Związek Winkulijski
Winkulijski Instytut Statystyczny (WIS) - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Podziemia Zamku Królewskiego (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=39)
+--- Dział: Forum Archiwalne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=628)
+---- Dział: Wiadomości z kraju (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=187)
+---- Wątek: Winkulijski Instytut Statystyczny (WIS) (/showthread.php?tid=2273)

Winkulijski Instytut Statystyczny (WIS) - Erik Otton von Hohenburg - 01 Lut 2020

Winkulijski Instytut Statystyczny — to organizacja pozarządowa (na ten moment jeszcze nie zarejestrowana u władz WRE), której celem jest pozyskiwanie i następnie upublicznianie informacji dotyczących niektórych dziedzin życia publicznego Winkulijskiej Republiki Egvallandu oraz (w mniejszym stopniu) innych prowincji Federacji Nordackiej i innych państw Mikroświata.

Z dotychczas pozyskanych przez WIS informacji wynika, że:
  • W grudniu napisane zostało 369 postów w dziale Winkulijskiej Republiki Egvallandu, zauważalny jest znaczny progres w porównaniu z grudniem ubiegłego roku, kiedy to napisane zostało zaledwie 212 postów.

• W tym miesiącu w Zjednoczonym Państwie Voxlandu i Westlandu napisanych zostało 220 postów. Należy przy tym zaznaczyć, że są znami od 20 stycznia.

• Jako, że instytut powstał spontanicznie z mojej inicjatywy, nie pobrane zostały dane z Muratyki i Volkianu, gdyż wymagałoby to znajomości stanu z dnia 1 stycznia. Jednakże pobrane zostały już dane, które umożliwią zestawienie aktywności i tych prowincji.

Re: Winkulijski Instytut Statystyczny (WIS) - Adam Aleksander II - 01 Lut 2020

A aktywność ogólno-efeńska jak się miała przez ten miesiąc?

Re: Winkulijski Instytut Statystyczny (WIS) - Erik Otton von Hohenburg - 01 Lut 2020

Adam Aleksander II napisał(a):A aktywność ogólno-efeńska jak się miała przez ten miesiąc?

To zagadnienie nie leżało w zainteresowaniach instytutu, a poza tym jak już chyba wspomniałem instytut nie zebrał danych na temat aktywności ogolnopaństwowej, ponieważ pomysł jego założenia pojawił się dopiero... dziś Smile może niebawem w Suderlandzie ukaże się ranking aktywności, i wówczas się tego dowiemy (tak przypuszczam, że jest to więcej niż 1000 postów).

Re: Winkulijski Instytut Statystyczny (WIS) - Erik Otton von Hohenburg - 29 Lut 2020

Z danych pozyskanych przez WIS wynika, że najaktywniejszą prowincją w tym miesiącu (dane pobrano 29 lutego o godzinie 15:55) był Związek Socjalistycznych Republik Muratyckich z wynikiem 683 postów, należy przy tym zaznaczyć, że conajmniej 220 postawi z wyżej wymienionej liczby trafiło na forum ZSRM wraz z włączeniem ZP w jego skład, i są liczone jako nowe posty pomimo tego że w rzeczywistości zostały one napisane w zeszłym miesiącu.

Winkulijska Republika Egvallandu tym razem zajęła drugie miejsce pod względem aktywności z liczbą 234 postów, zauważalny jest spadek naszej aktywności o aż 135 postów w stosunku do ubiegłego miesiąca.

Socjalistyczna Republika Volkianu kończy ten miesiąc z wynikiem 38 postów.

Re: Winkulijski Instytut Statystyczny (WIS) - Waksman - 29 Lut 2020

Bardzo cieszy mnie tak duża aktywność ZSRM, oby tak dalej! Martwi mnie jednak kondycja Volkianu, który kreuje się na niewiadomo jaką potęgę, a w jednym miesiącu tylko 38 postów napisał. Trzymam kciuki za naprawę aktywności w bratnim państwie! Tego samego życzę Egvallandowi Wink

Re: Winkulijski Instytut Statystyczny (WIS) - Erik Otton von Hohenburg - 29 Lut 2020

Gratuluję ZSRM zajęcia tak wysokiej pozycji w naszym rankingu oraz dziękuję za życzenia względem Egvallandu, a także pozwolę sobie podpisać się pod życzenia zaadresowane do Volkiańczyków o to aby i w ich państwie zagościła jak najwyższa aktywność. Oglnie to uważam, że WRE mimo wszystko wypadła całkiem nieźle, biorąc pod uwagę zatrzymanie wielu narracyjnych projektów i brak czasu u czołowych obywateli naszego kraju, byłem nawet nieco zaskoczony tym stosunkowo dobrym wynikiem Smile

W najbliższym czasie skupię się bardziej na dzialności kulturalnej i narracyjnej aniżeli legislacyjnej w mojej polityce wewnętrznej.

Re: Winkulijski Instytut Statystyczny (WIS) - Davy Jones - 09 Mar 2020

Brawo Egvalland! 234 postów to bardzo dużo, może gdybym był bardziej aktywny to by tych postów było więcej.

Re: Winkulijski Instytut Statystyczny (WIS) - Erik Otton von Hohenburg - 09 Mar 2020

Witam Szanownego ponownie!

Davy Jones napisał(a):Brawo Egvalland! 234 postów to bardzo dużo, może gdybym był bardziej aktywny to by tych postów było więcej.

Może, aczkolwiek nie uważam to za, aż tak istotne. W każdym razie, mnie bardziej cieszy powrót członka naszej społeczności oraz dobra zabawa od samych cyferek na liczniku Smile