Związek Winkulijski
Projekt uchwały ws. nadania odznaczenia - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Podziemia Zamku Królewskiego (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=39)
+--- Dział: Forum Archiwalne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=628)
+---- Dział: Archiwa (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=33)
+----- Dział: Archiwum Związku Winkulii i Volkianu (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=536)
+----- Wątek: Projekt uchwały ws. nadania odznaczenia (/showthread.php?tid=2147)

Strony: 1 2

Projekt uchwały ws. nadania odznaczenia - Erik Otton von Hohenburg - 19 Sty 2020

Wysoka Izbo!

Zgłaszam projekt uchwały Izby Poselskiej wnoszący w imieniu obywateli Winkulijskiej Republiki Egvallandu do Prezydenta o odznaczenie 3 obcokrajowców, którym moim zdaniem nasza republika bardzo wiele zawdzięcza! Przyjęcie niniejszej uchwały przez Izbę Poselską jest nie tylko wyrazem wdzięczności, ale również sygnałem do zacieśniania relacji łączących nas z innyni państwami.

[nofficial]
Art. 1.

Na podstawie art. 2. ust. 3. ustawy Izby Poselskiej z dnia 5 sierpnia 2019 r. o odznaczeniach państwowych, Izba Poselska jako konstytucyjny organ państwa, reprezentujący wszystkich obywateli Winkulijskiej Republiki Egvallandu, doceniając ichniejsze zasługi na rzecz Egvallandu, i pragnąc złożyć najserdeczniejsze podziękowania za ich trud i pracę włożoną w rozwój relacji łączących Winkulię z innymi państwami, przedstawia Prezydentowi następujących kandydatów do odznaczenia Orderem cudzoziemca:

1. Jan von Rainer 
2. Santiago Vilarte von Hippogriff
3. Tadeo von Hippogriff

Art. 2.

Prosi się Prezydenta o to aby każdemu odznaczonemu Orderem cudzoziemca przysługuje gratyfikacja w wysokości 5000 renów.

Uchwała wchodzi w życie z dniem ogłoszenia.[/nofficial]

RE: Projekt uchwały ws. nadania odznaczenia - AleksanderNovak - 19 Sty 2020

Myślę że można by napisać co zawdzięcza republika tym ludziom, troszkę ogólnie.

RE: Projekt uchwały ws. nadania odznaczenia - Artur Kardacz - 19 Sty 2020

Rozpoczynam debatę która potrwa do 22 stycznia.

Nie widzę potrzeby podawania dokładnych powodów za co są te odznaczenie. Wiemy co Panowie zrobili dla naszego kraju. Jednak nie jestem temu przeciwny, jeśli autor chcę to takie informacje może wprowadzić.

RE: Projekt uchwały ws. nadania odznaczenia - Erik Otton von Hohenburg - 19 Sty 2020

Myślę, że nie ma takiej potrzeby, aczkolwiek w uzasadnieniu mogłem lepiej przybliżyć te postacie Posłom IP — Jan von Rainer był Attache wojskowym Najjaśniejszej Republiki Garapeńskiej w Stanach Zjednoczonych Centrazji, był z nami w najtrudniejszych dla naszego państwa chwilach (przełom roku 2018/2019), za co ja osobiście jestemu mu ogromnie wdzięczny. Santiago von Hippogriff jest Lordem Szambelanem Królestwa Hasselandu z którym staramy się zacieśniać współpracę (przede wszystkim gospodarczą), Tadeo zaś wspomaga nas nawiązaniu współpracy zagranicznej i również jemu bardzo wiele zawdzięczamy w tej dziedzinie.

Re: Projekt uchwały ws. nadania odznaczenia - Erik Otton von Hohenburg - 28 Sty 2020

W związku z upłynięciem terminu debaty, składam wniosek o przejście do głosowania. Dodatkowo informuję o tym, iż dokonałem małej poprawki w projekcie uchwały. Mam nadzieję, że ktoś z wyżej wymienionych zjawi się na obchodach II rocznicy powstania Związku Winkulijskiego, wówczas można byłoby nieco urozmaicić nasze obchody uroczystością przyznawania odznaczeń państwowych Smile

Re: Projekt uchwały ws. nadania odznaczenia - Artur Kardacz - 28 Sty 2020

Aj te zawirowania z dzieciakami, nowe forum.... człowiek zapomina wszystko. Tyle się dzieję, muszę sobie chyba wszystko notowac, aj starość nie radość. Tak wam powiem ostanio mnie w kolanach łupie. Noż normalnie se kucnę albo coś no to od razu wali tak. A jak śmiesznie strzela gdy nim ruszam hehehe zabawne takie. Powiadają że sport to zdrowie... chuja nie zdrowie. Wystarczyły trzy lata grania w gminnym klubie sportowym na pozycji bramkarza i proszę bardzo... kolana mam jak stara baba. Już lepiej siedzieć na dupie i grać w mikronacje. Dobra rada! Co dalej.... brzydka pogoda dziś, zimno, leje deszcz. Nudy w szkole, cały dzień zleciał na oglądanie Biura (taki serial fajny, polecam). Procesor od zawodowych powiedział że w sobotę ma być 10 stopni na plusie. No cieszę się trochę bo lepiej żeby było ciepło a nie taka pogoda do dupy. A jak już ma być zimno to niech chociaż spadnie śnieg. Ja tu gadam a zapewne Szanowni Posłowie czekają na formalne rozpoczęcie głosowanie..... sobie jeszcze poczekacie huehuehuehue. Watroba coś mnie boli ostanio (nie od alkoholu) jak coś zjem, albo dużo siedzę to mnie zaczyna boleć. Chyba trzeba jakąś dietę zorganizować, majonez i boczek na tłuszczu to nie jest dobry sposób odżywiania. A mama mówiła "nie jedz takich rzeczy bo Ciebie wątroba będzie boleć" no a ja głupi jadłem. Ostanio zauważyłem że za dużo wydaję, poszedłem dziś do Grama, co jest obok mojej szkoły, i wydałem tam aż 16 zł!. Kupiłem sobie bułkę z parówką, w zasadzie to dwie, sałatkę (makaron, jakiś ser i boczek), gumy i tymbarka czerwona porzeczka. Nie wiem czy wiecie ale to mój ulubiony smak. Kwaśny jak cholera aż mordę wykręca. Mówię za dużo dziś wydałem i nie idę więcej do Grama. Pod dwóch godzinach lekcyjnych poszedłem i kupiłem sobie cucu, takie fasolki pudrowe w sokiem owocowym. Chuj mnie strzelił bo później pomyślałem że mogłem kupi znowu picie. No to starczy tego dobrego, rozpoczynam głosowanie które potrwa do 30 stycznia.

Dziękuję za uwagę (idę nakurwiac w M&B)

Ten ser to chyba carbonara była....

Re: Projekt uchwały ws. nadania odznaczenia - Erik Otton von Hohenburg - 28 Sty 2020

XDD

Za przyjęciem

Re: Projekt uchwały ws. nadania odznaczenia - Artur Kardacz - 28 Sty 2020

Erik Otton von Hohenburg napisał(a):XDD

Za przyjęciem

Cieszę się że w sposób kreatywny skomentował Szanowny mój monolog. Jestem z siebie dumny że trafił on do czyjegoś serca i wywarł tak wielkie odczucia radości. Dałbym like jakbym mógł.

Na mnie zawsze można liczyć Smile, niebawem TVW przygotuje ekranizację historii twego życia. Zaś post ten zostanie wpisany do spisu lektur obowiązkowych w egvallandzkich szkołach średnich.

Re: Projekt uchwały ws. nadania odznaczenia - AleksanderNovak - 28 Sty 2020

XDDDDDDDD

wstrzymanie głosu

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD