![]() |
|
Dom von Hohenburg - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Plac Pułkowników (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Wiadomości z kraju (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=2) +--- Wątek: Dom von Hohenburg (/showthread.php?tid=1546) |
Dom von Hohenburg - Erik Otton von Hohenburg - 22 Wrz 2019 [nofficial] Drodzy przyjaciele i v-bliscy,
Jako, że przez większość czasu nie wykazywałem zainteresowania naszym wspólnym Domem, Domem von Hohenburg jakie należałoby oczekiwać od Seniora. Postawiłem wam to w jakiś sposób wynagrodzić niezależnie od tego czy działacie tutaj w Federacji (jakieś 3/4 składu osobowego), czy też w Sarmacji z której wywodzi się nasz ród. Dlatego też chciałbym założyć gdzieś w Egvallandzie miejsce w którym moglibyśmy kultywować nasze tradycje rodzinne i rozwijać wspoprace między sobą, tak jak to ma miejsce na terenie Baronii Ziemia Smocza w Królestwie Hasselandu. Jako, że obecnie mam bardzo wiele do powiedzenia w Egvallandzie, myślałem aby sprywatyzować Neoklasycystyczny Pałac w Arthurstand należący niegdyś do naszej rodziny, a do nie dawna służył lokalnej społeczności jako siedziba władz lokalnych. Pałac ten mam nadzieję stanie się bezpieczną przystanią dla wszystkich Hohenburgów na terenie Nordaty.
Chcialbym też aby ten wątek posłużył przynajmniej tymczasowo jako miejsce wymiany opinii, pomysłów odnośnie naszego rodu i jego rozwoju i stał się też miejscem w którym możemy pochwalić się własnymi dokonaniami. Dla przykładu ostatnimi czasy podjąłem się próby spisania historii naszego rodu od jego trudnych początków około roku 1450 po dzień dzisiejszy, planuje również założyć serwer na discordzie dla naszego rodu i szanownych gości życzliwych naszej familii (być może ktoś będzie chciał zeń skorzystać).
Z poważaniem Senior
Domu von Hohenburg[/nofficial]
RE: Dom von Hohenburg - Artur Kardacz - 29 Wrz 2019 Całkiem niedawno do grona naszej rodziny dołączył mój v-syn Grzegorz Szarak. Na terenie byłego Albionu mieści się Zamek Dorn który od powstania był siedzibą naszej rodziny w tamtej części kraju. Podział administracyjny w naszym państwie uległ zmianie i niestety straciłem pełnię władzy nad własnym "podwórkiem" tak więc proszę Prezydenta Erika Ottona von Hohenburga o przekazanie Zamku Dorn mojemu v-synowi. A niech sobie ma dzieciak.... RE: Dom von Hohenburg - Leszek Ebe-Grüner - 29 Wrz 2019 Czyli rozumiem, że obecnie ród Hohenburgów posiada 3 członków? RE: Dom von Hohenburg - Artur Kardacz - 29 Wrz 2019 4 członków Szanowny Leszku, 4 członków..... Ja, Alfred Fabian von Tehen-Dżek, Erik Otton i Grzegorz Szarak. RE: Dom von Hohenburg - Erik Otton von Hohenburg - 30 Wrz 2019 Jest jeszcze Nataliusz von Hohenburg, aczkolwiek od pewnego czasu jest już nieaktywny... Zamek oczywiście przekażę RE: Dom von Hohenburg - Erik Otton von Hohenburg - 30 Wrz 2019 Tak więc z radością informuję o przekazaniu zamku w ręce mojego v-bratanka Grzegorza (http://fnor.cba.pl/forum/showthread.php?tid=1620), przy okazji potwierdziłem twoje @Artur Kardacz prawa do niektórych obiektów na terenie Albionu oraz w ramach skromnej rekompensaty za utraconą koronę, nadałem ci Pałac Króla Dagoberta I Winkulijskiego.
RE: Dom von Hohenburg - Erik Otton von Hohenburg - 06 Lis 2019 [nofficial]Oto prezentuje link do naszego serwera discord i zapraszam tam wszystkich zainteresowanych oraz przyjaciół rodu i rzecz jasna samych członków naszej wielkiej rodziny.
Z poważaniem
(-) EOvH[/nofficial]
RE: Dom von Hohenburg - Erik Otton von Hohenburg - 28 Cze 2021 W związku z ostatnimi dyskusjami jakie odbyły się w łonie Rodu von Hohenburg, jako senior rodu, podaję do wiadomości publicznej, następujące uzgodnienia:
W Rodzie von Hohenburg zostaje uznane pokrewieństwo JKW Mateusza Żmigrodzkiego jako mojego ojca i A. Kardacza, oraz Franciszka Paderewskiego jako ojca Mateusza Żmigrodzkiego oraz Alfreda Fabiana von Hohenburg Tehen-Dżeka. W związku z dotychczasowymi problemami związanymi z sukcesją tronu, doszliśmy do wniosku, że oficjalnym pretendentem do winkulijskiej korony zostaje JKW Mateusz Żmigrodzki. Wyrażam głęboką nadzieję, iż niebawem nastąpi oficjalna jego koronacja na Króla Winkulii. ![]() RE: Dom von Hohenburg - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 28 Cze 2021 Gratuluję i życzę owocnego panowania. P.S. Jak będziecie mieli w rodzie jakąś pannę (lub Arcadia), to chętnie się z Wami skoligacę.
RE: Dom von Hohenburg - AleksanderNovak - 03 Lip 2021 Wszyscy Winkullijczycy to jedna rodzina |