Związek Winkulijski
To jeszcze raz Ahoj - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Podziemia Zamku Królewskiego (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=39)
+--- Dział: Forum Archiwalne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=628)
+---- Dział: Wiadomości z kraju (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=187)
+---- Wątek: To jeszcze raz Ahoj (/showthread.php?tid=2113)

Strony: 1 2

To jeszcze raz Ahoj - Davy Jones - 13 Sty 2020

Witajcie mieszkańcy Egvallandu. Wreszcie dotarłem do Kanugardu, chciałbym u was zameszkać. Zobaczyłem was na forum internetowym mpc. Początkowo trafiłem na dziwne forum, SZC jak mi się zdaję. Zauważyłem wątek z informacją że się przenieśliście dlatego wsiadłem w okręt i ile wiatru w żaglach pognałem tutaj. Co muszę zrobić aby otrzymać obywatelstwo?

RE: To jeszcze raz Ahoj - Artur Kardacz - 13 Sty 2020

Ciesze się że wybrałeś Egvalland, widzę że moja reklama trochę podziałała Big Grin aby uzyskać obywatelstwo prowincjonalne musisz być obywatelem w cetrali (czyli ogólnie Federacji).

RE: To jeszcze raz Ahoj - Erik Otton von Hohenburg - 13 Sty 2020

[pap=egvprez]
Witamy Waszą Ekscelencję w Egvallandzie!

Bardzo cieszy nas pańskie przybycie do Egvallandu, zachęcam do uczestnictwa w życiu naszego kraju i w razie wątpliwości zadawania pytań. tutaj po otrzymaniu obywatelstwa Federacji będzie miał Pan możliwość złożyć wniosek o obywatelstwo WRE. Być może będzie chciał Pan także urządzić kawałek naszych ziem według własnej koncepcji, zatem będzie Pan mógł tutaj wnioskować o nadanie Panu na własność lenna oto przykłady takich lenn.

Z poważniem 
(-) Erik Otton von Hohenburg 
[/pap]

RE: To jeszcze raz Ahoj - Davy Jones - 13 Sty 2020

Dziękuję za przywitanie. Myślę że jest jeszcze za wcześnie na posiadanie własnego lenna. Co mógłbym tutaj robić?

hmmm... W takim razie pozostaje jeszcze działalność polityczna (dość popularna w mikronacjach, jakby nie patrząc) — mamy swój parlament, niedługo będą wybory prezydenckie i być może niedługo powstanie jakiś rząd. Jest jeszcze działalność gospodarcza, tutaj co prawda mój v-brat proponował Panu pracę w ELMiK, ale w międzyczasie działało/jako tako działa kilka przedsiębiorstw i zawsze można założyć jakąś instytucje dla siebie Smile , z tego co wiem Egvallandzki Związek Sportowy poszukuje menadżerów dla drużyn w lidze piłkarskiej. Co jeszcze... Mamy jeszcze wojsko w tym marynarkę wojenną w której mógłby Pan działać. A zatem jak widzimy jest trochę działalności w które można byłoby się zaangażować, i myślę ze nie wymieniłem też wszystkiego, co WRE mógłby Panu zaoferować.

Dużo tego Big Grin jak wygląda sprawa założenia swojej firmy? Druga rzecz to jak zarobić jakieś pieniądze? Zauważyłem że jest bank.
Ligia mnie troszkę zainteresowała, myślę że rozejrzę się w tym temacie.

Cóż oficjalnie należy zakupić działkę od władz prowincji i zarejestrować firmę w Ministerstwie ws. ds. gospodarki, ale jak zauważyłem jakiś czas temu obywatele FN przestali to praktykować. Można założyć działalność gospodarczą porostu publikując wątek na forum.

Tak na marginesie jeżeli chce się zarejestrować organizacje w WRE, to należy złożyć wniosek do prezydenta i zapłacić odpowiednią kwotę, chyba że pod wnioskiem o rejestrację podpisze się min. 2. obywateli Egvallandu

RE: To jeszcze raz Ahoj - Artur Kardacz - 13 Sty 2020

Jeśli zbierze podpisy to będzie miał działkę za darmo? Nawet ja o tym nie wiedziałem. Jeśli Szanowny ma jakieś pytania dotyczące Ligi to chętnie odpowiem. Korzystając z okazji to zapraszam do ELP oraz Formuła Micronation. Jeśli uzyska Pan obywatelstwo mam do zaoferowania służbę w Folksguarde i armii WRE.

Cytat:Jeśli zbierze podpisy to będzie miał działkę za darmo? Nawet ja o tym nie wiedziałem. 

Chodziło o organizację społeczną/prywatną, nie o działkę.

Za wszelką pomoc dziękuję. Myślę że dam sobie radę sam, posiedzę, poczytam i będę wszystko wiedziałem. A jak nie to się spytam.