Związek Winkulijski
Burza w Egvallandzie - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Podziemia Zamku Królewskiego (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=39)
+--- Dział: Forum Archiwalne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=628)
+---- Dział: Wiadomości z kraju (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=187)
+---- Wątek: Burza w Egvallandzie (/showthread.php?tid=2159)

Strony: 1 2 3 4

Burza w Egvallandzie - Artur Kardacz - 20 Sty 2020

Dziś w Kanugardzie i innych większych miastach zebrała się manifestacja przeciwko przyłączeniu ZP Voxlandi i Westlandu do Federacji Nordackiej. Dziś Prezydenta Kamiljan de Harlin von Wespucci podpisał traktat o włączeniu tych państw do FN. Na placu zjawił się główny przeciwnik tego traktatu Hrabia Artur Kardacz z Egvallandu. Wszedł on na pomnik Egvala i przemówił to zgromadzonych: Obywatele Egvallandu, Volkianu czy też ZSRM! Dziś nadchodzi dzień wielkiej próby! Próby aby przeciwstawić się imperialistycznym działaniom naszych władz! Przez cały czas walczymy z łatką imperialistów a tymczasem nasz Prezydenta podpisuje traktaty o włączeniu innego Państwa. Pytam się Prezydenta jakie będą z tego profity. Czy zyskamy nowych obywateli? Nie, większość obywateli tych krajów jest już obywatelami FN. Zyskamy kulturę, stabilność, dużo postów? Przepraszam bardzo ale nie ma żadnej gwarancji że te państwo będzie aktywne. Z czystego rachunku wychodzi że nie zyskamy nic.... jedynie kolejne piksele które za kilka miesięcy będzie trzeba wyrzucić. Czemu nikt nie dał szansy Dalerii? Ona też nie dawała nowych obywateli, też nie było gwarancji super aktywności a mimo to została wyrzucona. Czy ZP też wyrzucicie? Obywatele wszystkich prowincji! Wzywam was do okazania niezadowolenia z poczynań Prezydenta! Niech Kamiljan de Harlin von Wespucci wie że obywatele są niezadowoleni!

RE: Burza w Egvallandzie - AleksanderNovak - 20 Sty 2020

Nagle z tyłu tłumu z mikrofonem przyszedł sam Aleksander Novak i przemówił: Witajcie! Wiem że nie każdemu może się podobać nowa prowincja, lecz dajcie jej szansę! Prezydent Harlin w programie napisał że będzie przyjmował nowe państwa, wygrał je więc realizuje swój program .

RE: Burza w Egvallandzie - Adam Aleksander II - 20 Sty 2020

Dla mnie jest to śmieszne. Większość obywateli jest przeciwko temu, wszyscy za granicą mówią, że to posunięcie jest kolejnym przejawem pikselożerstwa, a mimo tego do FN dołącza się prowincja, która jest tylko w połowie oznaczona na mapie, a jeden z jej mieszkańców robi od pewnego czasu syf na forum i discordzie.

Adam Aleksander II napisał(a):Dla mnie jest to śmieszne. Większość obywateli jest przeciwko temu, wszyscy za granicą mówią, że to posunięcie jest kolejnym przejawem pikselożerstwa, a mimo tego do FN dołącza się prowincja, która jest tylko w połowie oznaczona na mapie, a jeden z jej mieszkańców robi od pewnego czasu syf na forum i discordzie.

W traktacie jest napisane że jak będziemy mieli mniej niż 4 obywateli to wywali nas FN.

RE: Burza w Egvallandzie - Kamiljan de Harlin - 20 Sty 2020

Artur Kardacz napisał(a):Czy ZP też wyrzucicie?
Tak, jest to zapisane w traktacie. Jeśli prowincja w ciągu 3 miesięcy nie spełni zawartych w nim wymagań, zostanie wyrzucona.

Ta umowa bez wątpienia opłaci się FN. Widziałem jak ciężko pracowali na poprzednich forach obywatele Zjednoczonego Państwa.

Novak też ciężko pracował, wyzywając wszystkich od kurew i obrażając się ciągle? Kiedy zostanie usunięty z funkcji ministra?

Adam Aleksander II napisał(a):Novak też ciężko pracował, wyzywając wszystkich od kurew i obrażając się ciągle? Kiedy zostanie usunięty z funkcji ministra?

Wybraliście demokratycznie i legalnie Prezydenta Harlina. Przedtem przedstawił skład rady ministrów.

A teraz ty kompromitujesz państwo i wyzywasz obywateli. Nikt nie chce, żebyś był ministrem.

Adam Aleksander II napisał(a):A teraz ty kompromitujesz państwo i wyzywasz obywateli. Nikt nie chce, żebyś był ministrem.

Eghm ja tylko przypominam że Henryk Wespucci w czasie jego kadencji też mnie wyzywał od chujów i kurew,

RE: Burza w Egvallandzie - August vHS - 20 Sty 2020

August von Hippogriff rozejrzał się wśród tłumu, chwilę posłuchał, spojrzał na egvallandzkich niebo i stwierdził: Będzie burza, wracam wziąć parasol. Po czym poszedł dalej.