Związek Winkulijski
Program wyborczy Fazila Emre "KUPA do parlamentu" - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Podziemia Zamku Królewskiego (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=39)
+--- Dział: Forum Archiwalne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=628)
+---- Dział: Wiadomości z kraju (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=187)
+---- Wątek: Program wyborczy Fazila Emre "KUPA do parlamentu" (/showthread.php?tid=1628)

Program wyborczy Fazila Emre "KUPA do parlamentu" - Fazil Emre - 18 Paż 2019

Cytat:
Program wyborczy KUPA DO PARLAMENTU
1.Nordata siłą wspólną.
Federacja Nordacka musi wieść prym wśród innych państw. Głosując na Fazila głosujesz na silną Nordate pod przewodnictwem FN.
2.Federacja Centrum Mikroświata.
Fazil poprowadzi FN do tytułu najpotężniejszej mikronacji.
3.Honor naszą dumą.
Sułtan honor stawia ponad wszystko. Skończy się plucie na FN. Każdego kto słowem hańbić będzie Nordate straci głowę.
4.Otwarta wojna.
Doprowadzę do otwartej wojny z Suderlandem. Wymuszę przeprosiny naszego narodu na Paderlandzie. Jeśli nie przeproszą rozjadą ich nasze czołgi.
5.Narracja naszą siłą.
Postawie na wielopoziomową narrację z elementami handlu, wymiany walut, posiadania przedmiotów jakiej jeszcze nie było.
6.Ekspansja Nordacka.
Doprowadzę do pełnej kontroli Nordaty przez Unię Nordacką.
7.Obywatele to My!
Pełna amnezja przewinień dla Kacpra Waksmana i każdego obywatela FN.
8.FN armia.
Siły Zbrojne Federacji muszą być potęgą.
9.Monarcha.
Wprowadzę Monarchie reprezentacyjną.
10.Wolność dla miłości.
Pełna miłość władzy do obywateli, legalizacja LGBT i związków partnerskich.
11.Domy rodowe.
Domy rodowe dla każdego rodu.
Fazil Emre, Kandydat do parlamentu.
Komitet Wyborczy Koalicja Ugrupowań Postępu "Alternatywa".
"Hierarchia Unią Jedności.".

RE: Program wyborczy Fazila Emre "KUPA do parlamentu" - AleksanderNovak - 18 Paż 2019

Sam fakt iż ruch nosi nazwę "KUPA" oraz na dole jest napisane Komitet Wyborczy Koalicja Ugrupowań Postępu "Alternatywa" czyli "KUPA" i  "Hierarchia Unią Jedności." Który w skrócie tworzy słowo "HUJ". Zniechęca mnie do głosowania na tego kandydata.

A co do poglądów to sprzeciwiam się LGBT.

RE: Program wyborczy Fazila Emre "KUPA do parlamentu" - Waksman - 18 Paż 2019

Dawnom się nie wypowiadał - czas to nadrobić.

Moje pytania:

1. Jak chce JE chce ustanowić FN "przewodnikiem Nordaty"?
2. Jak JE chce doprowadzić do powszechnego uznania FN jako "najpotężniejszej mikronacji"?
3. Dlaczego chce JE ograniczać wolność słowa, i to jeszcze za granicą?
4. Co to jest "Unia Nordacka"?
5. Dlaczego JE przekręca moje imie? I to z premedytacją?
6. Czy uważa JE, że monarchia parlamentarna to dobry ustrój dla Federacji Nordackiej, która od zarania dziejów była republiką federacyjną z systemem prezydenko-gabinetowym, a każda akcja mająca na celu wprowadzenie monarchii kończyła się fiaskiem?
7. LGB - okej, ale T? Czy zamiast leczyć osoby chore na transseksualizm powinniśmy nadawać im jakieś specjalne prawa?
8. Dlaczego wybrał JE tak kontrowersyjną nazwę dla swojego KW? Niektórzy mogą poczuć się zniesmaczeni takimi skrótami, nie sądzi JE?

Z góry dziękuję za odpowiedź na powyższe pytania.

RE: Program wyborczy Fazila Emre "KUPA do parlamentu" - Joanna Walczak - 18 Paż 2019

Ja spytam tylko czy nie warto prowadzić jakiegoś kabaretu zamiast ośmieszać się i Federacje?

RE: Program wyborczy Fazila Emre "KUPA do parlamentu" - Fazil Emre - 18 Paż 2019

[quote pid='9014' dateline='1571407988']

Aleksander Novak napisał(a):Sam fakt iż ruch nosi nazwę "KUPA" oraz na dole jest napisane Komitet Wyborczy Koalicja Ugrupowań Postępu "Alternatywa" czyli "KUPA" i  "Hierarchia Unią Jedności." Który w skrócie tworzy słowo "HUJ". Zniechęca mnie do głosowania na tego kandydata.

A co do poglądów to sprzeciwiam się LGBT.

KUPA jest tematem wszechobecnym i każdy ma z tym styczność. Tylko niektórzy dotknięci problemami fizjologicznymi wstydzą się i uważają to za temat tabu. Dziękuję Panu już. 

się nie wypowiadał - czas to nadrobić.

Moje pytania:

1. Jak chce JE chce ustanowić FN "przewodnikiem Nordaty"?
2. Jak JE chce doprowadzić do powszechnego uznania FN jako "najpotężniejszej mikronacji"?
3. Dlaczego chce JE ograniczać wolność słowa, i to jeszcze za granicą?
4. Co to jest "Unia Nordacka"?
5. Dlaczego JE przekręca moje imie? I to z premedytacją?
6. Czy uważa JE, że monarchia parlamentarna to dobry ustrój dla Federacji Nordackiej, która od zarania dziejów była republiką federacyjną z systemem prezydenko-gabinetowym, a każda akcja mająca na celu wprowadzenie monarchii kończyła się fiaskiem?
7. LGB - okej, ale T? Czy zamiast leczyć osoby chore na transseksualizm powinniśmy nadawać im jakieś specjalne prawa?
8. Dlaczego wybrał JE tak kontrowersyjną nazwę dla swojego KW? Niektórzy mogą poczuć się zniesmaczeni takimi skrótami, nie sądzi JE?

Z góry dziękuję za odpowiedź na powyższe pytania.
[/quote]

1-2 Sułtan wie jak to zrobić i to zrobi!
3. Nie rozumiem do czego to pytanie?
4. Unia Nordacka - stowarzyszenie państw Nordaty pod przewodnictwem FN. 
5. Przepraszam Cię bracie! Nie chciałem napisać Wacuś. 
6.Monarchia reprezentacyjna to jedyna droga dla budowy prestiżu potęgi. 
7.Bracie naucz się miłości do bliźnich tak jak ja. Trzeba kochać wszystkich ludzi. LGB, LGBT, KGB i LPG!
8.Pierwsza była nazwa, później powstał skrót. Kupy wstydzić się nie można.
Przytoczę tutaj fragment opowiadań pewnego bajarza z Siyah o imieniu Osmar Kup-al-sral:
"I dnia tego do Sułtana przybyło poselstwo a Sułtan powitał ich: Jak droga bracia? 
Oni odpowiedzieli że dobrze na co Sułtan rzekł: Dziś kupę dużą zrobiłem kształtem mi dywan przypominało. 
A jak wiadomo dywan to lata i brzmi jak divan czyli parlament w Sułtanacie czym opinie o demokracji Fazil wygłosił."

RE: Program wyborczy Fazila Emre "KUPA do parlamentu" - Kamiljan de Harlin - 19 Paż 2019

1-2. Rozumiem, że zamierza Brat to osiągnąć poprzez rekrutację nowych ludzi i mobilizację już obecnych obywateli do działania? Czy przedstawi więc Brat strategię promocyjną FN? Jak pozyska Towarzysz nowych obywateli? Jak zachęci Pan obecnych do twórczej aktywnośći?
3. Żeby zadbać o swój honor, to najpierw musimy podnieść poziom naszego państwa, załatać dziury prawne, zakończyć obecne patologię i wykreować swój wizerunek w mikroświecie.
4. Czy do wojny wykorzystany zostanie jakiś system? W jaki sposób uzyskamy zgodę drugiej strony na jego użycie? Czy nie lepszym pomysłem byłoby wypowiedzenie wojny komuś, z kim mamy lepsze relacje? Wtedy istnieje szansa, że takie państwo zgodziłoby się na organizację wojny przy użyciu jakiegoś systemu wojennego.
5. WIelki plus za ten punkt. Czy napiszemy jakąś ustawę regulującą narrację? Będzie jakiś swego rodzaju mistrz gry? Żeby nie było takich sytuacji jak z Doctriną latającą na żółwiu albo podbój Muratyki przez Umel.
6. Parlament nie zajmuje się polityką zagraniczną.
8. +
9. Mógłby Brat rozwinąć? Jakie uprawnienia będzie miał monarcha, kto będzie go wybierał?
10. +
11. +

Bracie, wprowadzasz do FN nową jakość polityki. Jestem Ci wdzięczny za misję, jaką realizujesz w naszym kraju. Liczę na to, że dostaniesz stanowisko trójmandatowe.

RE: Program wyborczy Fazila Emre "KUPA do parlamentu" - Fazil Emre - 19 Paż 2019

1-2 Wiem jak to zrobić ale konkurencji podpowiadać nie mam zamiaru.
3. Honor ktoś ma lub go nie ma. Na każdą obelgę odpowiemy szablą i ogniem.
4. System to podstawa wojny. Wojna to podstawa narracji a narracja uczyni nas potęgą.
5. Przewiduję taką osobę ale niekoniecznie będzie nazywała się mistrzem gry a raczej coś na wzór bogów Pollinu.
6. Najpierw parlament później gabinet prezydenta.
9. Monarcha będzie seniorem rodu zjednoczonej rodziny Nordackiej.

Bracie nie trojmandatowe stanowisko liczy się lecz wielopoziomowa polityka Federacji.
Jak ludzie otworzą oczy, wyjmą kije z dupy, otworzą się na nową jakość to i satyra nie będzie potrzebna a mikronacje po rewolucji wejdą w erę trójwymiaru.

RE: Program wyborczy Fazila Emre "KUPA do parlamentu" - Kamiljan de Harlin - 19 Paż 2019

Dziękuję Bracie za odpowiedź. Mógłbyś jeszcze powiedzieć więcej o bogach Pollinu i rodach? Będzie o tym jakaś ustawa czy coś? Jak mniej więcej będzie to działało?

RE: Program wyborczy Fazila Emre "KUPA do parlamentu" - Fazil Emre - 20 Paż 2019

Nie zdradzam szczegółów.