![]() |
|
Wiersz o FN? - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Podziemia Zamku Królewskiego (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=39) +--- Dział: Forum Archiwalne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=628) +---- Dział: Archiwa (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=33) +----- Dział: Archiwum Związku Winkulii i Volkianu (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=536) +------ Dział: Ciastkarnia u Palpatajna (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=47) +------- Dział: Dyskusje (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=40) +------- Wątek: Wiersz o FN? (/showthread.php?tid=2036) |
Wiersz o FN? - Leszek Ebe-Grüner - 02 Sty 2020 Ty no słuchaj, tak się właśnie droga ułożyła Wielu zapomniało tą Trójkoalicję Która potem przerodziła się w Unię Bynajmniej Trzech Narodów Początki były trudne Arcadio i Heniek byli aktywni lecz na discord A Michael, ja i Dugosz zajmowaliśmy się Ardemią Kaspar trochę rozrabiał i każdy tu myślał Że jego usunięcia była tutaj forum A pan Kamiljan w Doctrinie szuka Humoru Był jeszcze Alfred zmieniający mnie tu miejscem Jak byłem ja, to nie było jego A jak był on, to nie było mnie Potem ja poprostu poszedłem do Garapenii A po jakimś czasie Heniek, Arcadio i Kasparek Zrobili tu FN i w nagrodę każdy dostał złoty zegarek Kamiljan zaskoczony, w Nordate Północną obrócony Lecz i nawet on wrócił do łask tutaj panów I dużo tu ogarów I była Lotrygania Heniek nagle wtedy mocno uaktywniiił sięę O Dalerię walczył, jednak to na marne Na szczęście Volkian tu nie tykalny Doszedł tu JLD, Doszedł i Ro-osko Koburgia też była za Wellsa i Szaraka Potem wywalili Ardemie i Lotryganie Ardemia potem pusta jak wielka kapusta Lecz ja nie o tym dziś zapodaje wiersza Za morza wielkiego pojawił się Egvalland Arturek i Erik jak Pinki i Mózg Podbijać po cichu Pollina chcą już Pamiętajcie jednak dzieci że Kaspar się świeci I to nie diodami, a aktywnością w tym kraju! Jednak z Ariskiem sfałszowali wybory. A potem powstały prezydenckie wybory Był też wieczny poeta Fazil Emre Zgredek W tym czasie Alfredzik wybory nam wygrał Jednak tak go wkurzyli że nie wypił prezydenckiego wina i zrezygnował, no a wtedy Henio postanowił Zostać Prezydentem FN i tak też zrobił Bo Novak znany z ogólniactwa a pani Joanna piękna lecz bez programu Startować tu chciała Kamiljan w końcu z Heniem się skumał i Doctrine schowali do lewej Kieszeni Imperatora Palpatajna Burdel znowu jest w parlamencie Proszę tu podpisać panie Prezydencie A na koniec bajki powiem wam Zakaz umieralni to ma być fakt! RE: Wiersz o FN? - Erik Otton von Hohenburg - 02 Sty 2020 Zacny jest twój wiersz, o mój miły przyjacielu! Poczułem się tak, jakbym się najadł suchego chmielu! Weź ty nie rapuj, a nad rymem pracuj! tym też Nordatę całą uraduj! A jeśli zaś możesz — to krzyknij "wiersz mój uratuj!". RE: Wiersz o FN? - Kamiljan de Harlin - 03 Sty 2020 Rymy są cringowe. Nierymujący się wiersz jest moim zdaniem lepszy. RE: Wiersz o FN? - Leszek Ebe-Grüner - 04 Sty 2020 Jako że tworzenie wątku dla moich kolejnych muzycznych wierszy jest bez sensu to tu będę pisał kolejne wiersze. ,,Pierwszy i ostatni raz": No dobra to robimy tak Był pewien Pollińczyk Który działa 2 lata Wszędzie wciska farmazon Gdy został wspomniany to aż się podjarał Że niby kogoś zabił Frajer podbija swe ego Pierdole że gadasz mi o jakieś reklamacji W chuju mam głębokim Dugosza! Jedynie co wymyśliłeś to nazwę państwa! Lizałeś dupę Zjawie, mnie, Waksmanowi i teraz próbujesz to z Karlem I stawiać ,mnie jako antysuderlandczyka Ale prawda jest taka że z Karlem i Norbertem się pogodziłem Więc jesteś jedyną kurwą sprzedającą się w Suderlandzie Zara będzie typ pisał, że ja znowu o nim wymyślam Takie pierdoły możesz młodszym kolegą pociskać Powiedz jak tam wzrost Ego? Ponoć tak urosło że nawet Ronona zwyzywałeś i jakiegoś tera płaczka udajesz i proponujesz olać programy kosmiczne innych państw Najlepiej jak Japonia zamknij się na wszystkie opcje i ogłoś się Carem Tylko pamiętaj że jak Karla wkurzysz To cie prędko wyjebie z Suder, tak jak Dmowskiego ... Dugosz ciągle pierdoli! Nic nie znaczysz W pollinie. 2 lata działałeś w mikronacjach I jedynie co naszkrobałeś to nazwę państwa i urojony własny kosmos! Dugosz ciągle pierdoli! Nic nie znaczysz W pollinie. 2 lata działałeś w mikronacjach I jedynie co naszkrobałeś to nazwę państwa i urojony własny kosmos! …… Jedynie co mi szkoda to podanie tobie ręki i współpraca nad nową mikro! Jakbym wiedział że jesteś wielofrontowcem To pierwszy na odstrzał byłbyś ty, a nie Zjawa! Choć drugi chlał, pierdolił i usuwał dowody jak Dmowski priva To nie zmieniał tak często latarnii! Jedynie Michael wyrósł na ludzi. Pamiętajcie wszyscy że ryby i Dugosz głosu nie mają A jak twierdzisz inaczej, to pokaż głos Jesteś jak randomowy hejter Bo tylko napiszesz pierdołę które wyśmiewam lub ignoruje Sram na twe pismo, a jak cwany to poka lepszy kawałek! …. Dugosz ciągle pierdoli! Nic nie znaczysz W pollinie. 2 lata działałeś w mikronacjach I jedynie co naszkrobałeś to nazwę państwa i urojony własny kosmos! Dugosz ciągle pierdoli! Nic nie znaczysz W pollinie. 2 lata działałeś w mikronacjach I jedynie co naszkrobałeś to nazwę państwa i urojony własny kosmos! …. RE: Wiersz o FN? - Leszek Ebe-Grüner - 10 Sty 2020 ,,Rząd na Wesoło": Prolog: Siema ludzie, dedukuje to normalnie wszystkim co nie głosowali na Henia, mendy jedne, szuje, Kardaczek, Eustachy, Novak i ci wszyscy inni Kamiljan będzie tak was jebał w dupę, jak nikt inny! I tym pozytywnym akcentem przechodzimy do kawałka. Zwrota 1: Jest Volkian jest impreza Każdy wie że Heniek na fotelu siedział Kamiljan w Gaudium zjadał śledzia A Novak jadł te kozy z nosa JLD Popadł w sen Zimowy ZIMOWY! A Eustachy za ziemią do ZSRM spierdolił A potem w parlamencie płakał że aż Novak sypnął mu groszem, by na mównicy już nie płakał PŁAKAŁ! A Erik powiedział Kardaczowi Że czołgi mają być w parlamencie I Nadeszły prezydenckie wybory WYBORY! Heniek walczył z własnym synem SYNEM! I wtedy obudzili JLD-ka A ten armie ruszył I nikt nie marudził Że Armii nie ma Refren: Pytają mnie dzisiaj wszyscy Skąd ten Parlament? Kiedy zostanie wybrany Marszałek? Za 10 lat i... klap klap klap siak siak siak hip hop hap Harlinki będą ćpali wszyscy klap klap klap siak siak siak hip hop hap Kamiljan jest zajebisty Zwrota 2: No i wtedy Heniek dzwoni gdzie są jego głosy gdzie jego fani gdzie ta sekretarka i pałki od MO A Kardacz kończąc głosowanie Powiedział do Henia że masz już przegrane Kamiljan wesoły Heniek wkurwiony mówi że obywatele to ciule i że jak Kamiljan znowu coś ukradnie to nie pomoże już tu nikomu Kiedyś to za Henia były fajne na wyspie ćwiczonka Wiedz jednak że nadeszły złe czasy a Novak znowu w Koalicji jest garbaty Erik zgłosił na marszałka się więc Eustachy ma uśmiech bo Kamiljan woli prezia i na koniec zobaczycie wszyscy pewnego dnia że Heniek wyciągnie z Volkianu Destroyer szynowy! Refren: Pytają mnie dzisiaj wszyscy Skąd ten Parlament? Kiedy zostanie wybrany Marszałek? Za 10 lat i... klap klap klap siak siak siak hip hop hap Harlinki będą ćpali wszyscy klap klap klap siak siak siak hip hop hap Kamiljan jest zajebisty Re: Wiersz o FN? - Aldona Szymańska - 03 Mar 2020 Twój wiersz bardzo mnie ujął. Jest wręcz genialny trafia prosto w sedno. Na prawdę przemawia do mnie każdy jego wers oraz każde jego słowo Re: Wiersz o FN? - Adam Aleksander II - 03 Mar 2020 Weźmiesz go pod patronat? Re: Wiersz o FN? - Leszek Ebe-Grüner - 03 Mar 2020 Aldona Szymańska napisał(a):Twój wiersz bardzo mnie ujął. Jest wręcz genialny trafia prosto w sedno. Na prawdę przemawia do mnie każdy jego wers oraz każde jego słowo A dziękuje bardzo za te słowa
Re: Wiersz o FN? - Leszek Ebe-Grüner - 04 Mar 2020 ,,Prawie 3 lata": Nikt by nie przewidywał tego Nawet po zmianie danych osobowych Wiedzieli że to ta sama osoba Kiedyś mikronacyjny buntownik Dziś ten bunt przez doświadczenie został zmniejszony Wystawiam dla was cenną prawdę Ardemia nie była pierwszą mikronacją Swoją przygodę zaczynałem w Suderlandzie Od Alvecodo przez przypadek się o niej dowiedziałem Nie pamiętam dokładnej daty Ale było to w okolicach czerwca/lipca 2017 roku Wszystko początkowo fajnie się układało Jednak przez moją osobę się to zjebało Zaślepiony byłem poglądami Zjawy Norbert został przez ze mnie nieuczciwie pokrzywdzony Z Karlem mieliśmy wojnę tak na prawdę o nic Tym 2 osobom należy się szacunek Za to że Suderland się tu w mikronacjach się utrzymuję Bez względu na to jaki panuje tam ustrój Zamiast wesprzeć Suderland wybrałem inną drogę Jednak kto wie czy bym wtedy poznał osobiście Henryka Wespucciego Federacja stała się moim drugim domem Kiedyś się nazywała inaczej Lecz nie o to chodzi dzisiaj w tym przesłaniu Wracając do spraw Federacji Poznałem tutaj nowe znajomości Henryka Wespucciego Alfreda Fabiana von Tehen-Dżeka Grzegorza Szaraka Harrisona Wellsa Kaspara Waksmana Św.p. Arcadia Norberta Deliarta von Witchera Z Alfredem w UTN wymienialiśmy się miejscami Potem w FN dołączyłem do Koburgii poznałem Harrisona Wellsa a potem też i Grzegorza Szaraka. Z pierwszym miałem tu dobre kontakty a Grzegorzem miałem wiele tutaj współprac Bardzo go lubiałem to był miły chłopak Mimo że był zaślepiony tutaj Dmowskim To wierzę że jak ja przejrzy tu na oczy Teraz czas opisać Henryka Wespucciego Gdy za 2 razem wróciłem do FN to właśnie wstąpiłem do Volkianu Każdy się z niego może i się śmieje Ale dla mnie nadal jest Autorytetem Pamiętam nawet jego minecraftowy serwer I jak zbudowałem tą kopalnię i lotnisko On wtedy robił inne fajne budynki Zawsze się interesował pociągami Zawsze dbał o nas mimo niektórych kontrowersji W Sarjeńsku swojej siły z traktorami próbowałem I ogólnie z Socjalistycznym Agraryzmem Dla mnie jest to honorowy były prezydent Volkianu Bronił Dalerii jak tylko potrafił Teraz broni nam Novaka Ja po części go rozumiem Novak to dopiero młody mikronauta Popełnia błędy jak ja kiedyś Dlatego nie degradujmy go z mikronacji Chłopak po prostu się pogubił Doświadczenie z czasem szacunku go nauczy Na koniec wam chcę tu powiedzieć Że Suderland zawsze będę miał szacunek Że Federacja zawsze będzie w mym sercu Cieszę się bardzo z tego Że te 2 mikronacje podpisały traktat między sobą O Wzajemnym się uznaniu Miejmy nadzieje że przyszłość przyniesie dla nas lepsze czasy. |