczenie. Będzie ono dotyczyło powodów dla których zawnioskowałem o karę banicji dla oskarżonego. Jak wiemy Aleksander Novak jest postacią bardzo kontrowersyjną. Pokusić by się można o stwierdzenie, że nawet bardziej kontrowersyjną niż Pan, którego ma na awatarze. Od momentu jego pojawienia się w Federacji, tj. jego aktywniejszego udziały w życiu społecznym i politycznym tego kraju, można było zaobserwować liczne nieciekawe i niepokojące sytuacje, które obracały się głównie jak nie tylko wokół jego osoby. Poczynając od sytuacji z Wyspą Winewą i jego działaniem jako jej zarządcy gdy nawiązał nielegalny traktat, idąc przez liczne i bezpodstawne skargi do Reżimu Administracyjnego, kończąc na całej hucpie na ZSRM podczas włączania ZPViW do Związku, której przewodził. Jest to człowiek totalnie nie posiadający żadnej ogłady ani kultury osobistej, nie wspominając o umiejętności dobierania języka do miejsca i sytuacji w której się znajduje. Często przeklina, wyklina, a jak mu coś nie idzie, to wyzywa wszystkich dookoła, po czym idzie na fora innych mikronacji, gdzie robi dokładnie to samo co przynosi wstyd naszemu państwu. Powiem otwarcie - uważam, że Aleksander Novak jest szkodnikiem, który z każdym kolejnym dniem pogarsza wizerunek Federacji Nordackiej na arenie międzynarodowej. Napomnę również, że został on wydalony z większych mikronacji takich jak Księstwo Sarmacji czy Królestwo Dreamlandu. Nie bez powodu, bo i tam wykazywał zachowania nieodpowiednie i oburzające opinię publiczną. Jaki stosunek do tego człowieka mają nasi obywatele? To łatwo zbadać, nawet nie trzeba pytać, bo wszyscy sądzą o nim to samo - hucpiarz, osoba z brakiem kultury i ogłady. Nie możemy pozwolić na to żeby taki człowiek egzystował dalej w naszym społeczeństwie, które chcemy zamienić w czyste, zdrowe. Obywatel Novak przynosi mu chorobę, jest niczym realowy koronawirus, który raz się uaktywnia i osłabia cały organizm, a raz zamiera i nie ma po nim żadnego śladu. Jednak w naszym przypadku istnieje jedno lekarstwo - banicja o którą wnioskuję, i którą podtrzymuję. Dziękuję.[/nofficial] Re: NSF/2020/4 - AleksanderNovak - 04 Mar 2020 Ja tylko przypominam, że każdy popełnia błędy. Pan przecież sfałszował wybory, ja nawet bym o tym nie pomyślał. Nigdy nie nawiązałem żadnego nielegalnego traktatu, nawet nie powstał jego projekt a tylko rozmowy o współpracy. Odpowiem również, a co ma piernik do wiatraka, na jakiej podstawie prawnej (prócz oczywiście pańskich zarzutów dotyczących "próbę oderwania ziem FN") żąda Pan dać banicję? Brak kultury? Przeklinanie? Pan przecież włączył ZP do ZSRM bez konsultacji ze mną, bez żadnego powiadamiania, gdy się temu sprzeciwiłem to dał mi Pan bana, ukrył u mnie ZSRM forum i dowidzenia. To że dostałem bana u innych mikronacji nie oznacza że mam dostać też tutaj. Ja też sobie mogę wnioskować o banicje bo np. Pan mnie denerwuje i robi nie potrzebne pozwy, Wypierdzieliłeś mnie z forum ZSRM to jeszcze musisz pozwy składać. Mam wrażenie że chcesz mnie się pozbyć siłą. Ale nie łamię prawa, przeklinać i wyzywać od kurew mogę ile mi się podoba i nic Panu do tego. Dziękuję. Re: NSF/2020/4 - Waksman - 04 Mar 2020 Nie mam zamiaru się odnosić do całości bo to nie jest miejsce do tego, ale odniosę się do tego jednego fragmentu: AleksanderNovak napisał(a):Ale nie łamię prawa, przeklinać i wyzywać od kurew mogę ile mi się podoba i nic Panu do tego.Łamie Pan, i to nagminnie. Kodeks Karny dotyczy wszystkich włącznie z Panem. Nie może Pan wyzywać od "kur**" ile się Panu podoba, bo jest to wbrew prawu, a robienie tego nagminnie jest zagrożone karą do 1 miesiąca pozbawienia wolności. Pan zaś wyzywa bardziej niż słowo "nagminnie" sobą obejmuje, więc zapis ten został złamany przez Pana kilkakrotnie. To powinno spotkać się z surowszą karą. Przynosi Pan wstyd Federacji swoim działaniem, dlatego chcemy się Pana pozbyć. Nie będziemy tolerowali takiego zachowania. Wysoki Sądzie, nadal podtrzymuję swój wniosek o banicję dla Aleksandra Novaka. Re: NSF/2020/4 - AleksanderNovak - 04 Mar 2020 Waksman napisał(a):Nie mam zamiaru się odnosić do całości bo to nie jest miejsce do tego, ale odniosę się do tego jednego fragmentu: No dobrze, KK, rozumiem, w tym ma Pan rację. Lecz ja teraz mogę podać że Pan mnie zniesławił co też jest przestępstwem, choć nie znam się na tym. I kto prócz Pana chce się mnie pozbyć? Bo użył Pan liczby mnogiej, jeżeli jest Pan takim dobrym Prokuratorem Generalnym to proszę zająć się panem Augustem von Sparasanem bo ile razy mnie to już zniesławił. |