Związek Winkulijski
Serwer Minecraft - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Podziemia Zamku Królewskiego (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=39)
+--- Dział: Forum Archiwalne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=628)
+---- Dział: Wiadomości z kraju (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=187)
+---- Wątek: Serwer Minecraft (/showthread.php?tid=1723)

Serwer Minecraft - Artur Kardacz - 07 Sty 2021

Szanowni obywatele!
Drodzy odwiedzający!

Od pewnego czasu zauważalny jest dość duży spadek aktywności na naszym forum. Złośliwi mogą powiedzieć że "Związku upada" lub że "wypalili się". Nic bardziej mylnego, wśród obywateli trwa zagorzała dyskusja nad nową formą naszego państwa. Pierwszy efekt naszych rozmów już mogę przedstawić. Jest to nowy serwer w popularnej grze budowniczo/survivalowej gdzie wiele młodych dusz marnuję swój czas, potocznie zwanej minecraftem. Mamy nadzieję że to tam przeniesiemy lwią część naszej aktywności. Pozostawiam zatem adres serwera: winkulia.mine.game 

P.S Podobno najlepiej śmiga na najnowszej wersji ale na innych radzę nie próbować.

RE: Serwer Minecraft - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 08 Sty 2021

I co, opłacało się rozwalać Federację Nordacką, żeby po kilku miesiącach ewakuować się do Minecrafta? Były miesiące, gdy byliście najaktywniejsi w Mikroświecie, mieliście wiernych sojuszników. A teraz? Chyba już nawet sznur się nie ostał.

RE: Serwer Minecraft - Alfred Fabian - 08 Sty 2021

Masz rację Andrzeju. Sam żałuję, że nie udało się tego podźwignąć. Nawet wizja systemu gospodarczego nie pomogła. Nie da się uratować czegoś, czego ludziom w danej chwili się nie chce budować. Teraz pozostaje nam czekać na szóstego zawodnika, który weźmie to wszystko w garść, lidera który poprowadziłby Związek ku wielkości na nowo. A tymczasem - nie zamierzamy znikać z internetu, chociaż faktycznie aktywność na forum będzie dosyć ograniczona. Jakoś to jednak przetrwamy, bum! na Minecrafta się skończy, a my jeszcze zatęsknimy za forumowymi emocjami.

RE: Serwer Minecraft - Artur Kardacz - 08 Sty 2021

Za przeproszeniem teraz to jest zbędne pierdolenie. Teraz dla Was to każdy kryzys będzie konsekwencją rozpadu FN, to co się stało to się nie odstanie i bez sensu jest takie gadanie. Najaktywniejsi w mikroświecie? A na czym ta aktywność była budowana? Na wiecznych burdach i kłótniach. Federacja to była jedna, wielka beczka prochu która wreszcie pierdolnęła. Wkurwia mnie to już gadanie "za Federacji było lepiej", "po co wam to było?" a szczególnie od osób które w żadne sposób nie są związane ze Związkiem. Wszyscy cwani po fakcie, nie pozdrawiam.

RE: Serwer Minecraft - Erik Otton von Hohenburg - 08 Sty 2021

Winkulia praktycznie w pojedynkę przedłużała istnienie państwa znanego jako Federacja Nordacka, nie czuje się winny jej rozpadu, każdy starał się jak mógł ratować ów kraj — wytykanie paluszkiem i płakanie nad państwem, które w ostateczności nie miało szansy się uratować jest najzwyczajniej w świecie naiwne, szczerze gdzieś mam to czy byliśmy najaktywniejsi w mikroświecie, czy nie, w mikronacjach liczy się dobra zabawa a nie jakieś budowanie mocarstwowosci w grupowisku ludzi liczącym 100, góra 150 osób.

Może zapytam się wprost: gdzie są te wszystkie osoby budujące Federację Nordacką? Odpowiadam - wszystkie z własnej nie przymuszonej woli opuściły projekt nie można mieć im tego za złe, miały wiele miesięcy aby powrócić, i próbować coś odbudować. Nikt z tego nie skorzystał.

Samo przetrwanie ZW uważam, za wielki sukces sam w sobie, czytałem dziesiątki, jak nie setki nawet nie krytycznych, a pospolicie cynicznych i złośliwych pod naszym adresem komentarzy przez ostatnie prawie 3 lata, a mimo to wciąż będziemy się rozwijać, może w innej formie, ale co to komu szkodzi? Osobiście nie jestem ani zwolennikiem, ani też przeciwnikiem przenoszenia kraju na ten serwer. Choć nie ukrywam, że jak dla mnie forum ze wszystkimi swymi dobrodziejstwami, nie jest koroną wirtualnego stworzenia.

Poza tym skąd mają przybyć nowe osoby? Ile nowych osób przybyło w ostatnich miesiącach do mikroświata? Codziennie przeglądam brukiew i forum i lipca zeszłego roku nikt do nas nie przybył, z jedynym szlachetnym wyjątkiem jakim jest Alfred. I wogóle to jakiego lidera szukamy? Kogoś kto będzie pisał 60% postów w kraju? Bo wątpię aby jakakolwiek idea, zamysł, charyzma itp. skłoniło ludzi do powrotów.

Jednak żeby nie wyjść na totalnego cynika dodam jedno, jeśli ktoś będzie chciał odtworzyć projekt zwany Federacją Nordacką, to ja nie mam nic przeciwko, jak będę chciał to i nawet wesprę ten projekt, ale jakoś nie najlepiej mu wróżę chociażby z tej racji, że większość odeszła, a ci którzy zostali są opluwani i oskarżani o jej upadek, a czym jest FN jak nie dobrowolnym projektem?

RE: Serwer Minecraft - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 08 Sty 2021

Chętnie wdałbym się w polemikę, ale skoro

Cytat:szczególnie od osób które w żadne sposób nie są związane ze Związkiem
to sobie idę i nie będę zaburzał wam spokoju. 

Wiesz dobrze, Arturze, że przez pewien czas rozważałem zamieszkanie w Winkulii. I to przede wszystkim Ty tego nie chciałeś. Widocznie od zabawy z osobami, które mogą mieć inne zdanie, wolisz układać klocki. Twój wybór.

RE: Serwer Minecraft - Artur Kardacz - 08 Sty 2021

Ale tutaj ludzie mają odmienne zdanie i ja nie mam z niczym problemu. Szanuję zdanie wszystkich, mimo że czasami się z nim nie zgadzam. Ja nie chciałem Ciebie w Związku? Z całym szacunkiem ale przypomnij sobie kto wspólnie z Tobą chciał odbudować współpracę na Nordacie Smile

RE: Serwer Minecraft - AleksanderNovak - 08 Sty 2021

Najlepsze czasy, to czasy gdy były inby oj wtedy były emocje  Cool niezapomniane chwile